Dan borbe protiv nasilja nad ženama

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.200
U Srbiji je ove godine, prema izveštajima ubijeno 45 zena
Policija primi više od 20.000 prijava nasilja u porodici godišnje.
Izmedju ostalog procitam i sledece:
Drzao zenu 49 dana zakljucanu u sobi.i tukao je.. ili
19 godina sam trpela batine od muza. Tukao me je skoro svakodnevno,a onda je
posle batina, tražio od mene da vodimo ljubav ..

355058_banjaluka01-nasilje_f.jpg

Ovakve stvari ne mogu da razumem pa pitam:

Zbog cega je,kako i zasto,ta zena trpela 19 godina batine..?

Mozda nije imala svoje prihode a nije imala gde da ode da zivi ako bi otisla od muza.A i da jeste u Srbiji bi taj isti muz mogao da dodje tamo gde je i da tim ljudima pravi velike probleme tipa pretnje,fizicko nasilje nad njima/njihovim porodicama itd.
Ovo je Srbija i zrtve nasilja su na zalost u velikoj vecini slucajeva prepustene same sebi.

Poslednja izmena:
zato sto je guska
ja drugog objasnjenja nemam i ne mogu da zalim mazohistu ebi ga u 21 veku da me ubedis da nisi mogla da pobegnes tesko da ces moci...imas neku tesku falinku u glavi i tebi takav odnos prija (kazem prija u nedostatku boljeg izraza, ali psihici bi to lepse objasnili)
nije ona ni prva ni jedina, ima ih dosta koje drugacije ne mogu ni da funkcionisu i stalno se lepe za manijake...ne vredi to je neka pogresna sinapsa

Ljubav....

Jasno je...probas da se odbranis nekoliko puta, izostane pozitivan ishod...nakon dvadesete modrice prestanes da brojis, nakon stote otreses prasinu, obrises usnu i krenes da peres sudje...

Kada pokusas nesto, neophodna je reakcija...ukoliko izostane vise puta, cini ti se da ne vredi bunt...drugim recima, ubija te u pojam polako, igra se sa tvojim dostojanstvom, samopostovanjem, percepcijom sveta...nije to fizicko mucenje tako jednostavno, psiha je i u njemu glavna...

zato sto je guska
ja drugog objasnjenja nemam i ne mogu da zalim mazohistu ebi ga u 21 veku da me ubedis da nisi mogla da pobegnes tesko da ces moci...imas neku tesku falinku u glavi i tebi takav odnos prija (kazem prija u nedostatku boljeg izraza, ali psihici bi to lepse objasnili)
nije ona ni prva ni jedina, ima ih dosta koje drugacije ne mogu ni da funkcionisu i stalno se lepe za manijake...ne vredi to je neka pogresna sinapsa

Neverovatan nedostatak empatije!

To sto se ne desava nama ne znaci da se ne desava drugima
i ne bi trebali da zatvaramo oci pred tudjom nesrecom..
mogu da razumem da dodje do svadje i tuce izmedju dvoje
ali da neko u ovom slucaju zena 19 godina trpi batine..to ne mogu da razumem
zato sam i postavila pitanje jer me zanima zasto ?

Jasno je...probas da se odbranis nekoliko puta, izostane pozitivan ishod...nakon dvadesete modrice prestanes da brojis, nakon stote otreses prasinu, obrises usnu i krenes da peres sudje...

Kada pokusas nesto, neophodna je reakcija...ukoliko izostane vise puta, cini ti se da ne vredi bunt...drugim recima, ubija te u pojam polako, igra se sa tvojim dostojanstvom, samopostovanjem, percepcijom sveta...nije to fizicko mucenje tako jednostavno, psiha je i u njemu glavna...

Tacno.

To sto se ne desava nama ne znaci da se ne desava drugima
i ne bi trebali da zatvaramo oci pred tudjom nesrecom..
mogu da razumem da dodje do svadje i tuce izmedju dvoje
ali da neko u ovom slucaju zena 19 godina trpi batine..to ne mogu da razumem
zato sam i postavila pitanje jer me zanima zasto ?

Sve je moguće, ljudi imaju različite mentalne sklopove. Ako ti neko postepeno lomi duh na kraju ne znaš kako da se odupreš. Može pretnjama da te drži u šaci a nemaš kome da se obradiš jer državu više brine kako da nas pokrade. Ovakvo ponašanje nije ništa novo kod nas, prati nas čitavu istoriju.

Koliko neko treba da bude slaba licnost da bi ovo dozvolio sebi ?

