DATUM U BIOSU - pomoć?

shaddow

Iskusan
Poruka
5.155
Poštovani posetioci foruma,

Imao sam problem sa datumom na računaru (Windows XP) jer je prilikom svakog restartovanja računara, sistem vraćao datum i vreme nekoliko godina unazad.

Onda sam uvideo da je u stvari pogrešno podešen datum u BIOSU. To sam ispravio i tada je i datum u Windowsu bio OK. Nekoliko puta sam restartovao računar to veče i sve je bilo u redu.

Međutim, sutra je datum ponovo bio vraćen na nekoliko godina unazad?!?

Pitam se, o čemu bi moglo da se radi? Da li je moguće da je neki virus u pitanju?

Ukoliko neko ima ideju kako bih mogao da rešim ovaj problem bio bih mu veoma zahvalan. :)

Unapred hvala!

Slazem se sa LJubotom. Zameni bateriju i bice sve ok. Evo sto je ranije napisao jedan clan:

Da li ces moci sam da je zamenis to je vec pitanje na koje niko ne moze da ti da odgovor.

CMOS Baterija se nalazi na ploci:

Maticnaploca.jpg

Kad otvorish kuciste i pogledas plocu, naci ces je. Izvadi bateriju ( nemoj na silu da je vadis, pronadji joj caku ) idi u neku prodavnicu sa baterijama ili cak neki komp servis i trazi istu takvu. Posle je samo stavish u leziste i to je to.
Ne kosta puno - 100-200-300 dinara. Uostalom, ta baterija traje i traje, pre ces kupiti nov komp nego sto ce ti ponovo crci :mrgreen:

Poslednja izmena:
kod mene je nekoliko meseci pre potpunog praznjenja baterije
sat pocinjao da kasni dok je nestajala struja :think:

to bi bio neki rani sindrom prazne baterije ? ne mora da znaci za svaki bios

p.s naravno da je nisam promenio - cekao sam da se potpuno isprazni :rotf: :per:

Back