Данас је годишњица Битке за Кошаре у којој је српска војска поразила елитне трупе Нато пакта, војске Албаније, Овк и Ал Каиде

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.620
Данас је годишњица Битке за Кошаре у којој је српска војска поразила елитне трупе НАТО пакта, војске Албаније, ОВК и Ал Каиде

Циљ битке је био продор трупа НАТО Пакта у дубину Косова и Метохије и избацивање наше војске са Космета.

Битка је добијена у тешким условима и ако су на нас нападале најелитније трупе НАТО пакта као што су француска легија Странаца, америчке зелене беретке, британски САСовци, регуларна војска Албаније, ОВК и Ал Каида....

О дешавањима те битке и другим биткама на Паштрику и Проклетијама добио сам детаљне информације од пријатеља који је био припадник резервног састава 63. падобранске бригаде у то време. Са наше стране ратовали су припадници војске Југославије на редовном одслужењу војног рока, добровољци из Републике Српске , Републике Српске Крајине, као и припадници руског Спетназа и други добровољци из православних нама пријатељских држава.

Зато би свако од нас , ко може требао данас да оде у цркву, манастир и упали свећу за наше хероје и јунаке који животе дадоше да одбране Србију и Србе од зликовачке НАТО алијансе.

Тема је ауторска.

Данас је годишњица Битке за Кошаре у којој је српска војска поразила елитне трупе НАТО пакта, војске Албаније, ОВК и Ал Каиде

Циљ битке је био продор трупа НАТО Пакта у дубину Косова и Метохије и избацивање наше војске са Космета.

Битка је добијена у тешким условима и ако су на нас нападале најелитније трупе НАТО пакта као што су француска легија Странаца, америчке зелене беретке, британски САСовци, регуларна војска Албаније, ОВК и Ал Каида....

О дешавањима те битке и другим биткама на Паштрику и Проклетијама добио сам детаљне информације од пријатеља који је био припадник резервног састава 63. падобранске бригаде у то време. Са наше стране ратовали су припадници војске Југославије на редовном одслужењу војног рока, добровољци из Републике Српске , Републике Српске Крајине, као и припадници руског Спетназа и други добровољци из православних нама пријатељских држава.

Тема је ауторска.
Dobrovoljci iz Ukrajine takodje, i to iz Lavova, zasto njih preskaces kad i sam pokojni general Delic prica o tome?

Зато би свако од нас , ко може требао данас да оде у цркву, манастир и упали свећу за наше хероје и јунаке који животе дадоше да одбране Србију и Србе од зликовачке НАТО алијансе.

Тема је ауторска.
Bitka koja je odlucila svetsku istoriju i okrenula klatno vladavine zla na planeti.

Место да се данас емитује филм о нашим херојима , на годишњицу , њега нема јер је снимање филма лично забранио председник Србије којем само ногице вире из окупаторског дупета.

https://nova.rs/kultura/balsa-djogo...olski-drug-zabranio-je-snimanje-filma-kosare/

Balša Đogo: Aleksandar Vučić, moj školski drug zabranio je snimanje filma „Košare“​

KULTURA Autor:Mona Cukić27. feb 202311:44
Kopiraj link
ZLO7314-725x483.jpg
Balša Đogo Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs
Pa dobro, očigledno to na kraju moram da napišem. Snimanje našeg filma "Košare" zabranio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Moj školski drug. Očevi su nam prijatelji, napisao je na svom Fejsbuk profilu reditelj Balša Đogo kojem je ovaj film trebalo da bude debitanski.

