Dan posle tragedije na Vracaru

kapetanmark

Legenda
Poruka
58.116
Autorska tema

Dan posle, ili jutro posle najveće tragedije u Srbiji, dečaka ubice, razni komentari...
Zaprepašćeno muk od juče a danas?

Bivša učenica nožem je danas povredila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči u tome u privatnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Beogradu.

Kako se saznaje, reč je o učenici koja je ranije izbačena iz te škole.

Napadnuti nisu teško povređeni.

Devojčica je donela kuhinjski nož.

Pre toga u osnovnoj školi Jefimija u Obrenovcu je učenik od 13 godina jutros POSLE DAVANJA MINUTE ĆUTANJA u čast počasti žrtvama juče, izvadio PLASTIČNI Pištolj i kao pucao po razredu!!!!

Priveden je kod nadležnih na razgovor.

Takodje pre PODNE danas, UCENIK TRECEG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE DESANKA MAKSIMOVIC pravio je spisak učenika za LIKVIDACIJU!!!

oni se još i zajebavaju s tim ej???? U enik treceg osnovne!!!!!

Ej!

E to sad treba RODITELJ da reši i premlati ga ko vola u kupusu s tim da mu napravi spisak za batine, danas, sutra, u subotu...

Do roditelja je. Ovo je nezamislivo da dan posle takve tragedije...

Nekada nismo smeli pomisliti na bilo kakve gluposti velike a kamoli napade na nastavnike jer smo znali da će na tuči ko volove...

Mnogo smo ko roditelji zastranili

Sad se nešto prisećam događaja od pre 4 dana na buvljaku.
Tri klinca (10-12 god) razgledaju kame koje prodaje neki bugarin.

Onaj koji kupuje traži savet od drugova,
koji nož mu bolje leži u ruci...kraći ili duži.

Čikica koji ih posmatra kaže podsmešljivo: Uzmi duži!, kad ga ubodeš da ga više boli.
Klinac se nasmeje i kupuje nož sa dužim sečivom.

Tada mi je sve izgledalo bezazleno a sada se već ježim. Paranoja?

Čikica koji ih posmatra kaže podsmešljivo: Uzmi duži!, kad ga ubodeš da ga više boli.

To je zato što su svinjokolj gledali samo na jutjubu.
Da mu daš taj isti nož da zakolje prase njegove kilaže, verovatno bi se upiškio.

Treba uvesti domaćinstvo, da svaki tinejdžer i tinejdžerka iz škole ne izađu bez da obavezno zakolju bar pile, očerupaju ga i skuvaju paprikaš.

Ja mislim da je problem mnogo dublji od skole, roditelja i sl. Nama je narode sve nakaradno, a nakaradno je jer:

- nam drzavu vode neznalice, lopovi, izdajice i placenici
- nema morala, odgovornosti i pravog vrednovanja
- problem nije samo nas, ceo svet ima isti problem

Znaci mnogo je problema koji se gomilaju dugo vremena i na kraju dodje do ovakvih stvari.
Ne znam da li ste zaboravili, pre jedno 10-tak godina isplivala je vest da devojcice od 12 godina oralno opsluzuju svoje vrsnjake za novac. Nije skandal bio ovoliki kao za ovo ubistvo, a zapravo je mozda bio mnogo alarmantniji.

Problem je sto su ljudi prilicno tupavi i ne razmisljaju uopsteno - to vam je ona prica "ne interesuje me sta drzava radi, to se mene ne tice imam svoju porodicu". A onda radi za 400 eur 10 sati dnevno, jede otrove koji se uvoze bez ikakve kontrole, deci mu poklanjaju ocene u skoli da se ne bi konfrontirali sa roditeljima (a deca pojma nemaju), truje se vazduhom koji je najzagadjeniji na svetu, deca mu prostitutke i kriminalci, oboljeva od kancera sa 45 god ili pati od srca - ali njega to nista ne dotice sta radi drzava, jel' te. Koju on placa.

I ovo je samo drastican podsetnik kako sve nas, ili nase bliske, moze da stigne neki metak, jer se to nas ne tice.

Kao sto sam napisao, mnogo je ovo dublji problem i problem je na nivou drustva, ne samo skola/roditelj pa cak ni mediji, jer sve je to medjusobno povezano. A odgovorni smo mi odrasli. I ponovicu jos jednom:

SRAM DA NAS BUDE KAKAV SMO SVET/DRUSTVO NAPRAVILI SVOJOJ DECI.

I sto je najgore I DALJE NAS SE NISTA NE TICE.

Podjednako jeziva stvar, pored ovog masakra, je cinjenica da se klinci odusevljavaju ubicom i, sto neko rece, sprdaju sa ovim dogadjajem. Postavi se i vrlo logicno pitanje sta to slusaju i gledaju u svojim domovima - i ne mislim samo na TV, pa da tako reaguju.

To treba covek da bije pa da se useru, pocevsi od politicara koji su doneli te zakone pa do socijalnih radnika koji sprovode te zakone.

Po meni pomalo je ruzno sto je sva povika samo i jedino na ovog decka koji je pucao. Bez ikakve namere da ga branim - treba da dobije sve zasluzene kazne - ja bih, da sam neko, vec danas uleteo sa policijom u skolu a i sire gde treba i pohvatao svu decu koja su ovog momka makar i pogledala mrko, onako za vrat pa da lete kad ih baci cika policajac, a i isto bih tako pohvatao i roditelje sve te dece, i oca i majku, pa sve zajedno u policijsku stanicu.
A tamo bi samo pljustali vaspitni samari, i roditeljima i deci, dok budu objasnjavali PO 1000 PUTA sta su i zasto radili ubici. Jer decko je bio zlostavljan i cak je i menjao razred zbog toga.

Ne moze sva odgovornost da padne na njega u ovakvoj situaciji. Ne kazem ja da treba neko da ubija jer ga neko zeza, ali ne moze ni grubijanstvo vecno da prolazi a da se kaznjavaju vredna i pametna deca jer, eto, nisu genetski nasilnici.

To bi mi bila pokazna vezba sta sledi dalje, a dalje bi trebalo da ide ono sto vecina vas i pise - da se iste mere primene na nase lopove i izdajnike i njihovu decu.

ALI DA BI SE TO DESILO MORAMO DA PROMENIMO OVU KATASTROFALNU VLAST - ONI SAMI SEBE NECE DA BIJU U GLAVU.

Shvatate sad problem? Pa ne idem ja vec godinama da protestvujem i ne pisem ovde jer nemam pametnija posla da moramo da ih menjamo, I MORACEMO SILOM JER ONI MILOM NECE DA ODU.

Znaci ili cemo da ih menjamo ili cemo da zivimo ovakve stvari. Izbor, ALI I ODGOVORNOST, izmedju ta dva je NA NAMA.

Back