Danska : Džamije stop!

то је тачно, био сам код друга у лукавици, он има кућу на вогошћи, буле су нас практично силовале, лудница ста ради шеријат:hahaha:

Чевече...мене спопале једном неке две арбанаске ђевојке у Приштини ..оће да се удају...реко сиктер несрећо..ја сам још млад(тада сам био млад)...оће да пређу у Православље..све желе...само да побегну од својих..куку

:D

А о булама..да не говорим..није за јавност..

:mrgreen:

Чевече...мене спопале једном неке две арбанаске ђевојке у Приштини ..оће да се удају...реко сиктер несрећо..ја сам још млад(тада сам био млад)...оће да пређу у Православље..све желе...само да побегну од својих..куку

:D

А о булама..да не говорим..није за јавност..

:mrgreen:

кад би наше српкиње знале како добро се буле хебу, добиле би комплексе:whistling::mrgreen:

Naveo sam vehabije kao primer ekstemizma,generalno dzamije cesto sluze kao regrutni centri.

Generalno, ne sluze.
Prvo, problem je u tom "generalno". Sve generalizujemo. Mi smo najbolji, svi drugi su zlocinci zavereni u misiji protiv nas. Generalizacija.
Mi nista nismo krivi, mi smo inace male umiljate mace, nismo zapoceli nijedan rat, nikada nismo imali pretenzije ka susednim teritorijima, uvek su se izivljavali nad nama, mi nikada nismo izvrsili nijedan zlocin... Generalizacija.
Kao sto je glupa tvoja generalizacija da dzamije generalno sluze kao regrutni centri.

Da te malo obrazujem.
Dzamija je bogomolja gde se mole muslimani, kao sto se hriscani mole u crkvama. Ljudi imaju svog boga, citaju iz knjiga koje propovedaju nista drugo do onog sto propoveda i hriscanstvo - ljubav, veru, toleranciju, mir... samo u nesto drugom obliku.
Da li ima dzamija koje se koriste kao regrutni centri?
Ima, sigurno...
Kao sto ima crkava gde su najveci velikodostojnici pedofili, ili kao moj bivsi komsija Filaret, ratni profiteri, obozavaoci Seselja i politikanti.
Ali to ne znaci da su sve dzamije takve, kao ni da su sve crkve utocista za matore perverznjake i pljackase naroda.
Ja i dalje verujem da su i dzamije, i crkve, manastiri, sinagoge.... mesta za duhovno utociste ljudi, molitvu, za pronalazak mira i vere, jer je u ovom danasnjem svetu gde se jako tesko zivi - vera jedino sto je pojedinima preostalo.

A ovoliku mrznju prema hramu posvecenom Bogu (a podsecam da Bog postoji kao jedan... samo ga ljudi razlicito zovu - malo cudno sto ovo dolazi od mene kao agnostika, al' dobro), nisam skoro video, i ne mogu da se nacudim primitivizmu i sovinizmu koji vlada na forumu. Gore nego na forumu obraza, keve mi!

Generalno, ne sluze.
Prvo, problem je u tom "generalno". Sve generalizujemo. Mi smo najbolji, svi drugi su zlocinci zavereni u misiji protiv nas. Generalizacija.
Mi nista nismo krivi, mi smo inace male umiljate mace, nismo zapoceli nijedan rat, nikada nismo imali pretenzije ka susednim teritorijima, uvek su se izivljavali nad nama, mi nikada nismo izvrsili nijedan zlocin... Generalizacija.
Kao sto je glupa tvoja generalizacija da dzamije generalno sluze kao regrutni centri.

Da te malo obrazujem.
Dzamija je bogomolja gde se mole muslimani, kao sto se hriscani mole u crkvama. Ljudi imaju svog boga, citaju iz knjiga koje propovedaju nista drugo do onog sto propoveda i hriscanstvo - ljubav, veru, toleranciju, mir... samo u nesto drugom obliku.
Ima, sigurno...
Kao sto ima crkava gde su najveci velikodostojnici pedofili, ili kao moj bivsi komsija Filaret, ratni profiteri, obozavaoci Seselja i politikanti.
Ali to ne znaci da su sve dzamije takve, kao ni da su sve crkve utocista za matore perverznjake i pljackase naroda.
Ja i dalje verujem da su i dzamije, i crkve, manastiri, sinagoge.... mesta za duhovno utociste ljudi, molitvu, za pronalazak mira i vere, jer je u ovom danasnjem svetu gde se jako tesko zivi - vera jedino sto je pojedinima preostalo.

A ovoliku mrznju prema hramu posvecenom Bogu (a podsecam da Bog postoji kao jedan... samo ga ljudi razlicito zovu - malo cudno sto ovo dolazi od mene kao agnostika, al' dobro), nisam skoro video, i ne mogu da se nacudim primitivizmu i sovinizmu koji vlada na forumu. Gore nego na forumu obraza, keve mi!

