Deca su mi važnija od muža/žene???

Kosta2

Legenda
Poruka
65.144

Kad meni ovo neko kaže ja popizdim.

Muža/ženu odaberete jer ste tu osobu zavoleli i upoznali toliko da imate veru i nadu da ćete s njom provesti ceo život.
Ako imate sreće dobijete i decu.
Slažem se, decu treba obožavati, dati im svu ljubav i sve materijalno što možeš.
Decu treba pripremiti za život i pustiti ih kad za to dođe vreme.

Ali muž/žena ostanu kraj vas ceo život, do zadnjeg daha.
Nema vam važnije osobe.

Svaka čast deci. :cool:

Jesu vaznija ako gledamo iz ugla brige. Ona su skoro cijeli zivot proveden sa roditeljima zavisna I logicno je da oboma budu primarne njihove potrebe.
Problem je ako je komunikacija sa djecom bolja nego sa partnerima. Ako pocne preskakanje nekog logicnog lanca informacija I odgovornosti.
Emocija prema djeci je kompleksnija. Muza/zenu volis pa mozda I prestanes. Kad prestanes prebolis. Al dijete je ljubav prema covjeku+ljubav prema sebi, svojim nadama I ocekivanja. Razocaranja su tu, vjerujem, vrlo bolna.
Zato su mozda I voljenija.
Ali dobra komunikacija sa muzem/zenom je ispred svega. Kada uprskas tu, od sve brige za djecu dodjes na to da si im natovario teret lose porodicne atmosfere.

Muža/ženu odaberete jer ste tu osobu zavoleli i upoznali toliko da imate veru i nadu da ćete s njom provesti ceo život.
Slažem se, decu treba obožavati, dati im svu ljubav i sve materijalno što možeš.

Nema vam važnije osobe.

Slažem se 🍄
To su gluposti kada kažu,da ljubav vremenom prelazi sa bračnog partnera na decu.Ne prelazi...to su različite vrste ljubavi.
I ne bi trebalo...u suprotnom,radi se uglavnom o zapostavljanju partnera.Razlozi su različiti. Verujem i da "nisu svi iz ljubavi došli na ovaj svet"🍄

Nema vam važnije osobe.

Prvo, moras sebi biti najvazniji na svetu.
Drugo, deca su najveca i najjaca ljubav na svetu i ako je srece, ostaju u nasim zivotima do kraja.
Trece, decu nisi obavezan obezbediti materijalno vec im usaditi prave vrednosti.
Cetvrto, udajes se jer mislis da je za ceo zivot i ima srece gde i jeste, ali ne ume ni to svako.

Toliko od mene.

Prvo, moras sebi biti najvazniji na svetu.
Drugo, deca su najveca i najjaca ljubav na svetu i ako je srece, ostaju u nasim zivotima do kraja.
Trece, decu nisi obavezan obezbediti materijalno vec im usaditi prave vrednosti.
Cetvrto, udajes se jer mislis da je za ceo zivot i ima srece gde i jeste, ali ne ume ni to svako.

Toliko od mene.

Nisam ja ni mislio da decu treba materijalno obezbediti, čak mislim da je to zločin prema detetu.
Samo moraš priznati da ako želiš da ti se dete školuje to zahteva lepih para. Da ne govorimo o onima koji imaju više dece.

Back