Davanje legitimiteta i identiteta sistemu

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.919
Ako ucestvujemo ili saucestvujemo u nekom sistemu mi svesno ili nesvesno dajemo legitimitet a i identitet sistemu.
Legitimitet kroz brojku, ucesnik smo, a identitet kroz potezanje demagogije da deo svog licnog razmisljanja koristimo u kreiranju ili kontroli sadrzaja..

Saucesnik u vladi, bez obzira da li je ista predlozio ili uradio ili se cak i neslagao sa svim aktivnostima je neko ko daje legitimitet ali i identitet sistemu vlasti koja je u tom trenutku.

Ili da spustim na nivo foruma..
Samim prisustvom i besmislenim cavrljanjem svi mi dajemo legitimitet forumu da se reklamira kao najbrojnija internet zajednica u Srbiji, na kojoj se slobodno iznose razisljanja , misljenja i stavovi.

Niti onaj u vladi , niti svaki korisnik podrzava vladu ili forum...ili nacin funkcionisanja foruma ili slobodu koja je tu ili nije tu na forumu.

Ali samim saucestvovanjem ostaje i argument i zabluda da svi ti ljudi daju svoj doprinos konacnom dejsvu i izgledu sistema u kome ucestvuju.

Tako je i u ekonomiji ...
Ili si deo ili nisi, tj nista ne razmenjujes niti unapredjujes...
Nema tu one fore, ja kao biram kome sta prodajem i gde zavrsava unapredjenje ili proizvod....
Ljudi su od davnina regulator drustva koji se povodi licnom koristi i sve metode samo tako i funkcionisu.

Sta se dobija bojkotom glasanja?
Nista ako se izmedju glasanja ljudi aktivno politicki prepiru i daju utisak saucesnistva...
Sam potpis na glasackom mestu tu nista ne menja u smislu legitimiteta politickog ponasanja svih politickih ucesnika..
Kao i kod trzista, nacin sagledavanja i sta prolazi kod naroda su jedini kriterijumi koji uslovljavaju i u proizvodnji kako se ponasa svaki trzisni ucesnik, nema tu ja cu da prodajem sokice zdrave a po izuzetnoj ceni....nista to ne vredi i kratkog je trajanja...

Sta znaci zelja da imamo novine i medije?
Nista ako svih 364 dana zelimo zezanciju i zabavu od njih...kreativna manipulativnost dobija mnogo veci znacaj nego tezak rad na utvrdjivanju stvarnog stanja, cak i kad imamo talentovane za to utvrdjivanje stvarnog, tj realnog stanja..

Identitet sistema?
Zemlja u kojoj manjina razvlaci zaebava neobrazovano stanovnistvo je jedan identitet sistema..
Drugi je, zemlja u kojoj manjina razvlaci malobrojnu intelektualnu populaciju dok su ostali nezainteresovani je drugi identitet.
Treci je koliko para toliko muzike...tj ako ima para moze i Kolumbija...
Da li identitet sistema brzo i kratko opisuje pobednicku psihologiju prilaza ljudima iz takvog sistema?
Da.
Pokazuje uspesnost i prolaznost raznih metoda....a oni mogu da misle da su individualci i pojedinci....mogu da misle sta hoce, ali drze se sistema i tu ih ceka sacekusa i mesto okupljanja.

Back