DANAS JE VIDOVDAN 28 JUNI !

Na danasnji dan 1389 godine,srbija je bila porazena,od strane ondasnje velike sile turske.Od tada,od tog poraza,srbija je ostala u vazalnom odnosu prema
turskoj narednih pet stotina godina.E,ono sto meni nije jasno,zasto mi taj datum,koji pretstavlja nas poraz,mi svake godine slavimo! Razumem da se pobede slave,ali porazi...zaista ne razumem.

Pa zato sto sad postojimo i sto je na nas udarila Imperija koja po njihovom tadasnjem zakonu dozvoljavala da ostanes vazal i imas neku autonomiju
ako izadjes na chasnu bitku.Oni imaju pravila borbe koja se moraju da ispostuju i prema tome se kasnije ophode prema narodu.
Inace nas ne bi bilo nigde . A bitka je bila skoro pata-pata , ali nemastina glad i bolesti koje haraju tad Evropom su nas ostavile bez jakog stanovnistva u kasnijem periodu.

Poslednja izmena:
WEBMEN - Pa da nismo bili porazeni,ne bi valjda pet vekova,turci uzimali harac od srba i "pumpali" srpske devojke isto pet vekova.Sta mislis,zasto
u centralnoj srbiji,nemas plave ljude,nego svi crnomanjasti.? Pa svi mi imamo turske krvi u dobroj meri.Jedino plavih ljudi ima u uzickom kraju.
Ali uzicani su doseljenicai iz Hercegovine,zato su plavi.I konacno,zasto mi srbi volimo da tucamo vise zena.?Pa zato,sto svi sanjamo da imamo po jedan
mali harem,od jedno deset petnaest zena...

Pa zato sto sad postojimo i sto je na nas udarila Imperija koja po njihovom tadasnjem zakonu dozvoljavala da ostanes vazal i imas neku autonomiju
ako izadjes na chasnu bitku.Oni imaju pravila borbe koja se moraju da ispostuju i prema tome se kasnije ophode prema narodu.
Inace nas ne bi bilo nigde . A bitka je bila skoro pata-pata , ali nemastina glad i bolesti koje haraju tad Evropom su nas ostavile bez jakog stanovnistva u kasnijem periodu.
Bitka na Kosovu polju,nije bila pata - pata,kako ti zelis da prevaris omladinu.
Turci su nas pobedili u jednoj postenoj bitki.To sto je bila greska,sto je Knez Lazar,na navaljivanje svojih ratobornih velmoza,uopste krenuo,u jedan tako
naravnopravan rat,to je druga stvar.Eto i dev edesetih godina proslog veka,ima i dalje budala,koji zale sto srbija nije mogla da vodi rat sa NATOM "prsa u prsa
jer bi vele,mi (srbija) sigurno bili pobednici.Budale se radjaju u svakoj generaciji,a danas ponajvise.!!!

Ti mislis da nasi knezevi nisu mesecima većali sta da rade . Mislio sam ja kao mladji da je moglo drugacije
pa onda sto ih nisu sacekali negde u sumi sto su isli na livadu pa sto ovo sto ono itd . Na kraju to je tako
u istoriji nema sta bi bilo da je bilo .
A onda procitas da je Mehmed Pasa Sokolovic govorio da su Srbi pobedili u toj bitci , pa da je svako
vece ( prema starim Turskim izvorima ) pricao deci o Srpskim junacima i junastvu,
ali i tad se vreme promenilo zavladala je nova imperija. Vreme ne stoji sve je dinamicno.

Back