ZvezdanKa
Veoma poznat
- Poruka
- 10.242
U poslednjih par godina, pocela da pristize neka omladina na posao, mlade nade, iznedrio ih fakultet...mladji od mene 5-6 godina, i odjednom...ja sam kao starija koleginica i ocekuju od mene da ih ucim necemu....a tema je: sta god da kazem mladom kolegi da uradi, objasnim mu kako, on to zavrsi bez greske!!! ja sam odusevljena, i to nisam jednog srela, vec nekoliko njih....onda imamo jednu devojcicu studentkinju koja je sekretarica, mala je vredna, nasmejana, sve sto joj kazem da uradi ona obavlja sjajno....
A ovi matori, olupani, zadrti..i ono sto su ikad znali, umeli. i mogli...vise ne stizu od zlobe, pakosti i kompleksa....gde je granica? i kako se od tako jednog vrednog i finog mladog i perspektivnog coveka postaje odrpanac?
Takodje...iako sam placenija od te dece, iako vise znam, iako imam jaci rejting....ja vidim da oni imaju par godina vise od mene da istrazuju....vidim da su zeljniji, jaci....i vidim prednost mladosti nad iskustvom....i pitam se...do kad cu ja biti mlada? a kad postajem iskusna i zadrta? a necu!!!
A ovi matori, olupani, zadrti..i ono sto su ikad znali, umeli. i mogli...vise ne stizu od zlobe, pakosti i kompleksa....gde je granica? i kako se od tako jednog vrednog i finog mladog i perspektivnog coveka postaje odrpanac?
Takodje...iako sam placenija od te dece, iako vise znam, iako imam jaci rejting....ja vidim da oni imaju par godina vise od mene da istrazuju....vidim da su zeljniji, jaci....i vidim prednost mladosti nad iskustvom....i pitam se...do kad cu ja biti mlada? a kad postajem iskusna i zadrta? a necu!!!