Deca diabeticari

Gaganm

Početnik
Poruka
3
Moj sin koji jos nije napunio 4 god. obolio je od diabetisa tipa 1.Za celu nasu familiju to je bio veliki sok.MM je odmah poceo sa insulinom 3 puta na dan.Za ovih nekoliko dana svasta sam citala na internet i zanima me dali neko zna nekoga ko se izlecio od te opake bolesti.Doktori kazu da nema leka i da ceo zivot mora uzimati insulin ali neki ljudi su mi pricali da ima slucajeva gde su se deca izlecila pa ako neko zna molila bi da mi se javi.:(

Pre svega,jako mi je žao što se to desilo Vašem sinu,ali šta je tu je.Sada vam predstoje godine edukacije,a sami tim će sve biti dosta lakše.

Ovako,kao prvo ja imam dijabetes,dobila sam ga sa 18 godina,a sa druge strane u komšiluku imamo dečaka koji je dijabetes dobio sa 2 godine,a sada ima 5.Znači pišem Vam iz iskustva,a ne o nečem što sam čula,pročitala i sl...

Izlečenje dijabetesa nije moguće.To što pre shvatite biće lakše i vama,a i detetu ćete mnogo pomoći.Postoji jedno stanje u dijabetesu koje se zove remisija i koje se kod nekoga dogoti kod nekoga ne.Remisija je drugim rečima ponovno pokretanje lučenja insulina i može da traje 1 mesec a može i nekoliko godina.Ali budite sigurni da će remisija kad tad proći i da je insulin ono čime ćete se baviti od sada pa zauvek (osim ako s'godinama zaista neizmisle neki lek i za nas ;);) )

Uključite se u sve aktivnosti dijabetoloških društava.Ja neznam odakle ste,ali u Beogradu i srbiji ih ima.Oni će vam dosta pomoći da shvatite važnost pravilne ishrane,fizičke aktivnosti...jer insulin nije svemoguć i ukoliko zanemarite ostale bitne faktore u lečenju dijabeta sam insulin vam neće baš mnogo pomoći.

Ja sam cula tj procitala da se dijabetes izlecio putem maticnih celija...tj sin od 2 god oboli od dijeb.1 po preporuci lekara majka rodi drugo dete da bi izvukli maticne celije koje se inace oko 25%poklapaju sa prvim detetom i imali srece da je uspelo! Znaci postoji nacin izlecenja...

Ja sam cula tj procitala da se dijabetes izlecio putem maticnih celija...tj sin od 2 god oboli od dijeb.1 po preporuci lekara majka rodi drugo dete da bi izvukli maticne celije koje se inace oko 25%poklapaju sa prvim detetom i imali srece da je uspelo! Znaci postoji nacin izlecenja...

A gde to?
Dajte molim vas,lečenje matičnim ćelijama je dosta skupo,radi se u inostranstvu i kao najveću problem je to što ne garantuje izlečenje.
Još mnogo vode će Dunavom proteći dok se matičnim ćelijama nešto više ne postigne bar u oblasti dijabetologije.
Veliki je obrt novca kod šećerne bolesti,a svi smo svesni koliko je farmaceutski lobi jak...i ne samo farmaceutski...

koliko znam postoji mogucnost cuvanja maticnih celija i u Srbiji kosta oko 1600e s tim sto koliko sam upucena 150e kosta test koji bi utvrdio dal odgovara i drugom detetu ..ostalo lecenje verujem da je moguce na VMA i da pokriva osiguranje..kakvog smisla ima cuvanje onda ako ne postoji lecenje??I nemojte tvrditi da nije nikom uspelo kad jeste..

Ja mogu da tvrdim da nije,a vi me molim vas spojite sa tom osobom koja jeste da se i ja izlečim.
Meni suprug radi na institutu za dijabetes tako da nemojte da širite dezinformacije.

I zašto se uopšte uključujete u temu koja je vrlo delikatna,a pritom prenosite informacije koje se "čuli" ili pročitali.

zato sto sam pre neku nedelju potpisala ugovor sa firmom u vezi maticnih celija ...ovde gde sam ja (nemacka) ne bi me lagali ako vec nije istina a i razgovarala sam sa mojim dr jer i sama imam problem sa istim..moja baba,deda,majka sve tetke,ujaci imaju ili tip 1 ili tip2 tako da nije bas da nisam upoznata..poslala bi vam link gde pisu sta je sve leceno maticnim celijama ako razumete nemacki..

zato sto sam pre neku nedelju potpisala ugovor sa firmom u vezi maticnih celija ...ovde gde sam ja (nemacka) ne bi me lagali ako vec nije istina a i razgovarala sam sa mojim dr jer i sama imam problem sa istim..moja baba,deda,majka sve tetke,ujaci imaju ili tip 1 ili tip2 tako da nije bas da nisam upoznata..poslala bi vam link gde pisu sta je sve leceno maticnim celijama ako razumete nemacki..

