DAM-NE DAM

anim2bdf209cf8547ab4319g.gif

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

DAM-NE DAM

1. I dobro i loše davanje od drugog davanja živi. Naravno, ukoliko im je jelovnik isti. inače crkava. Tačka.

2. Nedavanje, ili drugačije gastronomsko davanje, od drugog davanja živi i stalno nešto iska rečima ili delom, svejedno, jer oba su govor, vazda terajući ovo drugo da proba neki njegov specijalitet, sve dok davanju ne pukne film, vrlo često usled nemogućnosti varenja ponuđenih specijaliteta, te pokupi svoje prnje i ode. Tačka.

3. Zato kad dobijete tuđe davanje, kakvo god da je, znajte da ste ga svojim davanjem, kakvo god da je, u većini slučajeva zaslužili.

4. I ne pitajte se zašto ste baš to dobili, već zašto ste baš to dali, zato što možete dati samo ono što u sebi imate, dobro ili loše.
Ovo pitanje sebi postavljaju samo oni koji ne sede nadrndani u svom ćošetu kriveći davaoce jer nisu dali baš ono što je njima trebalo. Drugi su uvek krivi samo slabima.
Ovo pitanje sebi postavljaju samo jaki jer oni imaju snagu da putuju dalje džadom nađenog odgovora i sebe menjaju na bolje, što ne znači da će im biti lakše, ali znači da će im biti bolje, tim pre, što će im stomak nesmetano raditi.

5. Kada davanje počne da gladuje, usled nedavanja ili drugačijeg davanja koje ne mož' da se svari, isprva izgladnjuje sebe, čisto da dotera liniju i da oduška svom ugrađenom mazohizmu i gospođi Nadi koja je, ruku na srce, prilično omršavela te joj sve prekrasne haljine vise. Ubivene su obline, želje za davanjem, osmeh, ideja vodilja, cilj, lepršavost koje su davanju davale lakoću davanja. Kad totalno izgladni, sa osmehom smiraja na licu, i bolom u želudcu, davanje dolazi do spoznaje iz tačke 1, koja direktno vodi do tačke 2.....sa'rane :pop:
Nakon toga, davanje se malko odmara, malko sabira i oduzima (da ne kažem knjiži i bilansira), povrati obline i propere sve one lepe gospa Nadine 'aljine, pa opet dobije snagu davanja. Ta snaga privuče druge davaoce/davalice :zper::per:

6. I tako kreće novi krug. Pa i cipele ekstra retko kupite u prvoj radnji, nego isprobavate špacirajući od modela do modela, da ne kažem od radnje do radnje :lol:

7. Važi za sve vrste odnosa među ljudima, uključujući i politiku od koje dobijamo mnogo, samo je pitanje varenje :lol:

8. Kod Životinja je skroz drugačije. One ili daju ili ne daju, ali one nisu ljudi. :aha:

attachment.php

PS Dobro jutro.....aaaaaaaaaa, vidi koliko je sati :eek: Tako je to kad preskočim zoru :zcepanje:

Nešto se mislim, mnogo mi je ta divna gospođa Nada omršavila, strah me da ne dođe do tacke 2. :(
Ali kada sve uzmeme u obzir, ono sa životinjama mi dođe kao odlicna solucija, ali nece one da se menjaju s'mene :(

Tamišarka;bt264416:
Nešto se mislim, mnogo mi je ta divna gospođa Nada omršavila, strah me da ne dođe do tacke 2. :(
Ali kada sve uzmeme u obzir, ono sa životinjama mi dođe kao odlicna solucija, ali nece one da se menjaju s'mene :(

Ma sve gospoĐe Nade tako, na samodijeti su sa probavnim smetnjama :lol:

Neće ni samnom da se menjaju....nisu lude :zcepanje:
:zag:

Јел' ово нешто пригодно, за у сусрет следећем "тенксгивинг"-у?:think:
Види- то би био добар дипломатски потез, корак ка нашим господарима судбине.
Дачићу, уз'и ову жену у СМИП, видиш как'и је таленат..,
:klap:

Роло Томази;bt264432:
Јел' ово нешто пригодно, за у сусрет следећем "тенксгивинг"-у?:think:
Види- то би био добар дипломатски потез, корак ка нашим господарима судбине.
Дачићу, уз'и ову жену у СМИП, видиш как'и је таленат..,
:klap:

ma i za tenksgiving i za tenksnotgiving :rotf:
taku me majka rodila.....za sve :manikir::zcepanje:

