DANAS MOZE PREZIVETI,SAMO ONAJ,KO UME DA STVORI SVOJ "SVET" !

Situacija na medjunarodnom politickom poligonu,sada je najopasnija od zavrsetka
drugog svetskog rata.Post komunisticke zemlje,u nasem regionu,nisu uspele
generalno gledajuci,da "uhvate" korak,sa svetom.Velika beda,nadnela se nad
nas region.Previranja u Crnoj Gori,velika beda u Makedoniji i Srbiji.
Nevidjena seoba naroda,iz Azije i Afrike,u Evropu.Nikada gori odnosi,dve super sile,
SAD-e i Putin - Rusije,velika su pretnja za mir u svetu.

U jednoj tako slozenoj situaciji,koja napada nervni sistem svih ljudi,sta valja jedino
ciniti.Prestati gledati sve TV stanice,jer dokazano je,kod starije populacije,pogotovu,
da svakodnevno gledanje emisije "vesti",na bilo kojoj TV stanici,ubrzava rad srca,
podize krvni pritisak ! I ne samo to,veoma lose deluje,na celokupno zdravstveno
stanje,svake osobe,bez obzira na pol,i godine zivota.

Jedini lek je,napraviti svoju licnu,"MIKRO SREDINU". Dakle,izolovati se koliko
je god moguce,od "udara" vesti sa svih medija.A kao kontra meru,ucvrstiti svoje
porodicne,i licne emotivne veze.Treba ziveti za prijateljstvo,za ljubav.Okrenuti se
samo svojim najblizim.Porodici,rodjacima,ljubavnicama i ljubavnicima.Podici nivo
svog licnog emotivnog zivota,na najvisi stepen.To je za sada,jedina alternacija,
strahotama,kojima smo podvrgnuti,od strane javnih medija,svake vrste.:dash:

...ako se neko nije probudio iz osamdesetih , kad je "Galija" OPIJALA stanovništvo muzičkom , oznaškom vutrom i širila pravoslavni patriotizam , i kad smo se svi pevali onu njihovu "PRAVOSLAVLJE DOLAZI SA JUGA" - kosovo je država koju je osnovala međunarodna zajednica i kao takvu štiti svojom vojnom koalicionom silom....i nema te rusije i kine , koja će da zagrize tu jabuku da stvar vrati na pređašnje stanje - a i zabole ih ona stvar , za nas , jer šišaju oni i svoje patriotske ovce , a što nebi i nas večne budale....svaka peticija , okupljanje , mitingašenje , pa i silom kočuperenje vode nas pravo u još jedan ciklus patriotske plajčke ili pak u vojnom silom istrebljenje....
...ako neko misli nešto konkretno da učini , nek nešto svog viška sakupi i na ruke ( podvučeno ) , nekoj žrtvi tog našeg patriotskog busanja odnese , kako bi lakše pregurala zimu...sve ovo , preko štabova , institucija , crvenog krsta i razno razne humane bratije , te iste žrtve potapa u još veće beznađe....

PROBUDITE SE ! PROBUDITE !

p.s.

"Tragično je i za trajnu osudu to što su albanski ekstremisti, u martu 2004, spalili, teško oštetili i oskrnavili više od 100 srpskih crkava i manastira na Kosovu. Tragično je i za trajnu osudu, istovremeno, to što su, u aprilu i maju 1999, ....... vojne i paravojne snage Srbije porušile više od 200 džamija, medresa i tekija, među njima i Bazar džamiju iz 1761, Halil efendijinu džamiju iz 1526, tekiju Bektašija iz 1790. godine."
- See more at:
http://www.danas.rs/danasrs/politik...u.56.html?news_id=309708#sthash.BsikPtiW.dpuf

...nema tu civilizacijski nevinih entiteta ( kako se to kaže )...kad bombe silnika padaju i ruše , to su oslobodilačka rušenja , a kad bombe malih ruše , to su varvarska i divljačka rušenja.....a to je sve samo zato što onaj ko ima današnju silu vlasti , on ima vlast i nad istinama prošlosti , a vlast nad prošlošću obezbeđuje vlast nad budućnosšću.....danas u svetu zna se koji silnici imaju vlast sadašnju i buduću....zato je i za očekivati da se sve odluke međunarodnih vladajućih silnika sprovedu doslovno u vezi formiranja i zaokruživanja države kojoj su oni mecene...to je samo pitanje vremena i uloženog kapitala za lobiranje....mi putem lobiranja možemo da odlažemo neke odluke , ali to je sve bacanje para i pljačkanje sopstvenog stanovništva....kako se ono kaže : "BOLJE OPROSTI NEGO DA TI PROPADNE"..

