Deca partijskih roditelja

Lule

Veoma poznat
Poruka
11.793
Da li deca funkcionera koji su se okoristili o režim (od predratnih, preko komunističkih do današnjih) i uopšte, onih koji su se obogatili na mufte, mogu da spoznaju istinu i smognu snage da stanu na stranu pravde, da se distanciraju od njihovih dela. Ili će živeti pod okriljem dela svojih roditelja i njihove istine.

Ne, jer korupcija je poseban oblik vaspitanja, a dete koje ne shvati to moze da bude samo zato sto roditelj nije jasno u sebi razclanio korist od jajarizma i korupcije i oportunizam kao normalnu pojavu , pa se varka..

Kod vecine je jasno i deca pokupe jasnu emociju i zivotnu lekciju i onda nema nikakve sumnje kako ce zaraditi podrsku roditelja i kako se nastavlja tradicija, bilo da je vlast ili rat u pitanju , ima porodica koje su vekovni ratni profiteri , tj umeju da iskoriste ratna desavanja i zato su stalno huskaci ratova, na manje od 40 godina izbijaju ratovi u srbiji , ili oko Srbije a kriza u Srbiji..

A ti pogresno postavljas problem kao da je u pitanju moralna odluka, a moral je totalno na drugoj strani , niti je svest problem, nego deca koja zele da budu dobri sa svojim roditeljima, i njihovim ucenama nece ici protiv kuce kad em donosi dobit em sva objasnjenja su na strani takve poslovne politike..

Pogledaj svakog seljaka... i dobro protumaci njegovo ponasanje i stavove pred decom i vaspitanje, i videces da promovise oportunizam u onim sferama gde god je mogao da se omasti ....tako da je jasno da je to mnogo masovniji slucaj nego sto je 11000 ljudi.

Ne, jer korupcija je poseban oblik vaspitanja, a dete koje ne shvati to moze da bude samo zato sto roditelj nije jasno u sebi razclanio korist od jajarizma i korupcije i oportunizam kao normalnu pojavu , pa se varka..

Kod vecine je jasno i deca pokupe jasnu emociju i zivotnu lekciju i onda nema nikakve sumnje kako ce zaraditi podrsku roditelja i kako se nastavlja tradicija, bilo da je vlast ili rat u pitanju , ima porodica koje su vekovni ratni profiteri , tj umeju da iskoriste ratna desavanja i zato su stalno huskaci ratova, na manje od 40 godina izbijaju ratovi u srbiji , ili oko Srbije a kriza u Srbiji..
Ako misliš da deca dobijaju podršku za pokvarena dela- to da. Ali viđala sam slučajeve gde se deca rode poštena (deca su u principu poštenija i bolja od odraslih) i roditeljima koji sami nisu uzor poštenja - to bude milo. Valjda ih seća na ono lepo što su nekad bili.

A ti pogresno postavljas problem kao da je u pitanju moralna odluka, a moral je totalno na drugoj strani , niti je svest problem, nego deca koja zele da budu dobri sa svojim roditeljima, i njihovim ucenama nece ici protiv kuce kad em donosi dobit em sva objasnjenja su na strani takve poslovne politike..

Pogledaj svakog seljaka... i dobro protumaci njegovo ponasanje i stavove pred decom i vaspitanje, i videces da promovise oportunizam u onim sferama gde god je mogao da se omasti ....tako da je jasno da je to mnogo masovniji slucaj nego sto je 11000 ljudi.
Pa jeste moralna. U nekom trenutku kad odrastu postane pitanje morala. Možda nisam dobro objasnila- nisam mislila na malu decu, nego odraslu decu.

Da li deca funkcionera koji su se okoristili o režim (od predratnih, preko komunističkih do današnjih) i uopšte, onih koji su se obogatili na mufte, mogu da spoznaju istinu i smognu snage da stanu na stranu pravde, da se distanciraju od njihovih dela. Ili će živeti pod okriljem dela svojih roditelja i njihove istine.
Najvise se obogate oni koji naslede porodicni biznis, tipicno za kapitalizam. To su upravo komunisti hteli da sankcionisu da bi svi bili ravnopravni.

Морају да се знају приоритети.

