Dan borbe protiv nasilja nad ženama

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
29.303
Beograd -- Danas će biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uoči koga je rečeno da je u porodičnim svađama od početka godine ubijena 21 žena.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović će tim povodom otvoriti konferenciju ''Nasilje u porodici sa aspekta relevantnih institucija'' u Pres centru Tanjuga.
Na konferenciji koju organizuje Savetovalište protiv nasilja u porodici govoriće koordinatorka Savetovalištva Vesna Stanojević, predsednik Udruženja prekršajnih sudova Srbije Zoran Pašalić, sudija Drugog osnovnog suda u porodičnim sporovima Sanja Bukva, Mikaina Stevanović iz Gradskog centra za socijalni rad, načelnik javnog reda i mira Policijske uprave Beograda Milan Stanić i advokatica Savetovališta protiv nasilja u porodici Tijana Kostić.

Nasilje je ozbiljan društveni problem koji preti da generiše još nasilnika, rekla je Mihajlovićeva u autorskom tekstu u Politici.

Maksimalne rigorozne kazne, brzi sudski postupci, zabrana prilaska i osuda moraju biti reakcija države i društva, a žrtvama mora biti garantovana maksimalna socijalna, ekonomska, zdravstvena i psihološka zaštita, navela je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, u godinama iza nas brojne vrednosti su nestajale, a najranjivije su ostale najosetljivije grupe društva, među kojima su i žene, i moramo primeniti sve efikasne oblike zaštite od nasilja, ali i stvoriti uslove za prevenciju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=25&nav_category=12&nav_id=928147

:(

ova zorana mihajlovic je jos malo ko vucic
nema gde se ne pojavljuje i nema sta ne zna
samo ono sto treba da radi to ne radi

u svakom slucaju smatram da ne treba da postoji dan borbe protiv nasilja prema zhenama
vec dan borbe protiv nasilja uopste,
jer nisu samo zhene zhrtve nasilja, vec i deca i mushkarci...
a ako zaista tezhimo jednakosti i ravnopravnosti,
onda nema potrebe za podelama po polnoj osnovi...

- - - - - - - - - -

Već dva dana nisam tukao ženu. Juče joj je bio rodjendan, a danas sam zaboravio.

neozbiljno kolega, neozbiljno...
danas da nadoknadish, jesi chuo!

jer nisu samo zhene zhrtve nasilja, vec i deca i mushkarci...
a ako zaista tezhimo jednakosti i ravnopravnosti,
onda nema potrebe za podelama po polnoj osnovi...
Žene su žrtve nasilja od strane muškaraca. Retko je suprotno. Kulminacija svega toga je i smrt 21 žene od početka ove godine. Otuda i potreba za podelom. Tako da, pre nego što lupiš, razmisli malo.

Žene su žrtve nasilja od strane muškaraca. Retko je suprotno. Kulminacija svega toga je i smrt 21 žene od početka ove godine. Otuda i potreba za podelom. Tako da, pre nego što lupiš, razmisli malo.

koliko ima zhena u zabeli shto lezhe za teshka ubistva svojih muheva ili ljubavnika?
koliko zhena u Srbiji maltretira sopstvenu decu?
bolje bi tebi bilo da razmislish pre nego shto lupish,
ili bar josh jednom prochitaj shta sam napisao...
a ako ne razumesh, pitaj, objasnicu ti...nije problem...

koliko ima zhena u zabeli shto lezhe za teshka ubistva svojih muheva ili ljubavnika?
Aj otvori temu "Nasilje nad muskarcima", posto je ovo ozbiljna stvar i nema bas mnogo prostora za palamudjenje jesu li zene htele ravnopravnost i kako ste vi jadni tlaceni. Znaci otvaranje tema je besplatno, uradis to i onda tamo seres. Ovde pisi o nasilju nad zenama sto i jeste poenta.

..
Da, ali su sve te žene pre toga godinama trpele fizičko i/ili psihičko nasilje od svojih muževa. I svakako ih je mnogo manje od muškaraca koji leže u toj zabeli.