- - - - - - - - - -

Sve je moguće, ljudi imaju različite mentalne sklopove. Ako ti neko postepeno lomi duh na kraju ne znaš kako da se odupreš. Može pretnjama da te drži u šaci a nemaš kome da se obradiš jer državu više brine kako da nas pokrade. Ovakvo ponašanje nije ništa novo kod nas, prati nas čitavu istoriju.
Nije novo naravno i to je svakodnevnica na zalost
i jasno je to ali zanima me ..
sta je to zbog cega zene trpe nasilje nad njima?kao ova zena iz primera..
19 godina ,ljudi..nije to 19 dana vec godina..iz dana u dan..pa oci bi mu iskopala na spavanju
kada bi digao ruku na mene a ne jos i sex da imam sa njim i trpim budalu...

a kako ti neko POSTEPENO slama licnost???

ako te prebije prvi put ti pobegnes i zavrsis s tim, na ovaj ili onaj nacin...pa ebem mu misa pre bih ga ubila nego sto bih dozvolila da me drugi put premlati
jednom moze, da me zezne u proceni...drugi put sam guska

a nesto sto nemas ne moze ni da se slomi, ako je ona bez izgradjenog stava, licnosti, onda nema ni sta da joj "slomi"
i takvi skotovi upravo i prave simbiozu sa takvim labilnim zenama...on bez nje ne moze (drugacija ga ne bi trpela) ona bez takvog ne moze (nesposobna je za samostalnost u mentalnom smislu)

ovo je ozbiljna tema i mozemo mi da truckamo do sutra ali ovim se bave psihijatri, i ako neko zna razlog to su oni i to posle dugog posmatranja, od naseg mudroseranja slaba vajda

Ni najmanje zapravo.

Jedan od sokantijih slucajeva koji se u feministicki nastrojenoj kriminologiji uzima za primer je preminula bogatasica sa Menhetna kojoj je muz nasilnik slomio lobanju nakon decenijskog prebijanja...

Ta zena je bila profesionalno ostvarena i radila je kao cenjeni izdavac decijih knjiga...niko nije ni naslutio...

Uzmi u obzir da kod nas ovo krivicno delo nije ni postojalo do KZ iz '05...zato se sada na sva usta govori o mucenim zenama ali proci ce vreme dok se ne ustali praksa kaznjavanja nasilnika ne samo od strane sude vec i od strane drustva.
Medjutim, sve i kada krenu ozbilno da ih teraju u zatvor i da ih izbacuju iz stanova, postojace zene koje trpe prebijanja ne zato sto su glupe i slabe, vec zato sto im se neko igra mozgom. Niko od nas ne zna u kakvom paklu zive i koliko je tesko prekinuti zacarani krug mentalno, bilo usled straha, vere, novca, razlog je nevazan...

Neverovatan nedostatak empatije!

znas kad se izlegu mali pilici guske, jel se i to bese zovu pilici? nema veze znas na sta mislim
prvo bice koje vide kad izadju iz jaja njega smatraju mamom i njega prate, bez obzira da li je to prava mama guska, ili covek, ili druga zivotinja
jako zanimljiva pojava, instinkt

e sad ako shvatis shvatio si ako ne ebe mi se :lol:

Uzas :sad2:

Zbog ovakve i sličnih "konstatacija", zlostavljane žene uglavnom ćute o onome što proživljavaju znajući da će ih okolina na neki način osuditi, makar i time što će se pitati o dubinama slabosti njihove ličnosti i/ili nedostatka samopoštovanja - pa kada se na sve to dodaju slabo efikasni mehanizmi društvene pomoći žrtvi i po pravilu loša ili nikakva ekonomska situacija žrtve koja u najvećem broju slučajeva bukvalno nema gde da ode, prođe 19 godina.

Činjenica jeste da se žrtve vremenom identifikuju sa svojom ulogom žrtve, ali samo iz razloga da bi sebi na neki način olakšale čitavu situaciju.. nešto poput Stokholmskog sindroma.
Niko startu nije ludak mazohista kojem "fali pokoja u glavi", pa da traži zlostavljača koji će da pothranjuje njihov mazohizam - ali nažalost to postaju vremenom, usled postepenog ubijanja samopoštovanja od strane zlostavljača, stida, nepostojanja oslonca spolja, gubitka osloca u samoj sebi i konačno nevere da je moguć drugačiji život, što ekonomski, što psihološki.

a kako ti neko POSTEPENO slama licnost???

