Dan zalosti i klasicna muzika

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
130.062
vrtim jutros radio i na svim stanicama je klasicna muzika..setih se.. proglasen je dan zalosti..

medjutim nesto drugo me sad zanima.. zasto je klasicna muzika sinonim za zalost.. ako je standardna muzika neprikladna, po kom osnovu je klasicna dobrodosla?

da li je to ostalo od komunistickog doba kad je za nepismene i neobrazovane komuniste klasicna muzika bilo nesto..daleko ..nenarodno..za zaljenje ko slusa?

1*mixpt3aTomNCPC2-cBlmIw.jpeg

zasto bas klasicna muzika moze?

zasto je klasicna muzika sinonim dana zalosti?

Poslednja izmena:
Stvarno me duša boli. I za ljudima koji su izgubili živote u poplavama, ali i za ovima koji su ostali bez ičega...
Sve što su stvarali celoga života, nestalo. Odnela voda. Strašno. :(

ova tema nije konkretno vezana za ova desavanja nego generalno razmatramo pojam dana zalosti i njegovu medijsku realizaciju.

poznato je da covek zali srcem a ne culima...

- - - - - - - - - -

Ozbiljna je.
Svecana.
Najvecim delom nije vesela.
Odgovara sumornom rasplozenju.

cekaj sad ti :)

ja recimo volim klasicnu muziku.volim da idem u operu i nikad nisam primetio da je sumorna atmosfera......klasicna muzika itekako ume da te "digne"

ova tema nije konkretno vezana za ova desavanja nego generalno razmatramo pojam dana zalosti i njegovu medijsku realizaciju.

poznato je da covek zali srcem a ne culima...

- - - - - - - - - -

cekaj sad ti :)

ja recimo volim klasicnu muziku.volim da idem u operu i nikad nisam primetio da je sumorna atmosfera..cak stavise..klasicna muzika itekako ume da te "digne"

I ja volim klasicnu muziku.
I nisu sva dela sumorna. Neka jednostavno ja tako dozivljavam.
Aj mozda ne sumorna, ali ozbiljna. Prigodna situaciji.

Meni nije prikladno da bude klasična muzika, iz razloga što je uglavnom volim i slušam.
Pripisuju je takvim situacijama jer ima ozbiljnost, crtu strogoće i neke , ajde _konačnosti_ :D na neki način.
Ja bih to ukinula da se ja pitam. A ne pitam se.
Ja bih uvela TIŠINU za takve momente. Tisina je tužna , na sve nacine tužna :(

Pa muzika koja je svuda u svetu tradicionalno prigodna za sahranu , ne verujem da je to samo slucaj kod nas , izrazavanje emocija kroz instrumental najcesce su preferirane orgulje (organ). Ali i svi "zivi" instrumenti. Pa mi je donekle i logican izbor klasicne muzike .

klasicna muzika je sirok pojam Tabe :)

postoji klasicna muzika pogodna za takve trenutke, ipak, sto kaze Nem, ozbiljna suzdrzana, ona koja ne budi cula
u tome je valjda poenta

ne verujem da ce pustiti Odu radosti za dan zalosti bilo gde, a i to spada u klasicnu musiku :)

Back