Death,Black metal

Painkiller_girl:
Jeste postoje pagan black metal, najbolja pagan scena je u Srbiji, koliko sam čula...

Da psotoji! U svetu je poslednjih godina trend da se folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan, ako ima mitoloske motive. Ja ipak zovem najbolju muziku imenom Turbo folk. To je prava muzika koju svi volim. 8-)

Liza Dennis:
Da psotoji! U svetu je poslednjih godina trend da se folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan, ako ima mitoloske motive. Ja ipak zovem najbolju muziku imenom Turbo folk. To je prava muzika koju svi volim. 8-)

Postoji li nacin da se usredsredis na teme gde ti je mesto?!
Citao te, i citao, gde treba i ne treba al' ako ti nije tesko - ne lutaj tamo gde ti nije mesto.
I odakle ti to da se "poslednjih godina folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan"? Mozda ti to najbolje znas?

Mislim da postoji neki topic za tvoj omiljeni "turbo" zanr?

"Kog' mog djoku", setas vodama crnim, vodama smrti?

...........................................................................................

Cruachan,
Rivendell,
Korpiklaani,
Waylander,..... Jedino sto sam cuo.

Vrlo jednostavno, samo pogledaj ko tura corpse paint na facu i ima gomilu opakih bodlji od metar i po po rukama i znaćeš da je to black metal bend... kao i neizostavni opaki nečitljivi logo...

evo ti neki tipičan black, pa proceni

s deathom nisam mnogo upoznata, o njemu ti može neko drugi ispričati
inače, black mogu i po ceo dan da slušam, uopšte mi ne smeta... volim svaku vrstu metala

inače, Forseti, kakve veze sad ima Korpiklaani sa bilo čim ovde?

FORSETI:
Postoji li nacin da se usredsredis na teme gde ti je mesto?!
Citao te, i citao, gde treba i ne treba al' ako ti nije tesko - ne lutaj tamo gde ti nije mesto.
I odakle ti to da se "poslednjih godina folk muzika nazove Etno ili World ili Pagan"? Mozda ti to najbolje znas?

Mislim da postoji neki topic za tvoj omiljeni "turbo" zanr?

"Kog' mog djoku", setas vodama crnim, vodama smrti?
brate iskuliraj je jako se gubi

Saradjivala sam sa mngim Black Metal bandovima, cak sam i postavljala teme na koje niko nije odgovarao, jer nije cuo pravi black metal. Problem je sto niko ne slusa metal i kod kuce da se opusti. Inace regionalne varijante Gothic metala je upavo Pagan Metal. Tako postoje pored Viking, Slavic i German metala. Romanic, romantic, slash, negro, slavery metal. 8-)

bm5.jpg

Koliko je znam na ovoj slici je Maca iz VIP VB! Secam se kako su ga svi bockali u dupe sem mene! 8-)

Death metal je jako agresivan stil muzike, osobine death metala su growl (grub nerazumljiv vokal) i brzi jednožičani riffovi (u početku). Neki od danas najbitnijih predstavnika koji ujedno najinspirativnije utiču na mlade bendove su ,Cannibal Corpse, Suffocation, Deicide, Decapitated, Nile, Monstrosity, Vader...
Black Metal potiče iz Norveške, a počeli su ga svirati bandovi Mayhem, Darkthrone, Emperor, Gorgoroth. Njihov zvuk je u početku bio dosta primitivan i sirov nego, razvijajući svoj zvuk, ovi su bendovi postavili temelje za nadolazeće "moderne" black metal bandove. Zvuk im može bit i brz i spor, mračan, ali i melodican, što omogučava posebna tehnika sviranja bubnjeva (ukrućivanje ruke da bi se postigao što brži zvuk - blastbeat tehnika) i gitarskih riffova ("klizeći" riffovi). Bit je Black metala da bude neobičan, čak primitivan na neki način. Stvar su promijenili novi bendovi koji oponašaju začetnike Black metala.

