Деца и гости

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Кад вам дођу гости, да ли дозвољавате својој децу да буду са вама и гостима док испијате кафицу
или их пошаљете у другу собу јер није све за дечије уши?
Кад одете код неког у госте, да ли вам смета кад дете буде ту, са вама, док разговарате са домаћинима?

Nemam dece, tako da ne mogu da odgovorim na prvi deo.
Sto se drugog dela tice, kako kada.
Ima dosadne dece od koje nemas mira, vristi, trci, skace, dosadjuje onda je problem.
Nije problem ako je tu, ali neka se ponasa ok.

Ima i prilika kada bi da razvezem jezik, i da ne pazim sta pricam, jer nije sve za decije usi, tako da je bolje bez dece u tim prilikama.

Naravno da dozvoljavam. Ako baš ima nešto što deca ne treba da čuju pošaljem ih u sobu. Mada je to retko. Kada odem u goste, ne smetaju mi tuđa deca. Strpljiv sam sa decom, pa tako iako me prekine dete ili hoće da se poigra dok "ispijam kaficu" (a ne pijem kafu) rado ću prekinuti razgovor koliko god treba puta i isto toliko puta nastaviti.

Imam tu srecu da u kuci imamo tzv. sobu za igranje. Ako medju gostima ima dece sva deca rado idu u tu sobu, tako da odrasli imaju mira. Ako u goste dodju samo stariji, onda zavisi... Nekada curica sama ode u sobu, ali ako se ponasa pristojno nikada je ja ne saljem u sobu.
Ne smetaju mi nicija deca kada odem u goste. Deca imaju pravo na isti vazduh kao i odrasli, a svaka prica moze da saceka. Moze se "pomoci u kuhinji" ili "obici basta", a ne deci nametati osecaj da su suvisna ili da smetaju.

Meni je najveci problem kad ja moje dete povedem u goste kod nekoga koga ona voli. Svasta zapitkuje, dosadjuje domacinima i obavezno trazi nesto da ponese :rumenko: Domacini uvek tvrde da ne smeta i da je super zabavna, ali ja umirem od sramote :aha:

Poslednja izmena:
Кад вам дођу гости, да ли дозвољавате својој децу да буду са вама и гостима док испијате кафицу
Кад одете код неког у госте, да ли вам смета кад дете буде ту, са вама, док разговарате са домаћинима?

Kada nam dođu gosti, ukoliko imaju decu sličnog uzrasta, sva dečica idu u dečiju sobu na igranjac. Odrasli često ne paze šta pričaju, a nije mi zabavno da mi se deca zbunjuju kojekakvim pričama.
Kada nam dođu prijatelji koji nemaju decu, naši klinci mogu da budu sa nama neko vreme, a zatim idu da se igraju. Kada mi odemo negde ne smetaju mi deca.... mada kad god mogu da biram u kućne posete idem kod prijatelja koji imaju dečiju sobu, u suprutnom viđamo se negde na otvorenom ili u igraonici, zavisno od vremena.

Ne smeta mi kad deca prekidaju odrasle u sred reči, ali nakon nekog uzrasta to smatram ružnim ponašanjem.

meni je to užasno kad deca sede u prostoriji gde odrasli loču, dime i psuju. nemam svoje dece, ali znam da bratu i meni tako nešto nije bilo dozvoljeno kad smo bili deca

ovo je tacno.
ja izgleda imam srece jer ne poznajem ljude koji loču.
a da cuju psovke, cuce ih pre ili kasnije... ne mislim da je to problem, osim ako se ponavlja cesto.