Postoji i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom - koje ne vrše samo žene, već i tu muškarci prednjače.
Neobavešteni.:roll:

Mogu glavu svoju da dam da se bar polovina tih zena odlucila na taj korak je je godinama trpela torturu. Jedne nase "muskarcine" :mazi: od 2m i 100 kg koji usednu na zenu od 50.
Cini mi se da se ipak nesto menja. Zazira sam od policije dugo, jer sam ocekivala mentalitet koji problem nece ozbiljno shvatiti. Ali se i zakon promenio, a i ovi mladji momci kao da imaju vise razumevanja...
Ako neka zena cita, a u slicnom je problemu- Odmah do prve stanice! Nedavno sam bila, zbog pretnji i odmah je raspisana poternica bez dokaza i svedoka i nadjen je brzo. To vece sam se sokirala kada mi je inspektor rkao da sam 7 taj dan sa slicnim probčlemom, samo u stanici u tom delu grada.
Jako dobro razumem i strah i sve sto ide uz to, ali jednom se mora staviti tacka.

A ove sto maltretiraju decu su tek posebni slucajevi. Ne znam sta bih na tu grozotu ni rekla...

Mislim da je to ipak zanemarljiv broj,
mada bi to najstrožije kažnjavao.

Pravi muškarac nikada neće udariti ženu.

PS: jel se tu broje muževi koji dobijaju
batine od žena (znam 2 slučaja)
Mada bih tim ženama dao štap,
da in ne bole ruke.

I Crna Gora je specifična po tom pitanju.
Ako ko udari ženu, vrlo brzo će na traumatologiju,
dal' od muža, dal' od brata...

Poslednja izmena:
Da, ali su sve te žene pre toga godinama trpele fizičko i/ili psihičko nasilje od svojih muževa. I svakako ih je mnogo manje od muškaraca koji leže u toj zabeli.

Postoji i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom - koje ne vrše samo žene, već i tu muškarci prednjače.
Neobavešteni.:roll:

jeste ih manje, ali su zlochini koje su pochinile tezhi...
i jel to opravdava njihov zlochin shto su trpele?
ko ih je terao da trpe?
da se udaju za nasilnike?
manite me te demagogije...
ne branim nikog, i ne opravdavam nasilje,
samo je kretenski deliti nasilnike prema polu,
jer to nema veze sa polom...
to je patologija lichnosti...

- - - - - - - - - -

Aj otvori temu "Nasilje nad muskarcima", posto je ovo ozbiljna stvar i nema bas mnogo prostora za palamudjenje jesu li zene htele ravnopravnost i kako ste vi jadni tlaceni. Znaci otvaranje tema je besplatno, uradis to i onda tamo seres. Ovde pisi o nasilju nad zenama sto i jeste poenta.

meni se bash ovde sere...
a ako ti smetam, ti nemoj da chitash moje postove...

Ovo o čemu pričaš je druga problematika. Statistici je bitan pol. A kome se ne sviđa, može da se slika.

statistika dehumanizuje ljude pretvarajuci ih u brojke...
manipulise ljudima prikazujuci stvarnost drugachijom nego shto zaista jeste...
ali vi to sve znate, pa nema potrebe da vam pricham...
imate svoju temu pa se samosazhaljevajte do mile volje,
a kad se budete udavale, gledajte da to bude neki nadrkani baja,
pa cete i vi biti deo te statistike...
dovidjenja...

super je što je o tome konačno počelo da se govori. e sad još da se uvedu sos telefoni u svakom gradu, da centri za socijalni rad intervenišu u pogledu pokretanja postupaka zaštite od nasilja u porodici i u krajnjoj liniji sudovi efikasnije sprovode kaznenu politiku.
i još više govora na tu temu, kako bi se maheri edukovali.

super je što je o tome konačno počelo da se govori. e sad još da se uvedu sos telefoni u svakom gradu, da centri za socijalni rad intervenišu u pogledu pokretanja postupaka zaštite od nasilja u porodici i u krajnjoj liniji sudovi efikasnije sprovode kaznenu politiku.
i još više govora na tu temu, kako bi se maheri edukovali.

nema potrebe da ti za mene brinesh...
dovoljno sam se edukovao u tom pogledu...
bolje bi bilo da poradite malo na sebi, da se vi edukujete,
jer upravo zato shto ste needukovane i pune sebe postajete zhrtve nasilja...
a ne zato shto ste mnogo pametne i edukovane...
naprotiv...