ako te prebije prvi put ti pobegnes i zavrsis s tim, na ovaj ili onaj nacin...pa ebem mu misa pre bih ga ubila nego sto bih dozvolila da me drugi put premlati
jednom moze, da me zezne u proceni...drugi put sam guska

a nesto sto nemas ne moze ni da se slomi, ako je ona bez izgradjenog stava, licnosti, onda nema ni sta da joj "slomi"
i takvi skotovi upravo i prave simbiozu sa takvim labilnim zenama...on bez nje ne moze (drugacija ga ne bi trpela) ona bez takvog ne moze (nesposobna je za samostalnost u mentalnom smislu)

ovo je ozbiljna tema i mozemo mi da truckamo do sutra ali ovim se bave psihijatri, i ako neko zna razlog to su oni i to posle dugog posmatranja, od naseg mudroseranja slaba vajda

Tvoj lični nedostatak empatije ti ne dozvoljava da razumeš!

Znaci li to da to ima veze sa sredinom u kojoj zivis,vaspitanjem,obrazovanjem i ispiranjem mozga..

Naravno da ima. Ne možeš uperiti prst u jedan faktor i reči "evo, zato je to tako". Mi u članku imamo samo podatak koliko je bila tučena bez toga gde je odrasla, sa kim itd. Sve te stvari koje nas prate kroz život utiču na formiranje ličnosti. Npr nama izgleda suludo kad čujemo da se neko opasao dinamitom i digao autobus u vazduh ali dešava se. Ovo je isto....

Fredi Kruger,Nosferatu,Drakula,Đavo,Satana,Šejtan...ima li neki zlotvor da je ženskog roda?
Kupujte žene elektrošok omamljivače,flašu u glavu na spavanju...
Ima "leka" za sileđije...
Posebno je uvek bilo tih ruralnih sileđija...Međutim u jednom selu kod Boljevca sam naučio jednu snajku
da idiota klepi s flašom kad zaspe...Pisala mi zahvalu i kaže da niko više u selu ne tuče žene...
Stvarno rešenje je jaka policija i dobro sudstvo!Sileđije nemaju šta da traže na slobodi-njihovo je mesto
na zatvorskim plantažama...
(Naš jedan gariša ima palicu s elektrošokom...Trtaju "navijači" od njega... Dvojicu obeznanio i priča se proširila...)

Ni najmanje zapravo.

Jedan od sokantijih slucajeva koji se u feministicki nastrojenoj kriminologiji uzima za primer je preminula bogatasica sa Menhetna kojoj je muz nasilnik slomio lobanju nakon decenijskog prebijanja...

Ta zena je bila profesionalno ostvarena i radila je kao cenjeni izdavac decijih knjiga...niko nije ni naslutio...

Uzmi u obzir da kod nas ovo krivicno delo nije ni postojalo do KZ iz '05...zato se sada na sva usta govori o mucenim zenama ali proci ce vreme dok se ne ustali praksa kaznjavanja nasilnika ne samo od strane sude vec i od strane drustva.
Medjutim, sve i kada krenu ozbilno da ih teraju u zatvor i da ih izbacuju iz stanova, postojace zene koje trpe prebijanja ne zato sto su glupe i slabe, vec zato sto im se neko igra mozgom. Niko od nas ne zna u kakvom paklu zive i koliko je tesko prekinuti zacarani krug mentalno, bilo usled straha, vere, novca, razlog je nevazan...
nema veze profesija sa emotivnom neigradjenoscu
nema veze ni inteligencija

moja nekadasnja drugarica vukovac, i student jednog od najjacih fakulteta u zemlji (drzavni)(najjaci po tezini na to mislim) je trpela 5 godina metlanog zlostavljanja, sa povremenim sakama oko vrata bez da je davi ali dovoljno da je zaplasi....niko nije mogao da veruje da neko ko ima buducnost doktora nauka spadne na to da ga neko toliko maltretira da zavrsi jedva faks sa ponavljanjem godina i gomilom sestica
i dok se sama nije osvestila sa kim je nicija molba i kuknjava nije pomagala....sve je bilo "znam, ali ja njega volim"

svaka od njih mora sama da shvati sta radi, i dok se to ne desi dzaba sve

nije to sto si navela usamljeni slucaj, cesto se desava da, te aj da kazemo, pametne i uspesne zene iza zatvorenih vrata trpe svasta....klackalica il sta je ne znam ali neki fenomen neizgradjenosti jeste

- - - - - - - - - -

Znaci li to da to ima veze sa sredinom u kojoj zivis,vaspitanjem,obrazovanjem i ispiranjem mozga..

nema veze nikakve
slucajevi razni upravo osporavu tu teoriju sto si pitala

Back