Satyricon:
Death metal je jako agresivan stil muzike, osobine death metala su growl (grub nerazumljiv vokal) i brzi jednožičani riffovi (u početku). Neki od danas najbitnijih predstavnika koji ujedno najinspirativnije utiču na mlade bendove su ,Cannibal Corpse, Suffocation, Deicide, Decapitated, Nile, Monstrosity, Vader...
Black Metal potiče iz Norveške, a počeli su ga svirati bandovi Mayhem, Darkthrone, Emperor, Gorgoroth. Njihov zvuk je u početku bio dosta primitivan i sirov nego, razvijajući svoj zvuk, ovi su bendovi postavili temelje za nadolazeće "moderne" black metal bandove. Zvuk im može bit i brz i spor, mračan, ali i melodican, što omogučava posebna tehnika sviranja bubnjeva (ukrućivanje ruke da bi se postigao što brži zvuk - blastbeat tehnika) i gitarskih riffova ("klizeći" riffovi). Bit je Black metala da bude neobičan, čak primitivan na neki način. Stvar su promijenili novi bendovi koji oponašaju začetnike Black metala.
Dete! Black metal ne potice iz norveske, kad su navedeni bendovi poceli da sviraju on je vec davnih dana posojao. BM se uzima da je nastao kada je Venom izdao svoj drugi album pod nazivom "Black Metal" i tako je ceo pravac i dobio ime. Pored Venoma tada BM (ili aj da kazemo jedino sto ima veze sa satanizmom ali ono bas direktne) radio je Mercyful Fate iako za njih bas i ne mozemo reci da je to bio BM (zapravo po tekstovima jeste, ali po muzici je to Heavy). I to se sve desavalo davne 1983. I to ti je pocetak BM-a, a Mayhem je dosao puno, puno kasnije ;)
Oni jesu imali u tim godinama neke zaj. . . ali to je bilo predaleko od onoga sto je radio Venom i King Diamond (tada pevac MF). Pored njih ono sto bi trebalo istaci je i rad Bathory-a (po meni jednog od najboljih BM bendova i slobodno receno azbuke BM) i Celtic Frost-a koji su isto radili u te rane dane.
Kad spomenuh Bathory onda da kazem da se kasnije iz njega razvio i "Viking Metal" (stavljam ga pod navodnike jer je to idalje BM ali tu se vec prelazi sa satane na paganske bogove iz skandinavije (Odin. . .); a kasnije i na slovenske od strane slovena (Perun. . .), mislim na ruse, srbe, cehe i sl.). . .
Tako da sinko aj malo procesljaj web, nadji te prastare mp3-ke i poslusaj da vidis od cega su kasnije svi ti kod tebe nabrojani krenuli da sviraju. . .

venom i kompanija su napravili bm, ali to su sve bili thrash metal bendovi sinko.... danasnji black metal, koji se tako sa razlogom zove, predvode gore navedeni bendovi, koji su osnovani gdje... ah da, u Norveskoj. To o cemu ti govoris je prvi talas black metala, tj. sami korjeni dok black jos nije bio definisan kao takav, drugi talas je nastao u Norveskoj, i takav je i dan danas kod svih bendova. A zapoceo je devedesetih godina. Prvo u Norveskoj, pa Svedska, Finska i ostale zemlje su radjale slicne bendove. To sto si ti pokusao da kazes pod 1. nema nikakve veze sa temom, a pod 2. retardirano je, zato ne pametuj mnogo jer si daleko od toga.....mrzim retarde po netu, uvijek ih ima....

E vidis sinko sam si sada nesto lepo rekao sto prvo nisi ni spomenuo, "drugi talas", i ne mozes reci da je neko nesto kreirao kad je neko pre njega to uradio.
Moj post se odnosio na tvoj post a ne na temu, ako malo pogledas tebe sam citirao, a ne onog ko je temu zapoceo.

Niko ne pominje naške(slovenske) bm bendove koji žare i pale:Graveland,Drudkh,Nokturnal Mortum,The Stone,...

Black metal je bio reakcija za učmalost i pozerstvo u death metal krugovima,i pre svega inkorporira muzički simplicizam,sirovost,crnu atmosferu,opsednutost prehrišćanstvom i postavljanjem anti-fronta pop-metalu.

Naravno,i black metal je danas progutan,kao i ostatak metal scene,od strane komercijalnih izbljuvaka,Dimmu i ostala ekipa,znate na šta ciljam.

Svi iskreni metal bendovi danas pokušavaju da se što više distanciraju od propale "scene",
Drudkh nikada nisu odsvirali svirku,niti dali intervju,a dobili su podršku svih relevantnih metal web i papirnih medija,kao i fanova.

Back