Deca će nam piti hemiju umesto sokova

pa ko normalan i pije sokove iz tetrapaka? Vecina tih sokova je obojena voda a ako su gusti najveci deo soka cini bundeva,,,,

Upravo tako to su najcesce sokovi od bundeve sa aromom voca, mada i to je bolja opcija postoji dosta sokova koji nisu vidjeli voce ni na slici, cista hemija.
Meni nije jasno kako je roditeljima lakse da svjesno truju djecu nego da kupe koju vocku i iscjede svjez sok, bar sada sokovnici nisu skupi.

Kao i do sad sveze cedjeni sok,ili sok od kompota,a uvek moze da prodje i sirup od zove,visnje...sve u domacoj radinost,mi uglavnom pijemo vodu i cajeve tako da ni ne obracamo paznju na sokove iz tetrapaka,a Lela nece ni da pije te sokove,bili smo jednom kod jedne prijateljice i ona joj dala neki sok iz tetrapaka,samo je malo probala i napravila takvu grimasu,da je prijateljica morala na kraju da joj da obicne vode,a nije mi verovala kad sam rekla da Lela ne pije te sokove z:lol:

Novim pravilnikom o deklarisanju, svi proizvođači sokova i bezalkoholnih napitaka dobili su mogućnost da na ambalaži istaknu primamljive slike voća, čak i u slučajevima kada je udeo voća u proizvodu bukvalno u naznakama.
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/deca-ce-nam-piti-hemiju-umesto-sokova/41203
Kako cete se snaci da detetu pruzite prave vocne sokove ili vam je svejedno?

mah, ja to ionako ne kupujem
uglavnom ubacim kojesta u blender ako nam se bas pije sok
posto volimo da i vlakna ostanu
mada, namerachila sam se na sokovnik, onako vise iz zezanja...
gledacu da uvrebam neki ok model na akciji nekoj i tako...:P
realno, od cega prave i te sa vocem i te bez voca...na isto ti dodje
to samo lud covjek moze pit

mah, ja to ionako ne kupujem
uglavnom ubacim kojesta u blender ako nam se bas pije sok
posto volimo da i vlakna ostanu
mada, namerachila sam se na sokovnik, onako vise iz zezanja...
gledacu da uvrebam neki ok model na akciji nekoj i tako...:P
realno, od cega prave i te sa vocem i te bez voca...na isto ti dodje
to samo lud covjek moze pit

ni ja ih ne kupujem ali na rodjendanima u gostima ili u skoli i vrticu deci se nude ti sokovi ili ako dobiju dzeparac jedna od stvari koje kupe jesu to ili u goroj varijanti koka kola
samo jos i na gazirane sokove da stave slike voca i sjajno

I da ne bude sad vidi niko ne pije uopste sokove iz tetrapaka..ja popijem, ponekad, djus nektarov kao 100 posto, znam da nema veze sa zivotom, ali ukus mi se svidja. Ali to su retke situacije, da ne bude sad bas nikad da ne pijem, jer nije tako. Isto tako sam i bivsi pusac, pila sam alkohol u velikoj meri, jedem ponekad i cokoladu i slicno. Ne znam samo ko moze reci da bas nikad ne pojede niti popije bilo sta sto nije stetno ili vestacko.
Ali drugo je za dete, nju hranim mnogo pazljivije nego sebe, i tako cu nastaviti, a kad bude odrasla, necu joj moci zabraniti nista, ali valjda ce imati usadjene prave vrednosti pa ni sama nece birati to.

ni ja ih ne kupujem ali na rodjendanima u gostima ili u skoli i vrticu deci se nude ti sokovi ili ako dobiju dzeparac jedna od stvari koje kupe jesu to ili u goroj varijanti koka kola
samo jos i na gazirane sokove da stave slike voca i sjajno

pa nude se, ali to nije svaki dan...a svoje ces dijete valjda nuciti sta da odabere
tj uzece ono na sto je i kuci naviklo
recimo ja odmalena najradije pijem vodu
ne volim ni gazirani, ni bilo koji sok u principu
nikad me nisu tjerali da to promijenim

citava prica se svodi na to da cemo morati pazljvije citati etikete

- - - - - - - - - -

I da ne bude sad vidi niko ne pije uopste sokove iz tetrapaka..ja popijem, ponekad, djus nektarov kao 100 posto, znam da nema veze sa zivotom, ali ukus mi se svidja. Ali to su retke situacije, da ne bude sad bas nikad da ne pijem, jer nije tako. Isto tako sam i bivsi pusac, pila sam alkohol u velikoj meri, jedem ponekad i cokoladu i slicno. Ne znam samo ko moze reci da bas nikad ne pojede niti popije bilo sta sto nije stetno ili vestacko.
Ali drugo je za dete, nju hranim mnogo pazljivije nego sebe, i tako cu nastaviti, a kad bude odrasla, necu joj moci zabraniti nista, ali valjda ce imati usadjene prave vrednosti pa ni sama nece birati to.

ma, bitno je samo kakve navike steknemo u djetinjstvu
a sad...povremeno i svakodnevno..to je bitna razlika

Novim pravilnikom o deklarisanju, svi proizvođači sokova i bezalkoholnih napitaka dobili su mogućnost da na ambalaži istaknu primamljive slike voća, čak i u slučajevima kada je udeo voća u proizvodu bukvalno u naznakama.

Kupovanje, cedjenje... sokova je cisto pomodarstvo. Dajte deci voce da jedu a vodu da piju.

snaci cu se tako sto cu u extra ambalazu pakujem sirup i namlatim pare

- - - - - - - - - -

Тачно. Једино је лимунада оправдана.
i sangarepa cvekla

Правиш сок од јабуке, вишње и ананаса?
od ananasa ne.
visnja da,a jabuke,kruske i sargarepu pomesam,skuvam i to je bozanstveno :zaljubljena: (ne znam tacno kako se pravi,meni mama pravi pa posalje)
moj favorit od domacih sokova je sok od ploda zove.idealno je kod malokrvnosti i za jacanje imuniteta.a ukus i izgled soka je nalik borovnici

moj favorit od domacih sokova je sok od ploda zove.idealno je kod malokrvnosti i za jacanje imuniteta.a ukus i izgled soka je nalik borovnici

Zova je zakon. :D Nijedan kupovni sok nije ni blizu zovi ni po čemu. :D Mada se ovo odnosi na sok od cveta zove. Sok od ploda nikada nisam probala, a, da budem iskrena, do sada nisam ni znala da se i od njega pravi. :)

@ tema: Deci ću praviti sokove, kao što ih je meni moja mama pravila. A ove kupovne će dobijati kada sam ih i ja dobijala - samo pri nekim posebnim prilikama (tipa rođendani, slave i druge proslave).

Back