Đogo je u svom statusu istakao da razloge koji stoje iza zabrane može samo da pretpostavi, ali da predsedniku „nijedan povod za to nije dao“:
– Mnogo dobronamernih, značajnih ljudi ga je molilo, apelovalo da se to ne desi i hvala im zbog toga. I sam sam išao kod njega u decembru prošle godine i ispratio me ja da će sve biti u redu sa filmom. Nije naravno. Nudili su mi kasnije da budem član stranke i onda bi kao bilo sve u redu. Mene je zanimao film. Ne politika. „Košare“ su naše, narodne, a ne bilo koje političke stranke. Eto, sad bar da znam zašto mi se svetite i zašto sam bez posla tri godine. Nije mi ovo prvi topli zec kroz koji ću proći, ali volim i verujem u svoju zemlju. I ne brinem – zaključio je reditelj.

Podsetimo, film „Košare“, kako je svečano obnarodovano u junu 2020. godine na pres konferenciji u Vladi Srbije, bavio bi se bitkom na Košarama 1999. godine kada su vojnike Vojske Jugoslavije u karauli na Kosovu napale jedinice OVK i snage NATO, koje su u to vreme bombardovale Srbiju.
Međutim, nije prošlo ni tri meseca, i polovinom avgusta 2020. Balša Đogo je saopštio da je snimanje prekinuto jer mu je od producenata „stigao ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga lakšim da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi“. Na to su uzvratili producenti iz kuće „Omega prodakšn“ saopštivši da su „u procesu rada naišli na teškoće koje su bile neprevaziđene“ zbog čega su odlučili da ne nastave dalju saradnju sa rediteljem Balšom Đogom, kome su „u potpunosti isplatili honorar“.

Dobrovoljci iz Ukrajine takodje, i to iz Lavova, zasto njih preskaces kad i sam pokojni general Delic prica o tome?

Написао сам управо то. Али Руса је било убедљиво највише.

Наши су борбе пренели и на територију Албаније и упадали и до 100 км у дубину територије Албаније ноћу где су вршили диверзије и нападе из заседе на трупе НАТО пакта.

Написао сам управо то. Али Руса је било убедљиво највише.

Наши су борбе пренели и на територију Албаније и упадали и до 100 км у дубину територије Албаније ноћу где су вршили диверзије и нападе из заседе на трупе НАТО пакта.
100km u dubinu Albanije? Pa toliko, mozda i manje ima od Prokletija do Tirane ili Skadra.

100km u dubinu Albanije? Pa toliko, mozda i manje ima od Prokletija do Tirane ili Skadra.

Od Tropoje ili Bajram Curija do Tirane imas 240 km.

Od Tropoje ili Bajram Curija do Skadra imas 160 km.

Zato što su u međuvrmenu prešli u NATO tabor.
I sad su nam smrtni neprijatelji, logicno ... Zasto kao narod nismo dosledni u svemu protiv NATO, ne bih znao, jer umesto Lade volimo mrske zapadnjacke ( pogotovo nemacke ) automobile,

Od Tropoje ili Bajram Curija do Tirane imas 240 km.

Od Tropoje ili Bajram Curija do Skadra imas 160 km.
Kako god, Kukeš je onda bio naš i bili smo nadomak Tirane po toj logici. Ne omalovazam nase zrtve nit borbu protiv NATO agresora ali te guslarske priče shvatam i kao sprdnju. Ostavili su redovne vojnike da budu prepušteni sami sebi i cela ta operacija je traljavo vodjena da bi smradovi poput Djurkovica prikupili slavu a ne oni koji du izgarali u rovu i dan danas zive sa PTSD.

Helikopterska podrska NATO snaga je odmah posle toga unistena na zemlji na aerodrumu u albaniji....tako je osujecen novi napad na Kosare....od 12 apaca je ostala gomila gvozdja, pa je nato za odmazdu bombardovao aerodrom Ponikve....gde nije bilo vise nicega...

Bitka koja je odlucila svetsku istoriju i okrenula klatno vladavine zla na planeti.