ови наши потурчени срби су посебна прича, умишљају да су већи талибани од арапа, зато од џамија праве регрутне центре и политичке позорнице

Hajde sad ponovo procitaj moj post, posebno obrati paznju na rec "generalizacija", pa pokusaj ponovo da napises nesto - ovaj put pametno ako moze.

Ја теби препоручујем, уместо што паметујеш да прочиташ куран...па видиш која количина мржње исијава из те књиге...

А мухамеданцима...

Si vis pacem, para bellum

Ја теби препоручујем, уместо што паметујеш да прочиташ куран...па видиш која количина мржње исијава из те књиге...

A ja tebi preporucujem da uradis isto, jer si ocigledno neobavesten.
Vecu glupost nisam cuo od... pa, od prethodnog posta tvog sapatnika po sovinizmu.

Kur'an nisam procitao u celini, al' ono sto jesam mi je definitivno bilo zanimljivo i vredno paznje, i govorilo je o tome kako gladnog treba nahraniti, bolesnog izleciti, siromasnom pomoci, bla bla... nesto na tu foru, sto vec ima u Bibiliji recimo... o miru, ljubavi i toleranciji.

Umesto toga, ja tebi preporucujem da ne siris zablude i lazi, i sam procitas navedenu knjigu, pa shvatis koliko si u zabludi, decko.

Generalno, ne sluze.

Da te malo obrazujem.
Ima, sigurno...

Upravo si izgeneralizovao da smo mi isti kao i oni,u principu jesmo, i ima sigurno i medju imamima pedofila i medju pravoslavnim popovima ekstremista, mozda se nisam dovoljno dobro izrazio, kada se dzamija nalazi u zemlji evrope gde islam nije dominantna i drzavna religija onda su generalno regrutni centri, naravno veliki broj vernika dolazi da se moli bogu i nastavlja da zivi zivot normalno, ali pogotovu u evropi,u dzamijama, postoje ljudi koji propovedaju Muhamedijansko ucenje kroz mrznju prema "ne vernicima" i na taj nacin rade versku segregaciju drustva gde ne bi trebalo da je bude i prave tenziju.

Ne pricam i ne sudim islamu kao religiji,sta rade u Pakistanu,Jordanu ili Egiptu nije me briga,ali mu sudim kao implantu u evropi koji vestacki zeli da pusti koren i to kroz mrznju, odvajanje, nametanje vere kao oblik kulture, pa zar prema tome da budem tolerantan?

Ne pricam i ne sudim islamu kao religiji,sta rade u Pakistanu,Jordanu ili Egiptu nije me briga,ali mu sudim kao implantu u evropi koji vestacki zeli da pusti koren i to kroz mrznju, odvajanje, nametanje vere kao oblik kulture, pa zar prema tome da budem tolerantan?

Naravno da ne treba. Ne samo prema Islamu, vec prema svakome ko pokusava da nametne religiju/politiku/ideje...
Al' otkud ti znas da ce bas u toj dzamiji u Danskoj da se pustaju koreni mrznje, secesije, da ce nekome da se namece vera i sl?
Kako ja to kapiram, gradi se bogomolja da bi ljudi mogli da se mole Bogu. Znaci, niko tu tebe i mene, ili nekog Danca ne tera puskom da udjemo u dzamiju... i pokusava da nam nametne nesto. Ukoliko se to zaista i desava, ili se bogomolja pretvori u politicki/regrutni kakav god centar.... definitivno treba da postoje mehanizmi koji ce da je zabrane.

Al' pricati sad unapred sta ce da se radi u jednom hramu koji predvidjen za molitvu, je kao pricati da li ce sin koji je u stomaku tvoje supruge, kad odraste biti lekar ili fizicki radnik.
Razumes sta ti pricam?

A ja tebi preporucujem da uradis isto, jer si ocigledno neobavesten.
Vecu glupost nisam cuo od... pa, od prethodnog posta tvog sapatnika po sovinizmu.

Kur'an nisam procitao u celini, al' ono sto jesam mi je definitivno bilo zanimljivo i vredno paznje, i govorilo je o tome kako gladnog treba nahraniti, bolesnog izleciti, siromasnom pomoci, bla bla... nesto na tu foru, sto vec ima u Bibiliji recimo... o miru, ljubavi i toleranciji.

Umesto toga, ja tebi preporucujem da ne siris zablude i lazi, i sam procitas navedenu knjigu, pa shvatis koliko si u zabludi, decko.

Прочитао си...а ниси нашао мржњу??
Како лажеш..па сам себе побијаш несрећо...

"Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili." (Kuran 5, 14).

Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha niti u Dan posljednji i ne zabranjuju šta je zabranio Allah i Poslanik Njegov*, i ne ispovijedaju Vjeru Istine - između onih kojima je data Knjiga** - dok ne dadnu džizju*** iz ruke i oni budu potčinjeni. (Kuran 9, 29)

O vi (muslimani) koji vjerujete! Borite se protiv onih nevjernika koji su vam blizu, i neka u vama nađu grubost... (Kuran 9, 123)

V-2-1.png

Poslednja izmena:
Naravno da ne treba. Ne samo prema Islamu, vec prema svakome ko pokusava da nametne religiju/politiku/ideje...
Al' otkud ti znas da ce bas u toj dzamiji u Danskoj da se pustaju koreni mrznje, secesije, da ce nekome da se namece vera i sl?
Kako ja to kapiram, gradi se bogomolja da bi ljudi mogli da se mole Bogu. Znaci, niko tu tebe i mene, ili nekog Danca ne tera puskom da udjemo u dzamiju... i pokusava da nam nametne nesto. Ukoliko se to zaista i desava, ili se bogomolja pretvori u politicki/regrutni kakav god centar.... definitivno treba da postoje mehanizmi koji ce da je zabrane.

Al' pricati sad unapred sta ce da se radi u jednom hramu koji predvidjen za molitvu, je kao pricati da li ce sin koji je u stomaku tvoje supruge, kad odraste biti lekar ili fizicki radnik.
Razumes sta ti pricam?

Razumem,namena svakog hrama je molitva i sigurno se ne gradi zbog terorizma, ali oni koji vrse sluzbu u tom hramu,to je vec nesto drugu.
Pogledaj na stvari iz druge perspektive, muslimani koji dodju u evropu ne prihvataju njenu kulturu nego se utvrdjuju u svoju,koriste evropsku toleranciju i ne postuju je ni malo, (bio je slucaj u Nemackoj,pre par godina,da su braca ubila sestru zato sto nije htela da se uda za coveka koga je odradio njen cale, u sred Berlina, u srcu evrope). Da se razumemo vecina muslimana koji zive u evropi su dobri ljudi,ali samim svojim zivotom menjau kulturu nacija gde zive, unose serijat.

). Da se razumemo vecina muslimana koji zive u evropi su dobri ljudi,ali samim svojim zivotom menjau kulturu nacija gde zive, unose serijat.

Pa dok god taj zivot nije obojen ekstremizmom i terorizmom meni ne smeta. U principu, moju kulturu i nacin razmisljanja, kao ni kulturu prosecnog berlinca, koji zna da moze 300 puta da se ozeni i razvede, nece promeniti niko, pa ni braca koja su ubila sestru zbog toga sto si naveo...
A i uostalom, postoji nesto sto se zove asimilacija. Ako ja kao ljubitelj klasicne muzike dodjem u drustvo 10 repera, gotovo je nemoguce da cu da ih "odlepim" od rep muzike i nateram da zavole klasiku, a za obrnuto postoji velika sansa.
Slicna stvar je sa narodima...
Dodje sto, petsto hiljada, ma milion muslimana u zemlju koja ima 20 puta vise stanovnistva... i zakonom asimilacije, oni se prilagodjavaju vecini, ne vecina njima, i to u svim poljima...
Evo ti primer... Srbi u Hrvatskoj... dodje danas srbin iz Hrvatske sa HRV tablicama na autu, govori klasicnim hrvatskim naglaskom.. u Beograd... nikad ne bi rekao da je covek Srbin, verovatno bi mu razlupao auto. Rodjen, skolovan, odrastao u Hrvatskoj, prilagodio se zakonima koji tamo vladaju, asimilovao se kao manjina - vecini, ali je ipak ocuvao nacionalni identitet, i zna da pripada srpskom narodu.
Ista stvar je i sa muslimanima.
Ljudi dolaze u Evropu da bi pobegli iz pakla u maticnim drzavama, i zaradili neku kintu. Hteli oni to ili ne, moraju se asimilovati jednoj Danskoj, ili Nemackoj, gde su kulture i obicaji drugaciji. Obrnuto - ne moze! To ne mora a priori da znaci da ce izgubiti osecaj vere, i zato postoje dzamije koje im pomazu da ocuvaju svoju duhovnost.
Da li odredjen broj njih srazmeran stanovnistvu muslimanske veroispovesti treba da postoji?
Treba, naravno.. kao sto treba vise pravoslavnih i katolickih crkava tamo gde ima hriscana, sinagoga gde ima jevreja..
A svaki pokusaj da se verski objekat pretvori u teroristicku bazu, politicke prostorije ili bilo sta slicno treba zatvoriti, a one koji se bave time poslati u zatvor, i tu se svaka prica zavrsava.

Generalno, ne sluze.

Da te malo obrazujem.
Ima, sigurno...

Imas reputaciju za ovaj post ...

Ali u vecoj ili manjoj mjeri, kao nacija svi generalizujemo ... Jednostavno, nekako je tako ...

Nego rece da ti je Filaret bivsi komsija...Da nisi bivsi sugradjanin ???

Back