Painkiller_girl
Aktivan član
- Poruka
- 1.883
Aha, nisam skontala sta si htjela reći...
pozzz.
pozzz.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Painkiller_girl:Jeste postoje pagan black metal, najbolja pagan scena je u Srbiji, koliko sam čula...
Liza Dennis:Da psotoji! U svetu je poslednjih godina trend da se folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan, ako ima mitoloske motive. Ja ipak zovem najbolju muziku imenom Turbo folk. To je prava muzika koju svi volim. 8-)
brate iskuliraj je jako se gubiFORSETI:Postoji li nacin da se usredsredis na teme gde ti je mesto?!
Citao te, i citao, gde treba i ne treba al' ako ti nije tesko - ne lutaj tamo gde ti nije mesto.
I odakle ti to da se "poslednjih godina folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan"? Mozda ti to najbolje znas?
Mislim da postoji neki topic za tvoj omiljeni "turbo" zanr?
"Kog' mog djoku", setas vodama crnim, vodama smrti?
Samo pogledaj topic mala muzicka tajnapapaj@:brate iskuliraj je jako se gubi
dead poem:POSLUŠAJ UNBLACK METAL..... meni je isti ko black...a valjda znate razliku??
death-viking-melodic-brutal--extreme......
Fency_Killer:razlika je ocigledna...
Death:
http://ruthlessreviews.com/pics5/bm2/bm5.jpg
Black:
http://ruthlessreviews.com/pics5/bm2/bm1.jpg
pa presudite sami sta vam vise odgovara![]()
Dete! Black metal ne potice iz norveske, kad su navedeni bendovi poceli da sviraju on je vec davnih dana posojao. BM se uzima da je nastao kada je Venom izdao svoj drugi album pod nazivom "Black Metal" i tako je ceo pravac i dobio ime. Pored Venoma tada BM (ili aj da kazemo jedino sto ima veze sa satanizmom ali ono bas direktne) radio je Mercyful Fate iako za njih bas i ne mozemo reci da je to bio BM (zapravo po tekstovima jeste, ali po muzici je to Heavy). I to se sve desavalo davne 1983. I to ti je pocetak BM-a, a Mayhem je dosao puno, puno kasnijeSatyricon:Death metal je jako agresivan stil muzike, osobine death metala su growl (grub nerazumljiv vokal) i brzi jednožičani riffovi (u početku). Neki od danas najbitnijih predstavnika koji ujedno najinspirativnije utiču na mlade bendove su ,Cannibal Corpse, Suffocation, Deicide, Decapitated, Nile, Monstrosity, Vader...
Black Metal potiče iz Norveške, a počeli su ga svirati bandovi Mayhem, Darkthrone, Emperor, Gorgoroth. Njihov zvuk je u početku bio dosta primitivan i sirov nego, razvijajući svoj zvuk, ovi su bendovi postavili temelje za nadolazeće "moderne" black metal bandove. Zvuk im može bit i brz i spor, mračan, ali i melodican, što omogučava posebna tehnika sviranja bubnjeva (ukrućivanje ruke da bi se postigao što brži zvuk - blastbeat tehnika) i gitarskih riffova ("klizeći" riffovi). Bit je Black metala da bude neobičan, čak primitivan na neki način. Stvar su promijenili novi bendovi koji oponašaju začetnike Black metala.