Debelo crijevo

Рак дебелог црева даје симптоме у зависности од локализације.
Кад је , условно речено, с десне стране дебелог црева онда се често манифестује кроз анемију, кроз поремећај начина пражњења (затвор или пролив) и бол с десне стране, па чак може и да се напипа.
С леве стране, чешће даје зачепљење црева , али такође даје и поремећај пражњења (затвор, пролив) као и крв у столици (свежа).

Наравно, у оба случаја бол може бити пратећи симптом.

На исти овај начин се понашају и бенигни тумори дебелог црева.

Crna stolica se javlja kao posledica krvarenja gornjeg dela gastrointestinalnog trakta ,uzrok može biti dosta stvari i svakako treba da se javite lekaru.
Da li ste možda uzimali preparate gvožđa u poslednje vreme?

Gastroskopija ili pregled želuca podrazumeva i pregled svih drugih organa gornjeg dela GITa a pošto je vaš nalaz uredan onda je verovatno problem u nižem delu.
Pitajte slobodno vašeg lekara sve

Stolica crna i tamnija nemam bolove u stomaku kontolisao sam zeludac i uredu je sta to treba da znaci da li je opasno kontorlisao sam nalz krvi uredan!
Славиша, не може нико да зна каква је боја твоје столице на основу твог описа.
Ако сумњаш на нешто мораш код др-а. ;)
Дијагноза не може да се постави без прегледа.

Zdravo ja sam novi clan interesuje me dali je neko zna da mi odgovori na ovo pitanje,moj otac je dugo vreme imao problem sa hemoroidima i nikako da se smiluje da ide kod doktora pa mu se sad to pogorsalo zakazano mu je snimanjje da vide dali ima rak nasta oni i sumnjaju zato sto ima te simptome.Htela bih da znam dali moze da se operise i dali ce posle operacije biti ok,sobzirom da on ima strasne bolove primao je i ovih 5 dana inekcije.Molim vas odgovorite mi ako neko zna odgovor na moje pitanje jer me boli glava od tolikog razmisljanja sta i kako,a i on misli on misli na ono najgore.Unapred zahvalna.

Zdravo ja sam novi clan interesuje me dali je neko zna da mi odgovori na ovo pitanje,moj otac je dugo vreme imao problem sa hemoroidima i nikako da se smiluje da ide kod doktora pa mu se sad to pogorsalo zakazano mu je snimanjje da vide dali ima rak nasta oni i sumnjaju zato sto ima te simptome.Htela bih da znam dali moze da se operise i dali ce posle operacije biti ok,sobzirom da on ima strasne bolove primao je i ovih 5 dana inekcije.Molim vas odgovorite mi ako neko zna odgovor na moje pitanje jer me boli glava od tolikog razmisljanja sta i kako,a i on misli on misli na ono najgore.Unapred zahvalna.
Ако причамо о хемороидима, да, они се оперишу.
Не буде код сваког 100% успешна операција али помогне.

Back