Ja sam isto cula da postoje ti slucajevi da su se izlecili od diabetisa.Ja ne razumem Nemacki ali ako mozes posalji mi link pa cu ja naci nekoga da mi prevede.Ja inace zivim u Australiji,nisam ni znala nista o toj bolesti dok mi se sin nije razboleo.Sada sam saznala da dosta dece ima diabetis,skoro pa ce postati epidemija.Samo bolnica gde se leci moje dete ima 11000 dece koje se tu lece.

Ja sam vam ovo pričala isključivo za Srbiju.Ljudi koje se ovde odluče za čuvanje matičnih ćelija šalju ih za Austriju.Znam par primera koji su to uradili.Mada su liste čekanja za taj metod lečenja jako duge i u inostranstvu.

Istina je da se matičnim ćelijama mogu lečiti mnoge bolesti,ali sve je to još uvek u fazi ispitivanja tako da dok to uđe u regularan proces proćiće još dosta vremena.

Da je to tako lako,zar mislite da bi bilo toliko ljudi sa dijabetesom na svetu?

Takodje mnogo mi je zao sto cujem da je tako mlado bice obolelo od te bolesti, ali opet ne treba da gubite nadu i da ocajavate, danas se diabetes zna kontrolisati uz pomoc brojnih lekova koji se mogu uzimati oralno ili pak parenteralno, sto je slucaj sa insulinom, ja imam 18 god, i mnogi moji vrsnjaci ga imaju i ima i onih koji su ga dobili i ranije, tj u dosta mladjoj dobi.Ali bez obzira na to danas, godinama kasnije su stvarno naucili da zive sa tim, osecaju se dobro i sasvim prariraju drugoj deci u svemu, tako da ne ocajavajte vec se borite i slusajte vaseg lekara, odnosno lekara vaseg sina i verujem da ce sve biti dobro, sigurno hoce....pozzz. :)

Ja sam isto cula da postoje ti slucajevi da su se izlecili od diabetisa.Ja ne razumem Nemacki ali ako mozes posalji mi link pa cu ja naci nekoga da mi prevede.Ja inace zivim u Australiji,nisam ni znala nista o toj bolesti dok mi se sin nije razboleo.Sada sam saznala da dosta dece ima diabetis,skoro pa ce postati epidemija.Samo bolnica gde se leci moje dete ima 11000 dece koje se tu lece.
Колико знам дијабетес се још увек не лечи матичним ћелијама, али све указује да ће до пробоја на овом пољу доћи убрзо, тако да идеја о малом брату или сестри вашем детету и узимању матичних ћелија из пупчаника ЈЕСТЕ добра идеја.
У сваком случају, могућност више.
Једино поведите рачуна о исхрани током трудноће и доцније, јер је савремена исхрана богата концентратима(шећер, бело брашно, превише масти... )главни окидач за дијабетес, то јест шећерну болест.
И наравно више воћа, поврћа, физичке активности...

uzimanje maticnjih celija sta to znaci . To je isto kao i presadjivanje srca ili jetre . Znaci nista , nada.ili pankreasa .

Mnogo je danas bolesnih od diabetesa posebno male dece -katastrofalno

Sta treba raditi jedini put k izlecenju je oksidadija i detoksikacija .Mnogi ce pitati sta je to. Od toga se sastoji i biljni i zivotinjski svet . TO nije nista novo . Na tom sistemu pociva sav zivi svet priroda , covek. Priroda je intiligentnija ona nam daje a mi proucavamo neke zakone , termine , ni samim nama jasne .

Sta je najvaznije krv u organizmu ,krv preko receptora nosi do celija snagu energiju, sta sedesava u krvi ako je zgusnuta nastupa tromb itd . Bez cega krv ne moze bez kisika. Nebih ilazio u analiza hipofiza-hromozom6-autozom -bazni parovi dnk.

Kazu diabetes 2 je genetski uslovljen = a sta ako niko u porodici nije imao diabetes ili ako je covjek rodjen zdrav. ili deblina pa svi debeli ljudi bi imali diabetes, ili malo dete pa nije ono nenormalno debelo ili ugljenohidrati pa nejede samo hleb ili svinjsko meso ili kobasicarske proizvode . Mnogo je tu teorija a princip lecenja ili metod kod svih isti .

Tako je i kod diabetesa 1, problem nije pankreas ili jetra to su posledice kao sve druge posledice .[krvotok, bubrezi , oci., hipoglikemija -koma , hiperglikemija , hipo -hiperglikemija i tako dalje ...... ..

Vjerujem samo u oksidaciju idetoksikaciju ljekovitim biljem . Ja ne pricam o placebo efektima ili o suplementima u lecenju

normalno da se priroda pobriinula i za taj problem ali covek nije toliko intiligentan
on misli da zna sve , a nezna nista -o prirodnim zakonima takav je i organizam coveka .

Samo detoksikacija i oksidacija normalno i nacin i metode lecenja diabetesa i posnavanje ljekovitog bilja vitamini minerali aktivne grupe biljaka je put ka izlecenju .

nastavicemo poz

Back