Прво слустрирамо Ћације,

а остали...тамо...после....ако се стигне.
To znamo. Prvo se kreće od danas ka prošlosti i od vrha ka sitnoj boraniji

Ali tema je iz psihološko sociološke perspektive odrastanja u takvoj porodici i (ne)mogunosti drugačijeg pogleda na istinu i svet oko sebe.

Stigao kapitalizam ponovo.

Na zapadu su se isto tako na mufte pravile pare ranije , imaju i izreku
" Ne pitaj me kako sam zaradio prvi milion"
pa posle nove generacije naslednici prljavih para rade legalno, imaju humanitarne fondacije, ostavljaju zadužbine......

Čini mi se da su ovi naši naslednici stegnuti nešto oko vraćanja društvu.

Najvise se obogate oni koji naslede porodicni biznis, tipicno za kapitalizam. To su upravo komunisti hteli da sankcionisu da bi svi bili ravnopravni.

Каква је то равноправност?

Дакле, ако ја вредно радим и стварам, да бих оставио својој деци да она имају бољу стартну позицију,

и онда дође неки Шредингер напредни комуњара и каже:

сви треба да имамо исте старне позиције, одузима ти се имовнина, да ти деца не би била у предности у односу на онога чији родитељи нису вредно радили и стварали, већ трошили и расипали?????

Дакле, ако ја вредно радим и стварам, да бих оставио својој деци да она имају бољу стартну позицију,

сви треба да имамо исте старне позиције, одузима ти се имовнина, да ти деца не би била у предности у односу на онога чији родитељи нису вредно радили и стварали, већ трошили и расипали?????
Idi na temu o sinhronicitetima i zapljuni 88 888 poruku
Brzo!
Bićeš zvezda teme!

Ako misliš da deca dobijaju podršku za pokvarena dela- to da. Ali viđala sam slučajeve gde se deca rode poštena (deca su u principu poštenija i bolja od odraslih) i roditeljima koji sami nisu uzor poštenja - to bude milo. Valjda ih seća na ono lepo što su nekad bili.

Pa jeste moralna. U nekom trenutku kad odrastu postane pitanje morala. Možda nisam dobro objasnila- nisam mislila na malu decu, nego odraslu decu.
NE, nisi dobro videla, ...evo i dva najcesca slucaja gde je to da nisi dobro videla..

Prvi je , roditelji se mesaju u izbor dece.....autoritativni roditelji....
Tu nece opravdati nista sto nije po njihovom sistemu vrednosti , iliti kopija njih....te dete vrlo tesko moze da uspe mimo tih zacrtanih i agresivno pritisnutih uslova...

Drugi roditelj odsutan iz zivota deteta, e tu vazi sledece, ako dete uspe, tj ima jake prinose u novcu , bolje nego roditelj, onda ce roditelj , da bude ponosan na prikaz , javni prikaz uspeha deteta, i roditelji su mahom ponosni na uspehe , javne uspehe dece....
ali nece konkretno biti ponosan na detalj koji se precutkuje....jer se precutkuje...
Ionako je bio odsutan iz zivota dece..snasla su se, znaci zakljucuje da ih je dobro vaspitao , iako pojma nema tacno kako , i to je to..

A to da roditelj sebe osudjuje, a decu pohvaljuje za pokvarenost, to tesko da ces da vidis..

Stigao kapitalizam ponovo.

Na zapadu su se isto tako na mufte pravile pare ranije , imaju i izreku
" Ne pitaj me kako sam zaradio prvi milion"
pa posle nove generacije naslednici prljavih para rade legalno, imaju humanitarne fondacije, ostavljaju zadužbine......

Čini mi se da su ovi naši naslednici stegnuti nešto oko vraćanja društvu.
Ovo moras da razjasnis, posto kod nas imas i slucaj krvavih ratnih para, to je totalno drugaciji mentalitet tih para...

A i ovo ostalo da razjasnis, inace ne znam tacno sta mislis da su zategnuti , kad je u sustini sirotinja i sa milion evra...

Naravno da ne sve su to lopovi i ubice koji su se debelo okoristili, nakrali i ubijali.

To su sve lepo komunisti rešili po kratkom postupku 45e.

Prvo bih zabranio rec ravnopravnost u ovome slucaju..

