Даш отказ и отвориш боловање

даш отказ и онда се предомислиш и отвориш боловање , да ли је то труло , да ли то сви раде или је то поступак појединца --чула сам да је то стара пракса .

То боловање може да траје само до краја отказног рока.

Ако је неко на боловању, радни однос се не продужава до краја боловања. Осим ако није породиљско.

То боловање може да траје само до краја отказног рока.

Ако је неко на боловању, радни однос се не продужава до краја боловања. Осим ако није породиљско.

Значи , овако ти даш 15 дана отказни рок и онда отвориш боловање , колико дуго можеш да будеш на боловању ?

или можеш да будеш месец дана на боловању , није ми јасан закон , и онда да одрадиш отказни рок 15 дана ?
Не.

боловање не продужава отказни рок. Не помера га нити утиче на трајање радног односа.

Ако имаш уговор на одређено време, кад је при крају, ако отвориш боловање, и боловање је до истека уговора.

Не.

боловање не продужава отказни рок. Не помера га нити утиче на трајање радног односа.

Ако имаш уговор на одређено време, кад је при крају, ако отвориш боловање, и боловање је до истека уговора.

Добро , али ..ти прекидаш уговор , дајеш отказ , отказни рок је 15 дана и следећи дан отвориш боловање..зар није у закону о раду предвиђено да ти опет мораш по завршетку боловања да одрадиш тих 15 дана ..није ми јасан закон? мораш да одрадиш 15 дана или не мораш ?

Какав бре отказни рок?

Ако не желиш да те послодавац тужи мораш да даш 15 дана отказни рок , тј да одрадиш тих 15 дана и онда одеш ..у супротном ћеш бити тужен за надокнаду штете ..

Ali ne mora ni da ti da posled ju platu...
Nisi ispostovao ugovor...
Mora do dana dok si radio.

Mozes da ga tuzis za neto.

A ako nece, morace sigurno doprinose da ti plati.

Je l to ceslja poreska inspekcija i kad vidi da si bio prijavljen do datuma nekog na Crosou, a nisu ti placeni doprinosi.

Inspektor sam podnese poresku prijavu za tu firmu i mora da se plate doprinosi.

I to drzava ceslja godinama u nazad da navuce pare u budzet.

Mora do dana dok si radio.

Mozes da ga tuzis za neto.

A ako nece, morace sigurno doprinose da ti plati.

Je l to ceslja poreska inspekcija i kad vidi da si bio prijavljen do datuma nekog na Crosou, a nisu ti placeni doprinosi.

Inspektor sam podnese poresku prijavu za tu firmu i mora da se plate doprinosi.

I to drzava ceslja godinama u nazad da navuce pare u budzet.
Istina.
Ali poslodavac cesto ide na to da neces da ga tuzis.

Masa ljudi odustane.
Nece da se vuku po sudovima.

Ако не желиш да те послодавац тужи мораш да даш 15 дана отказни рок , тј да одрадиш тих 15 дана и онда одеш ..у супротном ћеш бити тужен за надокнаду штете ..
Otkazni rok stiti radnika, a ne poslodavca. Otkazni rok ima i 6 meseci u IT, uglavnom mesec dana, sa time da ne smes
da se zaposlis kod konkurencije jedno 2 godine, zasta ti isplacuju platu kao odstetu...

Добро , али ..ти прекидаш уговор , дајеш отказ , отказни рок је 15 дана и следећи дан отвориш боловање..зар није у закону о раду предвиђено да ти опет мораш по завршетку боловања да одрадиш тих 15 дана ..није ми јасан закон? мораш да одрадиш 15 дана или не мораш ?
Ne moras da odradjujes nista.....Otkazni rok sluzi za akomodaciju ne za brojanje...vremenski je a ne radni....s tim da je bolovanje jace od rada pa je jace i od rada u otkaznom roku....neke pare tu legnu za rad ili za bolovanje...

Значи , овако ти даш 15 дана отказни рок и онда отвориш боловање , колико дуго можеш да будеш на боловању ?
Do kraja bolovanja...bi trebalo.....ne znam da li je jace otkaz od bolovanja, ne bi trebalo....mada tu je vec dat otkaz sa strane radnika....

Back