Davanje poklona tokom godine

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Volite li da dajete ili primate poklone?
Dan zaljubljenih, Osmi mart, rodjendani, godisnjice, datumi po kojima bi trebalo da se nesto pokloni voljenoj osobi.

Na te datume, da li vi od srca poklanjate nesto ili ste vise u fazonu "daj da kupim nesto, red je", ili smatrate da pokloni u takvim situacijama nisu bitni i da nisu merilo ljubavi?
Kako bi ste reagovali da od voljene osobe ne dobijete poklon za odredjeni datum? (Poklon ne mora da bude nesto materijalno, vec moze i simbolicno, tipa vecera ili tako nesto).

Da li su oni koji ne daju poklone tih datuma sebicni, materijalisti ili nesto drugo, i da li se ljubav meri tim poklonima?

Ne volim namenske poklone. To je uglavnom usiljeno.
Vise volim kada slucajno naletim na nesto sto odgovara odredjenoj osobi pa uzmem bez povoda. Na isti nacin volim i da dobijem.
I da, vise volim sitnice, kada pamti sta volim. Npr. sedimo u lokalu, pijemo kafu. On otrci po novine i uz njih mi donese i Bajaderu. Ili primeti da listam katalog, da sam se zadrzala na nekoj knjizi, pa je kroz par dana izvadi ispod jakne.
Volim kada je kreativan i koristi svoje ruke. Kada mi sam napravi nesto.
Zapravo, najlepse je ushicenje onih koji poklanjaju i kada osoba dobijenom ume da se obraduje.

Bitno je da poklon bude od srca dat kada osetis da zelis da poklonis nesto nekome bilo kad u toku godine a ne da se poklanja "jer to tako treba" reda radi.

Kada je slavlje i poklon se podrazumeva bolje pare u kovertu sa potpisom unutra onog ko daje i neka slavljenik/slavljenici iskoriste to nego da se bez veze kupuju gluposti neke.

A ako si blizak sa tim ko slavi i znas sta zeli da ima a mozes to sebi da priustis da kupis i poklonis mu tada je u redu kupiti.

Poslednja izmena:
Dan zaljubljenih, Osmi mart, rodjendani, godisnjice, datumi po kojima bi trebalo da se nesto pokloni voljenoj osobi.

Na te datume, da li vi od srca poklanjate nesto ili ste vise u fazonu "daj da kupim nesto, red je", ili smatrate da pokloni u takvim situacijama nisu bitni i da nisu merilo ljubavi?
Kako bi ste reagovali da od voljene osobe ne dobijete poklon za odredjeni datum? (Poklon ne mora da bude nesto materijalno, vec moze i simbolicno, tipa vecera ili tako nesto).

Da li su oni koji ne daju poklone tih datuma sebicni, materijalisti ili nesto drugo, i da li se ljubav meri tim poklonima?

Do skoro niko nije znao za taj dan zaljubljenih, to su uvezli trgovci da bi namamili ljude da kupuju poklone. 14. Februara je Sveti Trifun, slava mog jako dobrog druga. 8. Mart je takodje izmisljen "praznik".

Generalno po meni cekanje tih "bitnih" datuma da bi se kupio neki poklon uopste nije merilo ljubavi. Meni ne treba takav povod da poklonim nesto ako to zelim.

Meni ni moj rodjendan nije bitan, toliko da mi se desilo da ga i sam zaboravio na njega dok me neko ne podseti. Jedino sto volim na rodjendanima je prilika da se okupe ljudi koji su mi dragi.

Ne volim namenske poklone. To je uglavnom usiljeno.
Vise volim kada slucajno naletim na nesto sto odgovara odredjenoj osobi pa uzmem bez povoda. Na isti nacin volim i da dobijem.
I da, vise volim sitnice, kada pamti sta volim. Npr. sedimo u lokalu, pijemo kafu. On otrci po novine i uz njih mi donese i Bajaderu. Ili primeti da listam katalog, da sam se zadrzala na nekoj knjizi, pa je kroz par dana izvadi ispod jakne.
Volim kada je kreativan i koristi svoje ruke. Kada mi sam napravi nesto.
Zapravo, najlepse je ushicenje onih koji poklanjaju i kada osoba dobijenom ume da se obraduje.

Kako ti uvek znas sta sam ja htela da kazem?
I onda posle tebe nemam vise sta da dodam...nisi fer :ljutko:

Više volim da poklanjam. A to sa rođendanima...pa nije da se udaraju recke, ali ako baš promiču godine bez ikakve pažnje...neće to baš da prođe tek tako! :batina:
Stav zdravo za gotovo i prevazišao sam te stvari, ne volem! :lol:
Čitaj u prevodu...nije bitna vrednost poklona materijalna, već simbolika i pažnja!
A uostalom em je lepše, em nije teško biti fin! :mrgreen:

Mislim da nisu merilo ljubavi i da se treba poklanjati kad ti dodje a ne kad tamo neko odredi,i mislim da po "pravilima" igraju samo nesigurne osobe.

volim pokloncice.najvise se obradujem nekoj sitnici koja je data s paznjom ali bez nekog konkretnog povoda,tipa rodjendan,slavlje i sl.samo i jedino tada smatram da su dati s ljubavlju.lepo je kada neko zna sta volis pa ti u skladu sa tim to i pokloni.

Ne vidim kako pokloni mogu biti merilo ljubavi.

Ne volim ni da poklanjam, ni da mi poklanjaju, a radije bih da ja poklonim, nego da meni poklone.

i ja vise volim da primam a i volim kad koristi ruke
volim i da dam ali spontano
zaboga treba da se oduyujem ya poklone svakog 31. decembra, 14. februara, 9. marta. 15. novembra
jesus, ne znam dal cu moci nogu da podignem dotad

- - - - - - - - - -

ebali vas vasi preyenti do 300 RSD
lol

Ja volim da priredjujem iynenadjenja, a to je prilicno oteyavajuce kada su ti praznici u pitanju. Tada mahom izvodim na veceru, rucak, ili nesto slicno.

Sto se mene tice, mnoogo vise volim da dobijem nesto neocekivano, na skroz nebitan dan. Nije mi problem da ne dobijem poklon na rodjos, u dvadesetim sam godinama, ludilo sa specijalnim datumima i obelezavanjima protokolarnim je proslo.

volim da poklanjam onda kad znam da je poklon pravi, da ce se osoba kojoj poklonim oduseviti i biti srecna zbog toga..volim i da primim poklon al nisam u fazonu da je obavezno da mi decko kupi nesto za godisnjicu, dan zaljubljenih vise volim ovako mimo tih datuma.:)

Back