Danas mi je divan dan, udomio sam malo vranče :)

Sulfuric_

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.159
Šetajući jutros po prirodi, raznoraznim šumarcima, naletim na ptića vranića.
Stajao je na jednoj slomljenoj grani na travi, malo podalje od šumice. Bio je miran i vidno zamoren.

Verovatno je siroma pokušavao da leti, učio se pa se zamorio.
Prišao sam mu na nekih dva metra...poolaaakoo da ga ne uplašim i pružio ruku prema njemu. Nije se pomerio niti uplašio.
Prišao sam još malo, pa još malo i ptić se za moje veliko i prijatno iznenađenje pope na ruku. (malo je veći od dlana...bebić :D )

Doneo sam ga u stan, stavio u veću kartonsku kutiju, dao mu vode, potopio pseće granule u vodu da ga nahranim,
pošto sam se na netu brzo informisao šta je najbolje za njih od ljudi koji imaju iskustva sa vrančićima.

I eto, staraću se o njemu dok ne ojača da poleti jatu svome.

Nemam pojma da li je mužjak ili ženka tako da sam ostavio u rezervi ime koje ću da mu nadenem kada poprimi karakteristike svog pola.

Ako bude ženkica, biće Duša a ako je dilber, biće Duško :D

duško.JPG

duško1.JPG

zelja mi je da pripitomim vranu, izuzetno pametna zivuljka, ali se nazalost plasim ptica.

oduvek sam hteo da brinem o nekom gavranu, vrani još kao klinac
uvek dam hranio sve ptice, kupovao im hranu za njih, voleo sam ih u prirodi, ali silom prilika, ovaj mališa se zadesio
ovo mi dođe kao 'šampanjac'...očuvati ptića dok ne odleti i to sada imam izuzetnu čast u svom domu :)

oduvek sam hteo da brinem o nekom gavranu, vrani još kao klinac
uvek dam hranio sve ptice, kupovao im hranu za njih, voleo sam ih u prirodi, ali silom prilika, ovaj mališa se zadesio
ovo mi dođe kao 'šampanjac'...očuvati ptića dok ne odleti i to sada imam izuzetnu čast u svom domu :)
divno je sto si ga spasao, a jos bolje sto nisi trpeo konsekvence roditelja koji su sad u posebno razdrazljivom periodu jer dovrsavaju gnezdjenje.
nemoj se iznenaditi ako te mama vrana ili tata vrana posete

divno je sto si ga spasao, a jos bolje sto nisi trpeo konsekvence roditelja koji su sad u posebno razdrazljivom periodu jer dovrsavaju gnezdjenje.
nemoj se iznenaditi ako te mama vrana ili tata vrana posete

nije bilo ni mame ni tate, bio je sam
to mi je jako zasmetalo što je delovao napušten i sam, ali ga razumem potpuno

a baš sam postojao i gledao da li će se pojaviti odnegde da nas opkruže u letu
da sam ga ostavio, ko zna da li bi mališa preživeo...možda bi, možda i ne...nisam hteo da rizikujem

I eto, staraću se o njemu dok ne ojača da poleti jatu svome.

Pogledajte prilog 939898

Pogledajte prilog 939900

To što si učinio je veoma loše za vranu. Ona ne može da nauči da leti kod tebe u stanu.
Biće samo ptica u kavezu. Bolje je vrati tamo gde si je našao.

Čak i kada ispadne iz gnezda, roditelji je hrane tamo gde se nalazi i čuvaju je, dok sama ne poleti.
Inače u vreme kada imaju podmladak vrane umeju da napadaju sve što im se približi, bilo u gnezdu ili na zemlji.

To što si učinio je veoma loše za vranu. Ona ne može da nauči da leti kod tebe u stanu.
Biće samo ptica u kavezu. Bolje je vrati tamo gde si je našao.

Čak i kada ispadne iz gnezda, roditelji je hrane tamo gde se nalazi i čuvaju je, dok sama ne poleti.
Inače u vreme kada imaju podmladak vrane umeju da napadaju sve što im se približi, bilo u gnezdu ili na zemlji.
moze da bude napolju,nauci se ona
brzo navikne

Back