Tu se radi o pljacki iz zavisti , ne o ideoloskom modelu...

Dokaz...
Mnogo ljudi je 1945 streljano samo zato sto su bogati , jer je u partizanima pred kraj doslo mnogo onih koji su sa planine i naravno busali se jezik ostar, nisu krvarili nego cinili mnostvo i to tumacili sudbinom , i tako jezik ostar i pogan, i naravno pogano i prave sebi shemu..

Borci su npr isli da se bore do kraja, a za predstavnika vlasti su ostavljali u osvojenim mestima bas takve tek zagreble u partizanima i naravno oni podli , lukavi , klasika srpska , to ne morate da sumnjate, , odmah zavere, i eliminisu jedno po jedno koji im nosi nesto vredno...

Ne moram ja biti socijalista ili komunista da bih to video , niti biti antikomunista da bih to rekao...
Ali to je do naroda, srpskog , ne mora da se narod mrzi , samo moras kao pop da mu doakas inace ce te ebati i ebati i ebati , i praviti pauzu malo da se osvezis i onda ebati i ebati..

Tako da pljacka zbog zavisti je uvek kod Srba, uvek bila i bice..

Ideologija, to je nesto drugo , ali pre ideologije da pomenem jos jedan problem , prisilni otkup, to mora da se radi , posle rata, mora...
Nema ozbiljne drzave koja to ne radi....
Tako da tu argumenti ovih antikomunista ne piju vodu , prikaz totalne nepismenosti i gluposti naroda..

E sad ovo oko ravnilovke...e tu tek dolazimo do ovog argumenta....

Ali to se moze resiti na druge nacine....prvo javne obveznice nove drzave....za otetu imovinu onih koji su zemljoposednici , a namerava se agrarna reforma...
Agrarna reforma je dobra zbog sigurice minimalnog prezivljavanja...ali je losa ako se genreise siromastvo usled male parcele i ako generise seljastvo..

Dakle to je stvar proslosti i kmetovske Srbije, danas to ne bi radili nikako , ko god da ima ideju o ravnilovki..
Dalje ravnilovka sama po sebi nikad nije dobra ideja...
Prizanje polazne osnove jeste, ali ravnilovka nije..

Tako da reset je dozvoljen u najvecim drzavama, bilo socijalisticke ili kapitalisticke...

Prednost potomaka, tj nepotizam, se moze ukinuti....tako sto se ukida moc kapitala koji se transferise...
Sve je moguce danas uraditi , ukinuti kapitalizam za pola sata, ukinuti mogucnost nasledjivanja pozicija, tj nepotizam, ali ne oduzimati imovinu...
Tj moguce je odvojiti imovinu od kapitala...evo to vam je jasnije.

E sad, da li ljudi zele da prenesu nepotizam i korupciju za svoju decu , ili zele samo prenos imovine, to je pitanje za vas...
kad se izjasnite po tom pitanju , dalje mogu da pricam.

Npr ja sam primetio da u srbiji ljudi cesto zele da prenesu imovinu , dakle tesko prodaju svoje roditeljsko imanje i teze da ga zadrze kao imanje a ne kao kapital..
To je vrlo moguce odraditi..
Moze se napraviti izuzetak u smislu da se dozvoli nasledjivanje iste delatnosti...i to kao nepotizam...

Zato cesto imate slucaj da bilo koja drzava pa cak i kapitalisticka tesko oporezuje nasledjivanje...nema tu otac mi , otac za otac, imanje kuca moze, a negde ni to ne moze, a ostalo porez na nasledje.. pa voznja..a to je samo princip, a ideja je tu , znaci ne moze..

Naravno da ne sve su to lopovi i ubice koji su se debelo okoristili, nakrali i ubijali.

To su sve lepo komunisti rešili po kratkom postupku 45e.
Naravno ovo je poseban oblik okoriscenja, kao i kod kriminala sto opstaje a ne bi trebalo , sva stecena imovina cak i u vlasnistvu dece se oduzima...
Ja sam izrazito protiv toga da postoji zastita imovine ako su deca u pitanju , jer je otac ili majka, npr Ceca i Arkan, ucinili mnogo zla i sad mi se qurce deca a ljudi su krvavo gubili glavu zbog tog njihovog zasticenog bogatstva, .....