Mogu glavu svoju da dam da se bar polovina tih zena odlucila na taj korak je je godinama trpela torturu. Jedne nase "muskarcine" :mazi: od 2m i 100 kg koji usednu na zenu od 50.
Cini mi se da se ipak nesto menja. Zazira sam od policije dugo, jer sam ocekivala mentalitet koji problem nece ozbiljno shvatiti. Ali se i zakon promenio, a i ovi mladji momci kao da imaju vise razumevanja...
Ako neka zena cita, a u slicnom je problemu- Odmah do prve stanice! Nedavno sam bila, zbog pretnji i odmah je raspisana poternica bez dokaza i svedoka i nadjen je brzo. To vece sam se sokirala kada mi je inspektor rkao da sam 7 taj dan sa slicnim probčlemom, samo u stanici u tom delu grada.
Jako dobro razumem i strah i sve sto ide uz to, ali jednom se mora staviti tacka.

A ove sto maltretiraju decu su tek posebni slucajevi. Ne znam sta bih na tu grozotu ni rekla...

U poslednje vreme reaguju, mada su i njima cesto vezane ruke. Mada ponekad je dovoljno samo da tu junacinu pozovu i priprete mu pa delija koji je umeo da se izivljava nad zenom godinama samo podvije rep. U konkretnom slucaju, pozvali ga iz stanice nezvanicno rekli mu da resava stvari sudski ako mu nesto ne odgovara i da ga sledeci put hapse i to samo za pretnju. Nije vise pravio slicne probleme. Kao da su se i sami policajci zainteresovali i vise ne okrecu glavu. Mada to je samo iskustvo ljudi koje ja znam, neko sigurno ima drugacija. Svuda budala ima.

Beograd -- Danas će biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uoči koga je rečeno da je u porodičnim svađama od početka godine ubijena 21 žena.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović će tim povodom otvoriti konferenciju ''Nasilje u porodici sa aspekta relevantnih institucija'' u Pres centru Tanjuga.
Na konferenciji koju organizuje Savetovalište protiv nasilja u porodici govoriće koordinatorka Savetovalištva Vesna Stanojević, predsednik Udruženja prekršajnih sudova Srbije Zoran Pašalić, sudija Drugog osnovnog suda u porodičnim sporovima Sanja Bukva, Mikaina Stevanović iz Gradskog centra za socijalni rad, načelnik javnog reda i mira Policijske uprave Beograda Milan Stanić i advokatica Savetovališta protiv nasilja u porodici Tijana Kostić.

Nasilje je ozbiljan društveni problem koji preti da generiše još nasilnika, rekla je Mihajlovićeva u autorskom tekstu u Politici.

Maksimalne rigorozne kazne, brzi sudski postupci, zabrana prilaska i osuda moraju biti reakcija države i društva, a žrtvama mora biti garantovana maksimalna socijalna, ekonomska, zdravstvena i psihološka zaštita, navela je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, u godinama iza nas brojne vrednosti su nestajale, a najranjivije su ostale najosetljivije grupe društva, među kojima su i žene, i moramo primeniti sve efikasne oblike zaštite od nasilja, ali i stvoriti uslove za prevenciju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=25&nav_category=12&nav_id=928147

:(

Secam se jednog filma di je zena koju je muz zlostavljao tukao silovao pred decom trudnu i to trajalo godinama posle jedne svadje sacekala da zaspi polila benzinom i zapalila
Oslobodjena je bila svih optuzbi

Problem kod nas je zatvorena sredina i zstucanost
A da me udari verovatno bi on zavrsio ko ovaj iz filma

Secam se jednog filma di je zena koju je muz zlostavljao tukao silovao pred decom trudnu i to trajalo godinama posle jedne svadje sacekala da zaspi polila benzinom i zapalila
Oslobodjena je bila svih optuzbi

Problem kod nas je zatvorena sredina i zstucanost
A da me udari verovatno bi on zavrsio ko ovaj iz filma

To znaci da si i ti isto nasilnik. Samo sa razlikom sto je kod tebe zenski polni organ.

Nemam nista protiv zenskog polnog organa. Izvukao si nelogican zakljucak.
Nemam pojma zašto si je okvlifikovao kao nasilnika?Ono što ona priča je ŠBB KBB.Nasilje koje žene sprovode nad muškarcima je verbalne i psihičke prirode,trpe ga muškarci u porodicama,na poslu i od žena u familiji,zato što su muškarci u većini nesvesni da ga prepoznaju i nesvesni su šta je to što im se dešava.

Back