- - - - - - - - - -

Decu trpim iz kulture samo onu koju moram trpiti,a za ostale me briga kao za lanjski sneg.Sta ima oni da ne cuju?Ajdeeeeee!Pricam bez pardona i briga me.

ovo zvuci bas kulturno :aha:

ovo je tacno.
a da cuju psovke, cuce ih pre ili kasnije... ne mislim da je to problem, osim ako se ponavlja cesto.
pa čuće ih, to stoji, ali ne treba da ih prihvataju kao nešto najnormalnije. jeste to na neki način brend srbije, ali ipak nije lepo, ne znam ko bi želeo da mu dete smatra da je psovanje nešto lepo.
a prihvatiće ih kao najnormalnije ako čuju i vide tatu ili mamu ili njihove prijatelje (dakle, dobre ljude čim su prijatelji tate i mame) kako psuju.

Ako odem na deciji rodjendan ne smetaju mi. Ako odem da sa drugaricom popijem kafu, a njena histericna, nevaspitana, razmazena dosadna deca zeljna paznje mi skacu po glavi, smeta mi. Svoju decu nemam, ali bi popila sobu bez problema, pa neka se tamo zabavljaju, a ko od odraslih hoce da se igra sa njima, neka ide u sobu pa neka se igra. Nije sve za decije usi, niti je svaka prilika da se deca muvaju gde im padne na pamet.

pa čuće ih, to stoji, ali ne treba da ih prihvataju kao nešto najnormalnije. jeste to na neki način brend srbije, ali ipak nije lepo, ne znam ko bi želeo da mu dete smatra da je psovanje nešto lepo.
a prihvatiće ih kao najnormalnije ako čuju i vide tatu ili mamu ili njihove prijatelje (dakle, dobre ljude čim su prijatelji tate i mame) kako psuju.

predrasude.
moja cerka je sa cetiri - pet godina "donosila" takve psovke iz vrtica da smo cesto u kuci bili zapanjeni. trebalo nam je oko dva ili tri meseca da objasnimo da to nije lepo iako druga deca tako pricaju, i da ne izgovara reci za koje ne zna sta znace. najveci broj psovki deca cuju od druge dece i usvajaju ih kao nesto zabranjeno i vau!
da su neke stvari samo za odrasle, a ne i za decu to je razumela veoma lako i brzo.

Ako odem na deciji rodjendan ne smetaju mi. Ako odem da sa drugaricom popijem kafu, a njena histericna, nevaspitana, razmazena dosadna deca zeljna paznje mi skacu po glavi, smeta mi. Svoju decu nemam, ali bi popila sobu bez problema, pa neka se tamo zabavljaju, a ko od odraslih hoce da se igra sa njima, neka ide u sobu pa neka se igra. Nije sve za decije usi, niti je svaka prilika da se deca muvaju gde im padne na pamet.

boze, boze ....

ovo je tacno.

- - - - - - - - - -

ovo zvuci bas kulturno :aha:
Da necu da cutim i da se ustezem da bi "oni bili srecni i bez trzavica"(i ostala s*anja)?
Da zakidam na sebi i svojim trenutcima u zivotu zbog koga?Kako da ne!

Госте сам позивала после пола девет када су ми деца већ спремљена за спавање. То време је било неприкосновено и само наше.

Туђа деца да ли су ми сметала? Не сећам се да сам била ометана од стране неког детета.

Sjećam se, nisam bila ni toliko mala kad mi to ostalo u sjećanju, došla tetka iz daleka...veselila sam se njenom dolasku, da bi ta tetka već nakon nekoliko minuta rekla da šta radim još tu, neka idem van da se igram, da mi nije mjesto među odraslima...taj osjećaj da sam smetnja, nepoželjna, ne bih priuštila svojoj djeci i nikad ih nisam tjerala u sobu, naročito ne pred gostima. Otišli bi i sami, nikad nisu dosađivali.
Tuđa djeca mi ne smetaju, volim da se zezam s njima, volim se poigrati s njima...prije nekoliko dana došla komšinica sa svojih troje i dok je ona ispijala kafu, ja sam se ludirala s njima po dvorištu...nema ništa ljepše od zvonkog i iskrenog dječjeg smijeha.
Teme koje nisu za dječje uši uvijek mogu pričekati neko drugo vrijeme ili mjesto.

Back