DECA IZ NASIH PRVIH BRAKOVA I MI U ZAJEDNICI

• Začetnik teme Začetnik teme ELA B
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam tek sada shvatio kako razveden muskarac moze da dobije besplatnu sluzavku i kucnu pomocnicu.

Bilo bi lepo da i Ela shvati...nema je da komentarise na svojoj temi.
Mozda samo cita i treba joj vremena da prezvace sta mislimo o njenom problemu koji je vrlo slozen, za nju. Ona je ocigledno imala jednu pricu u glavi, a (nazovi) partner, sasvim neku drugu kad su odlucili da zive zajedno.
Moram da kazem, da se prepadnem bas uvek kad procitam ovakve tekstove. Prvo, ako je ona kao zena slaba i nemocna da se izbori sa takvom situacijom, kakav je taj muskarac koji postupa tako sa zenom, ocigledno zloupotrebljavajuci njene slabosti?! Moj otac je uvek bio dzentlmen sa zenama (u svakom smislu te reci), moj muz je isto takav i stvarno moj zeludac ne moze da svari likove koji diktiraju zivot zeni sa kojom su u vezi ili braku, svejedno.
Vise puta mi je palo u oci (i na nekim drugim temama) da neki kazu "ne treba da vaspitava njegovu decu". Kako bre to? Pa naravno da treba da vaspitava decu sa kojom zivi: svoju, njegovu, njihovu zajednicku! Jedno je pokusaj da se zauzme mesto majke (ili oca), sto je van pameti, a sasvim drugo "vaspitavati" decu.

Svejedno dozvoljavati da se dijete tretira ispod nivoa meni je neshvatljivo

:) i jeste neshvatljivo ali mnogo zena kad se razvede gleda svoj jad i pakao i u svojoj slabosti uvlaci i dete u svoju pricu....ne radi se to iz zle namere nego su ljudi generalno slabi i sebicni....nije lako ziveti sam, nije lako podrediti svoje potrebe detetovim, nije lako cekati dete da zaspi da bi se opustio i sav svoj jad iskalio na jastuku.....prosla sam kroz pricu o razvodu i zivela sama sa detetom 7 godina.....u pocetku, dok se covek ne navikne, bude bas gadno.....e sad, neko to nece da odabere iako je to cesto najbolje resenje.....

Ali trudiš se.Mislim normalno da je razlika kad to rade tvom djetetu dok si u braku,a tek ako je npr muž zlostavljač.Al ova žena je u vezi a to mi je još neshvatljivije nego da je solo

pa jeste bzvz, i na njenu stetu, ali kad je osoba sludjena cesto bira losija resenja.....meni najvise smeta sto ide na stetu deteta,, to mi je neoprostivo i def nije svako za to da bude roditelj.....

Back