Deca i reklame

• Začetnik teme Začetnik teme sanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam skontala reklamu da su im ciljna grupa upravo odrasli ljudi, znaci mi koji smo u detinjstvu cesto jeli plazmu pa kasnije na nju zaboravili. Ne mora znaciti da im je reklama promasaj i da im je opala prodaja zbog nje.

A nije to tema, znam...

sanja:
Mala kaze "Necu jer od Plazme ne moze da se poraste". Ja iznenadjena, pitam odakle joj to, kaze bilo na TV. Reklama da plazma "ne pusta te da odrastes" ocigledno pogresno shvacena, i to od pripadnika ciljne grupe u kojoj se proizvod najvise trosi.
joj, srecica mala... :)

mislim da ne ispituju decu... mada mi je to cudno, jer ako pravis reklamu gde su ti ciljna grupa deca - onda bi trebalo...

mene prosle godine startovali na ulici da popunim anketu o mleku, i to je trajalo bogami jedno pola sata... bio u pitanju novi dizajn "moje kravice", tj. imlek je istrazivao potrosace preko... mogu vam reci - sve sto sam im rekla, poslusali su :) :)... salim se, ali krajnji dizajn koji sad gledam po radnjama bio je ulglavnom u skladu sa primedbama koje sam dala (nudili su nam razne varijacije buducih ambalaza)...

poenta je - neke kompanije rade istrazivanja pre uvodjenja promena.

barbed wire: a ti znas da je Bambiju ciljna grupa - deca????
ne znam, u pravu si. samo nagadjam (zbog teksta "ne da ti da odrastes")...

barbed wire:I znas koji je cilj reklame bio????
cilj svake reklame je da poveca prodaju proizvoda...

Mislim da je reklama za plazmu odlicno odradjena i da je tacno pogodjena ciljna grupa, odnosno da je poruka upucena odraslima.
Plazma svojim ukusom i dizajnom ne moze da bude interesantna samoj deci u vremenu kada ih sa svih strana gadjaju sarenim i mirisnim gumenim bombonama, pa proizvodjac preko roditelja, koji se secaju tog keksa, a uzgred umeju da prepoznaju kvalitet, zeli da poveca prodaju.
Pretpostavljam da je cilj bio da se odrasli potrosaci vrate plazmi, pa da pocnu i da je kupuju svojoj deci i da ih naviknu na nju.

Ne znam koju su ciljnu grupu imali u vidu, ali deca prosto upijaju reklame. Recimo, moja devojchica nije pila mleko od kad smo izbacili flashicu, ni u kom obliku!!! Proshle godine krene reklama za Imlek "heeeeej mlekarena...", coka ko omadjijana pochne da pije vishe od pola litra na dan! :) Kad god joj se jede neshto slatko, ona pita jel ima josh mlekarene. Odem u radnju da kupim, kasirka kaze "nestalo nam, ide ko ludo, koliko god da naruchimo, nikad nema dovoljno".

Pa ko ih tera da posadjuju klince pred tv po ceo dan. Dete ko dete normalno da ce da upije. Neka se porazmisle roditelji zasto je sve tako kako je i neka preuzmu i oni odgovornost za nesto, a da ne prebacuju krivicu epp-u. Nije pitanje kako reklame uticu na decu nego bi roditelji trebali da uticu na manju uporebu tv-a (pink, epp, big brother i ostalog sljama) u svrhe zatupljivanja njihovih glavica

no imagination:
A tek ova za bombone "Boni fazoni" mislim, kad braca otvaraju kesu bombona a iz nje izlece zmaj, sav od bombonica. Hoce, i hoce, i kupimo joj,a ona ce razocharano "A gde je zmaj?"

haha, koopim ja sebi te bonbone....jer obožavam goomenjake...(gledao na tv, kako bih inače znao za njih)....i nisam tražio zmaja...al sam barem očekivao da su malko bolje.. iako nisu goomene....šteta...naseo sam ( :

Hahaha...
Moguce, nisam ja to probao...
A sto se tice dece i televizije... zavisi od toga kako roditelji vaspitaju decu...
Nadam se da nijedan iole noramalan roditelj nece da prepusti da TV vaspitava dete...
Ali sta da radis, roditelji nemaju nimalo vremena za svoju decu... mora da se radi, a oni dodju umorni...
Pa gde onda da objasne detetu stva valja a sta ne... A i skole su nam super...
Bitno je da ih oni tamo uce raznim stranim jezicima i nekakvim ciframa...
A kulturu ko sisa... pa dobro...
I posle se pitamo zasto je sve ovako kako je...
Zalsono...

Back