300 голборадих дечака, Срба, Мађара, Словака, Цигана, Румуна...је одлучило судбину света.
Јесте.
Јер да је то заиста тако, да су Кошаре пале, Србија би добила НАТО клин до Краљева, а сада би се Кремљом шеткали НАТО генерали и ***********и.
Коме је смешно, нек се смеје, мени није. Слажем се.
Колико год невероватно звучало....
....
А доказ томе је да су Кошаре ТРЕБАЛЕ ПАСТИ и да никоме ни на памет није падало да ће
РЕДОВНА ДЕЧАЧКА ВОЈСКА одбити налет 10 000 НАТО плаћеника!
Све је било припремљено за издају и предају!

Караула првих седмица није имала никакву помоћ, ништа, а онда када се прочуло шта се дешава
почели су да долазе из 72. спец бригаде, буквално више на своју жељу уговорци....
и до краја рата Кошаре нису имале помоћ какву су заслуживале, уместо барем 2 целе бригаде
да буду ту, све је то било штап и канап....
....па је самим тиме јунаштво ових дечака још веће!

САМИ СУ ЗАУСТАВИЛИ НАТО ЗЛО!
и буквално спасли свет антихриста...а да и не знају за то....

Kako god, Kukeš je onda bio naš i bili smo nadomak Tirane po toj logici. Ne omalovazam nase zrtve nit borbu protiv NATO agresora ali te guslarske priče shvatam i kao sprdnju. Ostavili su redovne vojnike da budu prepušteni sami sebi i cela ta operacija je traljavo vodjena da bi smradovi poput Djurkovica prikupili slavu a ne oni koji du izgarali u rovu i dan danas zive sa PTSD.

ДЕО војске југославије је ПРОДАО ДРЖАВУ исти они који су је предали у 05.10
а ДЕО НИЈЕ, зато и јесте било тако траљаво на кошарама
у праву си, гуслају се гусле уместо да се ИЗДАЈНИЦИ доведу на СУД!
које дозволио да 300 дечака са још 200 уговораца брани ЦЕЛУ ЗЕМЉУ!

I sad su nam smrtni neprijatelji, logicno ... Zasto kao narod nismo dosledni u svemu protiv NATO, ne bih znao, jer umesto Lade volimo mrske zapadnjacke ( pogotovo nemacke ) automobile,
Ne znam samo kako si došao do propalog mercedesa , samo sam napisao da se Ukrajinci preskaču jer su u međuvremenu prešli na onu stranu protiv koje su ti ukrajinski pojedninci ratovali '99. godine. Znači prijatelj tvog neprijatelja jeste šta?

Poslednja izmena:
Ta vlast u Srbiji vlada od kada je ubijen Krcun, dokaz je smena Rankovica i Ustav iz 1971. Milosevic se opirao 10 godina dok Brankovici nisu platili besomucno bombardovanje. Pored izdajnika srbijom su vladali i korisni idioti koji su morali da slusaju zbog manja svesti i mozg, a velikih ambicija. Izdajnici su samo oni koji nisu postovali zakone Srbije.

Poslednja izmena:
Kamo srece da je
Ne znam samo kako si došao do propalog mercedesa , samo sam napisao da se Ukrajinci preskaču jer su u međuvremenu prešli na onu stranu protiv koje su ti ukrajinski pojedninci ratovali '99. godine. Znači prijatelj tvog neprijatelja jeste šta?
Kamo srece da je tako crno-belo, ali nije. I nas "prijatelj" nas je pustio niz wc solju tad. Sad sto je pustio da nas isamara mnogo jaci njegov neprijatelj, daje mi za pravo da ga kritikujem dok pokusava da samara zajednickog rodjaka

Zaustavili UČK 10km unutar Kosova i nisu dopustili da uzmu 11. kilometar. Sada UČK ulazi do 10km u Srbiju i ruši šume, odnose sve što vrijedi.
Ne. Napad terorista iz pravca Albanije nikad nije ušao toliko na teritoriju Srbije. Najveći deo koji su osvojili je bio u dužini oko četiri kilometra i dubine od 200 metara do kilometar.

Back