Ja sam imala gadan posao od malih nogu,sa 6 godina sam bila zadužena kada se kolju svinje krajem novembra kod nas kući da pomažem babi da polivam creva

i to sam morala godinama da radim .Posle sam mešala mast,ložila vatru,kasnije masatom tanjila creva,pravila kobasice tj mlela meso.
Sa 13 sam zaradila prve pare ( nisam prala šofer šajbne) ,sa 14 sam išla da berem metlice sa društvom iz ulice.Bilo je nas dvoje troje isto godište,ostali malo stariji.
Moji roditelji nisu imali puno para,živelo se skromno,ali nismo dugovali nikome ništa.
Radila sam dugo preko Omladinske zadruge i to vrlo mlada,sezonski,ja nisam imala problema sa pronalaženjem posla,ali nikada nisam očekivala da će me iz Omladinske zvati i pitati da li hoću da radim to i to,već sam ustajala rano,putovala 50 km do Omladinske,oni ukapiraju ko traži posao .
Vrlo rano sam naučila kolika je vrednost novca i kako se lako potroši,teško zaradi i prema tome znam odlično da raspolažem sa istim.
Meni nije nikakav problem da radim sve kućne poslove ( i opet živim u selu,malo većem i lepšem i imam kuću i dvorite i ošišanu travu čak ispred kuće

dok moje komšije uzgajaju korove ispred kuće
Pročitala sam celu temu jer mi se učinila zanimljivom,kao i sve vaše komentare .
I mislim da smo mi lenj narod,tj da je većina lenja,mada,Srbi u inostranstvu su verovatno se prilagodili i poprimili drugi način života,tačnije-disciplinovaniji su,verovatno zato što zakon i pravila tako odredjuju.
Od moje drugarice brat ima decu koja tokom leta čuvaju koze.Devojčice pomažu majci,baš sam ih jednom videla da prostiru veš.meni je to skroz ok,čak je i lepo i korisno.I za njih,a i za roditelje.I ne vidim da tu ima išta loše.
Razumem šta kaže RAZVIGOR ,ali nisu svi roditelji u dobroj finansijskoj poziciji da pruže svom detetu normalan život.i ne treba deca da rade najgore poslove

mislim,nisam za to,a šta da rade one porodice koje teško žive ? ili preživljavaju ? Da ne rade ništa ?
Poznajem i one koji svojim neradom i odbijanjem svakakvih poslova prikrivaju svoje siromaštvo,jer neće da rade svakakve poslove,jer
ti poslovi pripadaju nekom nižem sloju ljudi,a ovamo se predstavljaju u nekom drugom svetlu.
Meni njih u opšte nije žao ,ni najmanje.