Danas: EU ne poklanja, sve radi iz interesa

Danas-logo-safej-700x304.jpg

Mrkonjić: EU ne poklanja, sve radi iz interesa​

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić poručio je danas, reagujući na reči ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da će EU pokloniti Srbiji 700 miliona evra za modernizaciju pruge Beograd – Niš, da nigde u svetu nema poklona te vrste, nego su „samo interesi bitni“.

0204foto-FoNet-Nenad-Djordjevic-678x381.jpg

Evropa shvata, i nije samo na tom primeru, vidi se i na ostalim gde je prisustvo Rusa i Kineza, da te zemlje rade danas kod nas, a interes Evrope je u tehnologiji. Neće Evropa da pusti tako lako da kineski vagoni trče po našim prugama, ja vam to otvoreno kažem. Prema tome deco, poklona nigde, samo su interesi i vodite računa o tome, to je vrlo važno, ukazao je Mrkonjić.

Govoreći o metrou, Mrkonjić je rekao da je početak realizacije tog projekta sedamdesetih godina, bio dobar, jer je gradonačelnik Branko Pešić definisao Beograd kao grad razvoja i usluga, i to jer značilo da cela industrija ide van grada, a da grad mora da bude povezan brzim saobraćajnicama sa Evropom i celim svetom i odmah su formirane direkcije koje su to pripremale „i radile i uradile koliko su mogle“. Nažalost, iza toga, a ja svih tih 10,15 struktura znam i gradonačelnika, i ljudi su hteli da grada, nije bilo političke volje, ja to otvoreno kažem, ili para.

Često puta je bilo jednog, nije bilo drugog. I nemojte mnogo da se hvalite da mi nismo pre vas mnogo radili, radili smo koliko smo mogli, naglasio je Mrkonjić, uz ocenu da sad postoji fenomenalna podrška države građevini i zato postoje fenomenalni rezultati.

On je podsetio i da projekat izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti nije novi, bio je 1999. i 2000. godine, kada ga je država „krstila“ kao projekat za mlade bračne parove, vojsku i policiju, „dakle isti“.

e'o link
https://www.danas.rs/politika/mrkonjic-eu-ne-poklanja-sve-radi-iz-interesa/

a e'o i jedna pesma
:zurka:
Trigerovao se Mrki, drugi raspolaze fondovima. :D

I pored zamerki iz ranijih perioda, Mrkonjic je covek za postovanje i pun znanja.
Pazi , daj nekom poziciju da krade i nek ima znanja, pa da vidimo sta ce vise da smeta, znanje ili kradja....
Sa druge strane, onom sto ima samo znanje, ne isplati se da ga iko stavlja igde.....nema vajde od njega, nema ni pola pola dil, ni nista..

Jel jasno zasto takav tvoj nacin razmisljanja jeste poguban za bilo sta sto je posteno i pristojno, a da ne pricam za nekog ko bi bio naucnik...

Pazi , daj nekom poziciju da krade i nek ima znanja, pa da vidimo sta ce vise da smeta, znanje ili kradja....
Sa druge strane, onom sto ima samo znanje, ne isplati se da ga iko stavlja igde.....nema vajde od njega, nema ni pola pola dil, ni nista..

Jel jasno zasto takav tvoj nacin razmisljanja jeste poguban za bilo sta sto je posteno i pristojno, a da ne pricam za nekog ko bi bio naucnik...
Nisam bas sigurna da sam te razumela...

Back