Danas deca od 10 godina rešavaju ovo ko od šale - a vi?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.444
“Mark je u ponedeljak pročitao prvih 30 stranica, a onda u utorak još jednu osminu knjige. Preostalu je četvrtinu knjige pročitao u sredu. Koliko knjiga ima stranica?“

(prepisao sam sa našeg portala)

devojcica-zadatak-750x430.jpg

Ovo je domaći zadatak za 5. razred osnovne škole u Americi (za decu od 10-11 godina).

I posle nek mi neko kaže da su američke škole lake...

Poslednja izmena:
To je laz....
Znaci ja pratim stanje decije populacije u tom psiholoskom i edukativnom smislu , i stanje je tacno onako kako se cini ljudima, znaci ocaj.
To sto se roditelji busaju da su samo njihova deca izuzeci , malo znaci ,tj znaci 23h u toku dana, ali taj 1h , deca su im i buzdovani , kreativni, ali buzdovani i tocila...

Daleko od nivoa razvoja logike nekadasnjih generacija, dok su u smislu poznavanja cinjenica verovatno bolji, samo sto je izbor tih cinjenica instagram ili facebook stil, sto znaci vrcenje gore dole prstom pa hvatanje i napajanje mozga...bez strukture, veze, neintegrisano....

Logika je u Srbiji u zastrasujucem stanju i kod odraslih a onda i kod dece...
Svest o logici ne postoji, ona je iz prsta i 2 i 2 su 4....

Ne znam resenje al mogu da napravim vic od ovoga:

Dodje klinac iz skole i pita tatu,
- "mozes li da mi pomognes oko jednog zadatka, nista mi ni jasno"
- "aj reci da vidim"

"“Mark je u ponedeljak pročitao prvih 30 stranica, a onda u utorak još jednu osminu knjige. Preostalu je četvrtinu knjige pročitao u sredu. Koliko knjiga ima stranica?“

razmislja otac, misli se misli... lupka olovkom po svesci... pa posle nekog vremena kaze "A mali se zvao Mark?"

It’s Worse Than First Reported – Illinois Has 930 Schools Where Only 1 in 10 Children Can Do Math at Grade Level

Congratulations liberals. Students in many Illinois schools are so far behind they will be lucky to ever catch up.

The Gateway Pundit reported on Valentine’s day on the latest data coming out of Illinois schools. In 53 schools in the state, not one child can do math at grade level. In 30 schools, not a single student can read at grade level

Despite the horrible scores, the teachers are paid well.

http://www.domigood.com/2023/02/its-worse-than-first-reported-illinois.html

Back