Poslednja izmena:
...slučajno nabasah na ovo u čuvenoj žutari , a mislim da je kompatibilno sa temom....i još nešto , mislim da su ovi ljudi upravu , kad je reč o takozvanoj ličnoj sreći...no da ne prepričavam , preneću tekst :

"zlatni tougao sreće"

"tri faktora koja definišu sreću su : dobri međuljudski odnosi, stabilna finansijska situacija i posedovanje životnog cilja "

"I osobe sa niskim primanjima mogu da ostvare zadovoljavajući nivo sreće ukoliko su razvili pozitivne društvene kontakte i ako imaju neki cilj u životu"

"Neophodno je imati nekog s kim možete da podelite svoje misli, tajne, nade, snove i strahove. Životne teškoće će pre slomiti one kojima nedostaje ta vrsta oslonca"

"novac znatno utiče na sreću pojedinca jer mu omogućava da se oslobodi stresa"

"da bi čovek dosegao visok stepen zadovoljstva i sreće, potrebno je da mu rad pruža više od finansijske sigurnosti"

Mislim da su svi komentari,na moj post,potpuno nesuvisli.Treba danas gledati,kako preziveti,a ne biti psihicki
ostecen.Preziveti se moze,samo na jedan nacin.Gledati "svoja posla".Svoju porodicu,svoju ljubavnicu,svoga ljubavnika.Sve ostale probleme,koji se ticu drzave,mi ne mozemo da resimo,jer smo isuvise slabi i mali.Ja znam
kroz istoriju,da su velike sile,oduvek resavale (na zalost),sudbinu malih naroda.Posto ja pripadam,jednom veoma
malom narodu,ja se mogu pozvati,samo na onu narodnu izreku:"Il se skloni,il mi se pokloni".Posto iz detinjstva
to znam od starijih,nemam nameru,da se bavim politikom.Ostavljam to,postovanom kolegi "Loncaru",koji poznaje
politiku,daleko bolje od mene.

...AJDE !... da vidimo kakav smisao ima Lordovo bauljanje kroz logičke i razumne lavirinte u svetu neznanja , oponašanja i resavskog kopiranja...šteta je samo što nema kopir aparat za pamet , pa kad naša inteligincija počne da se naduvava , bar da nam nudi kopije originala , a ne po svom umnom preživanju da nam nudi resavsko prepričavanje....no nema veze , kako kaže Manda geodeta..uzećemo mi predmer i premer !.... rečeno i učinjeno...

PREŽIVETI se može samo kao preživar....biologija nas uči , da veći broj sisara , vodi život koji je od danas do sutra - važno je preživeti svaki sat ispred sebe....borba za opstanak...voditi računa da ne budeš pojeden , a da jedeš što više....jedan broj tih sisara , koji je preživljavanje uveo kao svoj biološki aparat za varanje , po toj svojoj specifičnost i zovu se PREŽIVARI ...ove stvari su jasne svima , pa čak i čobanima u najvećoj zabiti...lovci , oni malo vispreniji , rogate zveri , jer je sva rogata marva i preživarska , jove u trenucima preživanja...tad su mirni , nepokretni - sigurne žrtve...konačno ovu stvar znaju svi predatori u prirodi....
...svi oni koji su spremni da učine sve , kako da žive dostojanstveno ljudski , kako oni , tako i njihove porodice sa svojim prijateljima , podhitno da odbace preživarsku pamet i sve mudrace preživarstva...neka se spašavaju glavom bezobzira od takvih...
...još reč dve o preživarima...domaće životinje ( rogata marva , konji , mazge , magarci , ovce i tako te ) , preživarskog karaktera , uglavnom su mirne , poslušne , radne ...a kad im prođe vek rmbosanja , idu na šišanje , klanje , dranje , čerečenje....one se svojim gazdama revnosno klanjaju , ali skončavaju neslavno.....tako da ta pamet , ne pije vodu, pa stoga strategija preživljavanja nije za ljude....

...civilizacija , pogotovo današnja , razvila je silna znanja , tako da čovek ima raznoraznih strategija koje mu obezbeđuju ( kako kome , doduše ) OPSTANAK , RAST I RAZVOJ.....mudrost ove strategije , koja je po svojim ciljevima i nazvana , ima sveobuhvatnu - integralnu primenu u svim ljudskim sverama njegovog delanja....

....hoću da kažem , da znanje caruje.....
....to nema veze sa političarenjem , nit sa mudrijašima primitivističko mračnjačkih farisejstava...
...doduše , jeste znanje upereno protivu njih , ali od njih ne dolazi !...a ono je izgleda slaba strana ovog mog prijatelja blogerskog ...rekoh li ja tebi Lorde , ono čuveno : " a sad , natrag u biblioteku "....ako nisam , onda evo velim ti sad !

...očekivao sam da čitalačka publika reaguje na ovu životnu strategiju , mišijeg političkog idiotizma , sakrivanja od društvenih tokova i bežanja u minosrnost politčkog neangažmana u mirenje sa političkim demokratskim kriminalom....zatvaranje u lični kruk , čak i bez želeje da se učestvuje ako ne u kreaciji , ono bar u korigovanju opšteg životnog ambijenta , veliki je politički kukavičluk , a često njegovo poreklo je u glupom egoizmu primitivnog čoveka.....vazda se pkazala jevrejština boljom i efikasnijom od neandertalnosti....

...neandertalski zatvoren emotivni svet , imali smo devedesetih , izložen u prozi julovke , Mirjane Milošević Marković , koja nam ovih dana pripoveda kako je to bilo - kad su ubijani oni za koje se samo predspostavljalo da smetaju , a ne što stvarno smetaju ili nešto važno misle !.....
...slobizam je ovakvo zatvaranje , nudio kao model preživljavanja....sakri se....sve što je vidljivo a nije sa nama biće zgaženo kao crv !...tako slobistički ucrvljani , preživljavali smo gotovo dve decenije....samo u par nedelja , koliko smo izmileli iz crvljiv skloništa , sva sila vlasti je kukavički pala...kako će ova sila gluposti pasti , tek će da vidimo...ali , ona je sigurno kukavička - kukavnija od njene roditeljke , jer ovo nije ništa drugo do reciklirani slobiza !

Back