deca i samci

Требало би дозволити самцима да усвајају децу, ја имам другарицу која се није удавала а гарантујем да би била одлична као мајка.

Poslednja izmena od moderatora:
Штета што такви људи (а самци) немају могућност усвајања, али добро, закон зна своје разлоге.

- - - - - - - - - -

Требало би дозволити самцима да усвајају децу, ја имам другарицу која се није удавала а гарантујем да би била одлична као мајка.

:) Исто мислимо, нисам ово прочитао.
Читао сам о неком студенту, самцу, нема више од 25 година, који је хранилац неком клинцу. Какав супер, млад човек.

Тешко. Можда постоје изузеци у смислу да су брачни другови поднели захтев за усвојење, били су већ хранитељи детету које намеравају да усвоје годинама, један од њих нпр. изненада премине, а дете има 18 година. Мада тешко, напамет сад размишљам о могућностима.

Наравно да би требало дозволити самцима да буду родитељи,
ако неко није себи нашао пара, не значи да није способан да брине о детету, да га воли и да му се посвети.

Само што ми се чини да, иако усвоје такав закон, биће ту много неравноправности:
сигурно ће увек парови имати предност, па жене, а тек на крају мушкарци самци.
Пошто свакодневно читамо о томе како су у већини случајева мушкарци насилници и педофили,
мислим да ће мушкарци самци још дуго бити дискриминисани као потенцијални усвојитељи због оваквих нељуди.

Usvojenje svakako, ali navodno već ima mnogo više ljudi (parova) koji žele da usvoje decu nego dece za usvajanje. Deci je svuda bolje nego u domu i u tom smislu bolje da ih usvoji i pristojan gej par nego da im detinjstvo prođe učeći izgovor reči "lopta" u sedmoj.

Ne mislim da je pametno da sam čovek pravi svoju decu (bilo surogat ili donor ili žena koja prosto pozajmi drugara na kratko), ali nisam za to da im se brani. To bi ipak u neku ruku bilo uskraćivanje prava, pa makar i na greške. Poetski, deca nikada nisu greška, ali nečije roditeljstvo lako može biti.

ne znam jeli bila ova tema ali
(očigleno još uvek u teoriji)
da li mislite da samci, muškarci i žene
treba ravnopravno da iamju pravo na decu
putem usvojenja ili surogat materinstva

Taj termin samci mi nikad nece biti jasan jer neko ko je trenutno sam ne znaci da ce biti i u buduce kao sto ako je neko u paru ne znaci da nece postati samohrani roditelj ili rastavljen.
Sa tim u vezi mislim da svi treba da imaju pravo na potomstvo na bilo koji nacin ( IVF oplodnja, donacije, surogat, usvajanje).
Ono sto se ne slazem je da treba dozvoliti roditeljstvo u bracnoj istopolnoj zajednici.

i veoma mi je drago sto je tako....mnogo ljudi misli da je bitnije biti u braku, pa makar kakav bio, nego sam i imati kvalitetan zivot....

Нe разликују се по квалитету, већ по врсти квалитета- као добра чоколадна и добра воћна торта. Обе могу да буду и лоше. Сем тога, везе пролазе кроз различите фазе и суочавају се са бројним променама, а заједничко решавање проблема је оно што разликује животе оних који су сами и оних који нису. Наравно да и они који су сами нису острва, али је самостално и заједничко различито.

У реду ми је да децу могу да усвоје познати који нису у браку- породични пријатељи,комшија или томе слично, а у свим другим случајевим предност дајем паровима. Социјалне службе ( бар у теорији) разматрају најбољи интерес детета. Нисам ни присталица сурогат мајчинства- делује ми тужно то и такво изнајмљивање тела.

Нe разликују се по квалитету, већ по врсти квалитета- као добра чоколадна и добра воћна торта. Обе могу да буду и лоше. Сем тога, везе пролазе кроз различите фазе и суочавају се са бројним променама, а заједничко решавање проблема је оно што разликује животе оних који су сами и оних који нису. Наравно да и они који су сами нису острва, али је самостално и заједничко различито.

У реду ми је да децу могу да усвоје познати који нису у браку- породични пријатељи,комшија или томе слично, а у свим другим случајевим предност дајем паровима. Социјалне службе ( бар у теорији) разматрају најбољи интерес детета. Нисам ни присталица сурогат мајчинства- делује ми тужно то и такво изнајмљивање тела.

bila sam u zivotu i u jednoj i u drugoj i sad sam u trecoj poziciji i znam kako je odgajati dete u braku koji je valja, biti samohrani roditelj i biti u braku koji odlicno funkcionise....jasno je sta je najbolje ali tvrdim da je sasvim moguce odhraniti samostalno i srecno dete samo sopstvenim naporima, jeste teze i zahtevnije ali je lakse nego ostati u losem braku i u takvim ulovima ga odgajati...

ne znam jeli bila ova tema ali
(očigleno još uvek u teoriji)
da li mislite da samci, muškarci i žene
treba ravnopravno da iamju pravo na decu
putem usvojenja ili surogat materinstva

Podrazumeva se da treba da budu u potpunosti ravnopravni.
Secam se kad su se moji razvodili, da sam se ubeđivao sa službenicom u socijalnom da bi radije sa tatom bio, a to je potrajalo. Međutim, pre mene, jedna devojka, koju je isto pitala sa kime bi bila, odlučila je da bude sa mamom i nju je odmah pustila.
Mn je propitivala da li otac puši, pije... :roll:

Deci je svuda bolje nego u domu i u tom smislu bolje da ih usvoji i pristojan gej par nego da im detinjstvo prođe učeći izgovor reči "lopta" u sedmoj.

u sparti su dečake u uzrastu od 8 godina odvodili iz njihovih porodica u agele
sparta je bila najjača država stare grčke

- - - - - - - - - -

et tema
ne, nek kupe kera

Back