David Cronenberg

Besmisleno je gledati Kronenbergove filmove sa 20, 30 ili vise godina zakasnjenja. Jer onda ispadne da je Rabid vec vidjen, sto i jeste ako se gleda prvi put u 2012-toj, a ne uzima se u obzir da je Kronenberg to snimio pre 35 godina.

Baš to. Nisam izdržao a da ne citiram, ipak je 'Rabid' meni jedan od najdražih Cronenbergovih filmova.

Ne bi se ipak slozio s tim, mislim da ce i buduce generacije umeti da ga cene. Ne moze biti besmisleno gledati filmove tako velikog reditelja :) Rabid je ok, mada mi nije najdrazi njegov film...to je dosta subjektivno.

Dejvid Kronenberg je moj omiljeni filmski stvaralac. Mada mi je zao sto vise ne radi filmove poput Videodroma, Muve i slicno. Na zalost nisam uspela da odgledam njegove rane radove, ali se jos uvek nadam da ce to jednog dana da usledi, a ni Opasan metod jos nije stigao do nase Subotice. Za Kosmopolis kazu da ce da se dopadne onima kojima nedostaje stari Kronenberg i njegovo uvrnuto vidjenje sveta.:klap: Najvise volim Goli rucak. Ona buba sto je pricala na anus me je bacila u nesvest.:rotf: Salu na stranu, neko je na forumu rekao da je on precenjen, s cime se ne slazem. Smatram da je jedan od najeminentnijih autora danasnjice, a ni takvima ne moze svako ostvarenje da bude na vrhu. Opasan metod je prilicno podelio kritiku i gledaoce. Jedni kazu da je dobar, drugi se zgrazavaju Kire Najtli... Na kraju krajeva, za jedan film je vrlo bitno da izazove neke reakcije, pa makar to bile i lose. Najgore je kada one izostanu. Mislim da Kronenberg ne haje za kriticare i kritiku, uvek bira teme koje ga na neki nacin doticu i snima ih na nacim kako misli da je najadekvatnije, a da li se to kriticarima dopada ili ne, to je vec drugo pitanje. O ukusima ne vredi raspravljati, ali vredi diskutovati.:lol:

Poslednja izmena:
Živ je Kronenberg umro nije. :D

Bez zezanja, on je jedan od režisera čije sam filmove gutao kao klinac a i danas volim da pogledam reprizu kojeg od njegovih filmova. Mislim da se njegov uticaj na druge više oseti u današnjim holivudskim filmovima i serijama nego onda kad je bio aktivniji, sedamdesetih i osamdesetih. A zašto sam se setio Kronenberga? Naletio sam na njegov intervju Gvardijanu pa me minula t'ga za mlados':mrgreen:

“Do I think about my body?” he asks. “All the time. Given that I’m 76, I’m not in too-bad shape. My weight’s never been better. I’ve been working out consistently for the last couple of years, and I’ve learned that in fact you can gain muscle when you’re older. I’m quite happy with my body these days, despite the fact that it’s getting more wrinkly. I am constantly body-conscious, that’s the thing you photograph most as a film-maker, human figures. It’s just that that consciousness sits well with me.”

https://www.theguardian.com/film/20...book#Echobox=1582806606&var=1582818571_0_1_31

Back