Kriminalno zasticeno nasledje, a nasledje dugova i bede nije reseno , to ne moze...

Inace odgovor da li je moralno pitanje to kad su deca vaspitana da se okoriste drustvom ako su roditelji okoriscavali drustvo , to ne znam kako uopste moze da se postavi kao pitanje....

prvo moral je drustveni dogovor, znaci moralno je itekako bilo cimje roditelj to radio , a i dete to primilo kao vaspitanje..

drugo Moral sa velikim M, obicno nije nikome ni blizu ociju ni svesti , ni icega, narocito ako je narod glup , neobrazovan, i uske svesti..
Sto je valjda logicno , tu su samo neke varijante tumacenja necega sto seosoba kao prikazuje da je razumela kao Moral, obicno niti ista zna niti razume, niti je citala, niti je interesuje..

moral je ono sto je interesuje, i to da odbrani svoju pozciji , na svaki napad...
Zato npr bilo sta da ja krenem ovde da pricam o moralu , veliko M, bicu napljuvan, jer ce masa ljudi da brani svoje iskustvo i svoj nacin zivota..
A nacin zivota Srba je jako dugo nemoralan tacnije neMoralan..ali je moralan...

NE, nisi dobro videla, ...evo i dva najcesca slucaja gde je to da nisi dobro videla..

Prvi je , roditelji se mesaju u izbor dece.....autoritativni roditelji....
Tu nece opravdati nista sto nije po njihovom sistemu vrednosti , iliti kopija njih....te dete vrlo tesko moze da uspe mimo tih zacrtanih i agresivno pritisnutih uslova...
Drugi roditelj odsutan iz zivota deteta, e tu vazi sledece, ako dete uspe, tj ima jake prinose u novcu , bolje nego roditelj, onda ce roditelj , da bude ponosan na prikaz , javni prikaz uspeha deteta, i roditelji su mahom ponosni na uspehe , javne uspehe dece....
ali nece konkretno biti ponosan na detalj koji se precutkuje....jer se precutkuje...
Ionako je bio odsutan iz zivota dece..snasla su se, znaci zakljucuje da ih je dobro vaspitao , iako pojma nema tacno kako , i to je to..

A to da roditelj sebe osudjuje, a decu pohvaljuje za pokvarenost, to tesko da ces da vidis..
Videla sam dobro. Kad sam rekla - Bude im milo- mislila sam na trenutnu reakciju zbog nekog detetovog ispada dobrote, dok su još mali. Ali nisam rekla da će sebe osuđivati, nego nešto u fazonu - Kako je to slatko, ali život će te već naučiti.

Naravno da takvim roditeljima neće biti drago da im se dete druži sa nekom sirotinjom ili da izaberu dečka/devojku van svog miljea. Ili da uopšte stane na stranu pravde , jer pravda košta. Ako su autoritativni, radiće to direktno pritiskom, a ako imaju blaži i prefriganiji karakter onda tako što će da ih potkupe.

Npr. ne sviđa im se devojka njihovog sina i da ne bi ispali loši u njegovim očima (takvi roditelji izigravaju poštenje pred svojom decom, ali preko oportunizma i izgovora, oni će uvek da objasne da to tako ne ide, ipak treba gledati sebe i tako to) - oni će reći da nemaju ništa protiv, ali da ipka razmisli jer ....I onda će mu kupiti auto, ne spominjući to. Ali u podsvesti tog dečka on zna da je kupljen i ipak će ostaviti devojku.

Ipak postoje deca koja imaju sopstveni ugrađeni kompas za pravdu i slobodu. Takvi se obično odmetnu čim malo odrastu, budu umetnici il itako nešto. Ali to je retko.

evo, tu kod nas na lokalu najvece pumpadzije su :
sin bivseg zutog precednika opstine
zet bivseg zutog precednika mesne zajednice
i sin bivseg zutog zamenika precednika opstine

nisam video po njima da su se nesto potresli

inace smo manja opstina gde se poznajemo odvajkadi.
zgrada u novom sadu, stan u bratislavi, vila u becicima.

to se sve steklo za vreme pljackaske privatizacije

Back