Danasnje prijateljstvo...

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791
U životu nemate prijatelje; samo ljude koje možete iskoristiti i koji vas mogu iskoristiti za svoje potrebe. Korist; to je ono što svi mi tražimo, svesno ili nesvesno. Niko nema stvarnu želju da pomaže drugima; ljudi jedino žele da dominiraju i uvećavaju sopstvenu moć. Moć; to svi žele. To sam ja naučio sa 33 godine.

Zavisi. Imaš prijatelje, saveznike, poslovne partnere, poznanike, bivše devojke... Različiti odnosi sa različitim ljudima. Sve bez opterećivanja.U biti svi znaju koje su moje granice, ja poštujem njihove i to je to. U nekim starijim godinama je dobro to što stvari dođu na svoje mesto, same po sebi.

U životu nemate prijatelje; samo ljude koje možete iskoristiti i koji vas mogu iskoristiti za svoje potrebe. Korist; to je ono što svi mi tražimo, svesno ili nesvesno. Niko nema stvarnu želju da pomaže drugima; ljudi jedino žele da dominiraju i uvećavaju sopstvenu moć. Moć; to svi žele. To sam ja naučio sa 33 godine.
Prilično sumorna vizija ljudskih odnosa. Ako tako razmišljas o životu to ćeš i dobiti u životu... Ja verujem u prijateljstvo i ne mislim da ljudi kojima sam okružena razmišljaju o uvećanju svoje moći. Imam prijatelje koji pomognu i kojima ja pomognem (svako u okviru svojih mogućnosti i dobrog vaspitanja - ne očekujemo nemoguće) zato što volimo jedni druge i stalo nam je da nam drugari budu srećni.

Na zalost,to je tacno vecina gleda samo sebe i nema zelju da pomogne drugima,ali ima izuzetaka

U zivotu mozes da imas Jednog maksimalno Dva prava prijatelja, ovi ostali su drugari ,poznanici i tako to i vaze takva pravila.... vreme i situacije to izfiltriraju...

Prilično sumorna vizija ljudskih odnosa. Ako tako razmišljas o životu to ćeš i dobiti u životu... Ja verujem u prijateljstvo i ne mislim da ljudi kojima sam okružena razmišljaju o uvećanju svoje moći. Imam prijatelje koji pomognu i kojima ja pomognem (svako u okviru svojih mogućnosti i dobrog vaspitanja - ne očekujemo nemoguće) zato što volimo jedni druge i stalo nam je da nam drugari budu srećni.

Mozda ti imas prave iskrene prijatelje,cestitam.
Ali surova istina je da danas vecina ljudi nema prave prijatelje.

Poznajem toliko ljudi. I previše. Prijatelja sigurno imam manje od deset. Ne, nije to greota. To je odlična selekcija. Poput berbe vina, ako izvolite. Uložene su godina truda i rada, smeha i razočarenja da se vidi ko koliko sija. Zlopamtilo sam, šta ću. Spreman sam sve da dam, ali sam spreman i skupo da naplatim ako mi se baš ništa ne vrati.

Mozda ti imas prave iskrene prijatelje,cestitam.
Ali surova istina je da danas vecina ljudi nema prave prijatelje.

Poznajem toliko ljudi. I previše. Prijatelja sigurno imam manje od deset. Ne, nije to greota. To je odlična selekcija. Poput berbe vina, ako izvolite. Uložene su godina truda i rada, smeha i razočarenja da se vidi ko koliko sija. Zlopamtilo sam, šta ću. Spreman sam sve da dam, ali sam spreman i skupo da naplatim ako mi se baš ništa ne vrati.

Deset prijatelja - pa to je pravo bogatstvo. Kad na to dodaš razne poznanike, komšije, prijatne kolege... puna kapa.

Ocigledno je covek sebi dao oduska da napise kako mu je u ovom trenutku. Posledica verovatno, nekog "izdajstva" od "prijatelja". Nije ni ostavio mogucnost za polemiku ni pitanje neko. To je to, njemu jasno ko dan. Naisla takva tura sto bi rekli. Ali posle jedne ture, dodje druga, glupo je dići ruke odmah na prvoj krivini. Ima jos ljudi na planeti, i jos godina pred tobom, bice svega jos.

Sebican covek je zdrav (iji) covek...pravi selekciju i biraj ljude prema sebi...
Vecina ni ne dodje u situaciju da "testira" cvrstinu prijateljstva, pa ih imaju xy...ali ako imas jednog pravog koji je sa tobom u blagostanju i nevolji, mozes se nazvati srecnim covekom...

Rekoh da ga testira zivot...u nedostatku izbora prave reci stavila sam testirati pod navodnike....ispravnije bi bilo uveriti se..
Pametan covek zna da izabere odgovarjuce ljude za sebe, jer nije svejedno kome poklanjas sebe i svoje vreme...
A kako su prijateljstva daleko od zdravih, cvrstih i dobrih, vidjamo svakodnevno...ne da nisu idealna, nego retka ispunjavaju minimum..

i sad cesh tako ogorchen da copuckash do kraja zivota :confused:

mnogo je slozenije no shto si napisao
prvo preispitash i po potrebi prochistish sebe, pa onda mozesh uopshte biti otvoren za prihvatanje ljudi u svoj zivot

I šta ćeš sad sa tim što si naučio?

naravno da to nije tačno
pravih prijatelja čovek ima malo
ako ih dosad nisi stekao, ne znači da nećeš
prijateljstvo je odnos davanja i primanja, tako da i sebe preispitaj

žalosno je što nisi naučio još ponešto o ljudima.

Back