Davno dogovoreno?

Poruka
19.733
"Ovako ćeš poznati ljubav svog života: Dogovorili ste se odavno… još prije rođenja
Jednom davno, prije samog rođenja, odabrala si baš njega.
S kojim je noć kratka za sve ono što jedno drugom želite reći.
Čija te duša miluje ne dodirujući te.
Koji u tebe vjeruje i tjera te da povjeruješ u sebe onda kada u sebe vjere nemaš. Kaže da si bitna. Njemu i cijelom svijetu.
Poznat ćeš ga po duši koja treperi i sjaju u oku koji zaiskri kad se pojaviš. Po zagrljaju toliko čvrstom kao da ćeš mu kliznuti kroz prste.
Od prvog susreta u ovom svijetu više ništa neće biti samo crno ili bijelo. Već cijeli spektar tonova, svaki s novim osmijehom. Novom riječju. Novim dahom.
Trebat ćeš ga kao zrak bez kojeg ne možeš. Na čiji nedostatak se ne možeš navići. Bolno. Napola dišući.
Ne gradi život bez onoga koga si odabrala jednom davno prije samog rođenja. Jer bez njega bit će sličan kuli od karata koja se dahom može srušiti. Ili samo jednim njegovim zagrljajem. Osmijehom. Laganim kao svitanje.
To je onaj s kojim ti je dovoljno samo da budeš. I da ne morate baš ništa. Jer ste predodređeni za vječnost i ljubav koja vam zbunjuje razum. U koju se ništa smisleno ne uklapa. A veći smisao od toga ne vidiš.
Zbog njega ti um izgleda kao najgori mučitelj. A srce stvara najljepše note. I raste izvan granica pojmljivog. Duša ti titra isto kao prvi put kad ste se sreli i dotakli. Čak i deset… dvadeset godina kasnije. Isto, baš svaki put.
Poznat ćeš ga po ljubavi. Jer rasteš kad ti priđe. I čini da se osjećaš voljenom, čak i kada ti to ne kazuje. Dok toga još ni sam svjestan nije.
Vrijedna si ljubavi. One koja gradi tvrđave. Leti preko planina. Koja čini da planeta bude divno mjesto za disanje u dvoje.
Ne pristaj na manje od toga. Ni zbog vremena koje prolazi. Ljudi koji ti govore da ti izmiče. Zluradih pogleda i govorkanja. Osjećaja da mu nisi dorasla. Ili ma čega drugog.
Jer ste se dogovorili odavno… još prije rođenja. Da ćete stazom jedno kraj drugog hodati. I upijati svjetlost kao jedno biće.
Za to vrijedi živjeti. I disati."
Autor: Tatjana Kuljača – Dvije duše

Lepo zvuči - ali koliko vas/nas veruje u ovo baš ovako ili modifikovano ili nikako?
Možda je više za romantiku,ali LJ u LJISu kaže da nije ;)

sve se slepe usta

- - - - - - - - - -

ovo ko da pisalo neko dete od petnes šesnes godina...jedino još njima u današnje vreme mogu ovake stvari da padnu na pamet...svakom zrelom kolko tolko iskusnom čoveku teško

Verujem u ljubav, verujem u "dok nas smrt ne rastavi". Nekih dana mi dođe da ga zadavim golim rukama, ali na kraju svakog dana legnem uz njegovo srce, svijem se kao u gnezdo i sve ružno nestane. Ne kažem, možda ništa nije zauvek, ali definitivno je obojio moj svet i ne prestaje da ga boji, godinama unazad. Imamo uspone i padove, voza nas život kao na rolerkosteru, ali se na kraju sretnemo uvek.

opet kažem, nije do tebe, to samo ja imam mučninu od tih stvari i do mene je

a i neam mučninu kad pročitam nešto drugo...samo na romantiku

To nije bila romantika, to je život.
Najlakše je odustati posle jednog pada i čitav život pljuvati ljubav, vernost, razumevanje.... Ali postoji sve to! Ne kažem da će moje trajati onoliko koliko želim, ali ja u to verujem i to mi daje snagu da se borim sa svime.

Romantika je sveće, cveće, maco, kuco...bar za mene.

Aj da pokažem i ja da sam hrabar, iako nisam.
Šta znam, mislio sam da imam, ispostavilo se da nemam.
Nije mi žao, naučio sam da volim, voleo bih da sam voljen, ali mi je dovoljno i to što ja volim još uvek.

:ok::klap:

- - - - - - - - - -

I da, naklonost prema slatkim stvarima je vrlo zarazna i skoro da je lepak koji lepi i nevernike.

Hoćeš reći: kad se proba takva torta, nema nazad?

:ok:
hvala, momci

Verujem u ljubav, verujem u "dok nas smrt ne rastavi". Nekih dana mi dođe da ga zadavim golim rukama, ali na kraju svakog dana legnem uz njegovo srce, svijem se kao u gnezdo i sve ružno nestane. Ne kažem, možda ništa nije zauvek, ali definitivno je obojio moj svet i ne prestaje da ga boji, godinama unazad. Imamo uspone i padove, voza nas život kao na rolerkosteru, ali se na kraju sretnemo uvek.

Lepo receno...:zag:

To nije bila romantika, to je život.
Najlakše je odustati posle jednog pada i čitav život pljuvati ljubav, vernost, razumevanje.... Ali postoji sve to! Ne kažem da će moje trajati onoliko koliko želim, ali ja u to verujem i to mi daje snagu da se borim sa svime.

Romantika je sveće, cveće, maco, kuco...bar za mene.

Romantika je kad se trudi da te prijatno iznenadi,pa makar to bila olinjala ruza iz komsijskog dvorista,kad se setate ili idete do Maxi-ja...
Da,uvek treba gurati dalje,jednom nije uspelo,drugi put ce,treci,peti... apsolutno nebitno.Kad se oprostis od ljubavi,oprostio si se od velikog dela smisla zivota.
I ovakve stvari pisi,ide ti od ruke :heart:

@tema
Da,tekst je nekako previse utopijski,ali ok,sustina je pokazana.
Da,verujem da moze da se voli jednom do zadnjeg udaha,i da moze da se istim zarom voli vise puta,sve zavisi kako se kome pogode karte.

Pogodila si me :)

Jeste da je ovo malo kiselije od onoga što ja imam u glavi, ali si jako blizu :)

Tačno sam znala
Ovo ti je "kiselije" ?

- - - - - - - - - -

Lepo receno...:zag:

Romantika je kad se trudi da te prijatno iznenadi,pa makar to bila olinjala ruza iz komsijskog dvorista,kad se setate ili idete do Maxi-ja...
Da,uvek treba gurati dalje,jednom nije uspelo,drugi put ce,treci,peti... apsolutno nebitno.Kad se oprostis od ljubavi,oprostio si se od velikog dela smisla zivota.
I ovakve stvari pisi,ide ti od ruke :heart:

@tema
Da,tekst je nekako previse utopijski,ali ok,sustina je pokazana.
Da,verujem da moze da se voli jednom do zadnjeg udaha,i da moze da se istim zarom voli vise puta,sve zavisi kako se kome pogode karte.

Lepo...

Back