Danas: EU ne poklanja, sve radi iz interesa

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
83.087
Danas-logo-safej-700x304.jpg

Mrkonjić: EU ne poklanja, sve radi iz interesa​

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić poručio je danas, reagujući na reči ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da će EU pokloniti Srbiji 700 miliona evra za modernizaciju pruge Beograd – Niš, da nigde u svetu nema poklona te vrste, nego su „samo interesi bitni“.

0204foto-FoNet-Nenad-Djordjevic-678x381.jpg

Evropa shvata, i nije samo na tom primeru, vidi se i na ostalim gde je prisustvo Rusa i Kineza, da te zemlje rade danas kod nas, a interes Evrope je u tehnologiji. Neće Evropa da pusti tako lako da kineski vagoni trče po našim prugama, ja vam to otvoreno kažem. Prema tome deco, poklona nigde, samo su interesi i vodite računa o tome, to je vrlo važno, ukazao je Mrkonjić.

Govoreći o metrou, Mrkonjić je rekao da je početak realizacije tog projekta sedamdesetih godina, bio dobar, jer je gradonačelnik Branko Pešić definisao Beograd kao grad razvoja i usluga, i to jer značilo da cela industrija ide van grada, a da grad mora da bude povezan brzim saobraćajnicama sa Evropom i celim svetom i odmah su formirane direkcije koje su to pripremale „i radile i uradile koliko su mogle“. Nažalost, iza toga, a ja svih tih 10,15 struktura znam i gradonačelnika, i ljudi su hteli da grada, nije bilo političke volje, ja to otvoreno kažem, ili para.

Često puta je bilo jednog, nije bilo drugog. I nemojte mnogo da se hvalite da mi nismo pre vas mnogo radili, radili smo koliko smo mogli, naglasio je Mrkonjić, uz ocenu da sad postoji fenomenalna podrška države građevini i zato postoje fenomenalni rezultati.

On je podsetio i da projekat izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti nije novi, bio je 1999. i 2000. godine, kada ga je država „krstila“ kao projekat za mlade bračne parove, vojsku i policiju, „dakle isti“.

e'o link
https://www.danas.rs/politika/mrkonjic-eu-ne-poklanja-sve-radi-iz-interesa/

a e'o i jedna pesma
:zurka:

Da li je ovo "Danas" možda "promenio ploču" pa kao "rek'o Mrkonjić a mi samo preneli"?

Znate one seljačke fore oko zamene teza?

a i ja morao da se cimam umesto @комшија
ovo njegov reJon (reJon je ispravno reon nije)

Šta vele dragi forumaši? :D
Da li EU baš sve radi iz inteteresa?
U čemu je recimo interes EU da zapošljava naše gradjane na 3 meseca a svoje da drži na leru?

Danas-logo-safej-700x304.jpg

Mrkonjić: EU ne poklanja, sve radi iz interesa​

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić poručio je danas, reagujući na reči ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da će EU pokloniti Srbiji 700 miliona evra za modernizaciju pruge Beograd – Niš, da nigde u svetu nema poklona te vrste, nego su „samo interesi bitni“.

0204foto-FoNet-Nenad-Djordjevic-678x381.jpg

Evropa shvata, i nije samo na tom primeru, vidi se i na ostalim gde je prisustvo Rusa i Kineza, da te zemlje rade danas kod nas, a interes Evrope je u tehnologiji. Neće Evropa da pusti tako lako da kineski vagoni trče po našim prugama, ja vam to otvoreno kažem. Prema tome deco, poklona nigde, samo su interesi i vodite računa o tome, to je vrlo važno, ukazao je Mrkonjić.

Govoreći o metrou, Mrkonjić je rekao da je početak realizacije tog projekta sedamdesetih godina, bio dobar, jer je gradonačelnik Branko Pešić definisao Beograd kao grad razvoja i usluga, i to jer značilo da cela industrija ide van grada, a da grad mora da bude povezan brzim saobraćajnicama sa Evropom i celim svetom i odmah su formirane direkcije koje su to pripremale „i radile i uradile koliko su mogle“. Nažalost, iza toga, a ja svih tih 10,15 struktura znam i gradonačelnika, i ljudi su hteli da grada, nije bilo političke volje, ja to otvoreno kažem, ili para.

Često puta je bilo jednog, nije bilo drugog. I nemojte mnogo da se hvalite da mi nismo pre vas mnogo radili, radili smo koliko smo mogli, naglasio je Mrkonjić, uz ocenu da sad postoji fenomenalna podrška države građevini i zato postoje fenomenalni rezultati.

On je podsetio i da projekat izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti nije novi, bio je 1999. i 2000. godine, kada ga je država „krstila“ kao projekat za mlade bračne parove, vojsku i policiju, „dakle isti“.

e'o link
https://www.danas.rs/politika/mrkonjic-eu-ne-poklanja-sve-radi-iz-interesa/

a e'o i jedna pesma

:zurka:

Da li je ovo "Danas" možda "promenio ploču" pa kao "rek'o Mrkonjić a mi samo preneli"?

U čemu je recimo interes EU da zapošljava naše gradjane na 3 meseca a svoje da drži na leru?

Mani se filozofiranja. Napiši ti meni koja to država/unija poklanja, a ne radi iz interesa.

Некада из интереса држава даје посао и радна места неспособнима ... Даш им минималац да не праве максималну штету ....

https://www.rfzo.rs/download/dsg/9_pravila_sifriranja_u_psihijatriji.pdf

Некада из интереса држава даје посао и радна места неспособнима ... Даш им минималац да не праве максималну штету ....

https://www.rfzo.rs/download/dsg/9_pravila_sifriranja_u_psihijatriji.pdf
nema mesta, pozapošljavali svoju decu, ubacili im didžitalni radni staž, sigurno nisu otkazali radne knjižice sa napismenim i peĉatima tek tako da nisu pravilno procenili svoje naslednike

Шта ти поклањаш, Јадни Ајроне?

Евентуално вашке или буве.
ne bi ti seljački lukavo zadržavao stan od Tite na NBGD da tamo gde si otišao dele nešto više od navedenog za konvertite u pokušaju

Zlatni snovi čine da se ljudi bude gladni kao @Победоносцев

kako beše na engleskom ovo?

I Jugoslav Ćosić dobio nogu na N1, mada kaže da je on kao njima dao nogu

Tektonski poremećaji u atlanskom savezu ...

Ono sto je Milutin rekao je da je to nudjeno i dok je on bio faca u vlasti, ali nisu hteli da uzmu jer se morao svaki dinar da opravda..
A sad zbog covida EU je popustila pa moze i da se ne pravda tako rigorozno , jer tada je bila pod pritiskom masovnih pljacki od Bugara preko laznih racuna..
Sad se to zaboravilo pa EU malo popusta, pa Milutin okrece spin ....

Stvarno je bilo divota slusati kako je SPS i ostali na vlasti tih godina , umesto da prave uredjenu drzavu sa tudjim parama, kao npr zeleznicu , oni to odbijaju jer to nisu besplatni krediti , a jesu, a postojala je i ponuda dodatnih kredita mnogo vise, nekih 3 milijardi e za dodatne usluge, ali nisu bili uslovljeni, totalno druga prica...ali nisu bili ni jeftini nesto posebno , jesu u odnosu na rang 3% a tad je Srbija bila shupak...

Tako da , kad narod logicki zakljucuje na osnovu izjava i potvrda istinitosti u Srbiji , to je samo emisija humora...
Niko to ne veruje dok malo ne izadje iz Srbije ali biznisom a ne turisticki..

Back