Pocket;bt264439:
Tacka 3. Sustina sveta I coveka svodi se na davanje I dobijanje davanja. Sjajno :)

:hvala:
Tačno.
Kada su davanje koje dajemo i davanje koje dobijamo slični, oni se prepoznaju i jedno drugo hrane, vide se i žive. Tada su ljudi zadovoljni.Ravnoteža.
Smisao celog bistvovanja čoveka i žene, u ograničenom vremenu njihovog prisustva na ovom svetu, nisu sporadična, euforična davanja i primanja koja kratko traju, bez obzira koje su vrste, mada su ona neophodna, ali nisu suština bistvovanja (da ne pomisle ljudi da se tekst odnosi samo na ljubav između muškarca i žene, već naprotiv, uzrok njegovog nastanka nema veze sa tom vezom :lol:) već konstanto zadovoljstvo datog i primljenog, zadovoljstvo postignutim, zadovoljstvo sobom. Ravnoteža. Važi za sve odnose među ljudima, prijateljstvo, familiju, bračne drugove, vanbračne, komšije, poslovne odnose, roditeljske...za sve :)

Poslednja izmena:
Zoki D.N.M.;bt264451:
DAM TI -
slatko od divljih kupina.
Kaze stari narod : danas sve sto se ubere i spremi - lekovito je.
Pa eto - drugi put kada preskocis zoru da se okrepis. :)
A dam ti i tebi drag Armik ;)

i jaooooooooooo :cmok2: napravih jednu turu od dunja....komšija danas doneo još. kaže da ne sedim bađavna za vikend :rotf:
e, sad ću, ovako umorna, da uz vince odslušam.........uživanjeeeeeeeeeeeeeeeee :D

a ja ću tebi da dam jednu lepu pesmu. Odlušaćeš kad dođeš :tambalamba:

"dobijanje davanja"..čemu tautologija? "primanje" je jednostavnost..

a to "davanje" ako je bezuslovna rabota, ..onda povratni efekat i nije bitan, jer je svako očekivanje "naplata" i zaludna, opterećujuća rabota
:heart:

Tol;bt264522:
"dobijanje davanja"..čemu tautologija? "primanje" je jednostavnost..

a to "davanje" ako je bezuslovna rabota, ..onda povratni efekat i nije bitan, jer je svako očekivanje "naplata" i zaludna, opterećujuća rabota
:heart:

Ooooo Tolče :zag:
Čik da primiš ako ti neko ne da ;):zcepanje:

Bezuslovno davanje ne postoji. Izmišljen pojam, koji u realnom životu ne obitava, upravo zato što je izmišljen :zcepanje: Svako davanje ima uzrok koji postaje njegov razlog, kao i svako primanje. Kada su izbalansirani, ljudi su zadovoljni, kada su u debalansu nastaje kuRCluš:rotf:

ajde i taj izraz "bezuslovan"..malo težak za probavu ..ali ima lepu lažu ;)

poznato je da smo mi potrošaćko društvo i da je sve na izvol..ovaj na prodaju

tu je došlo do zamena teza :hahaha: nema ič od dobijanja davanja..."nema malo sam trudna" ili uzimala-davala
sve je čista ekonomska kategorija: trgovina, brate -sestro..pitaj svoju direktorku :hahaha: :cmok2:

Tol;bt264555:
ajde i taj izraz "bezuslovan"..malo težak za probavu ..ali ima lepu lažu ;)

poznato je da smo mi potrošaćko društvo i da je sve na izvol..ovaj na prodaju

tu je došlo do zamena teza :hahaha: nema ič od dobijanja davanja..."nema malo sam trudna" ili uzimala-davala
sve je čista ekonomska kategorija: trgovina, brate -sestro..pitaj svoju direktorku :hahaha: :cmok2:

Kuj bre zamenio teze? Direktorka? :eek:
Pa to ti pričam, u osnovi, msm...el si trudna, el nisi trudna :cistinaocare:
Nema ništa badava, pa ni trudnoća :lol: i niko ne deli badava, to oću da kažem, osim političara. Oni laži dele bre i to bezuslovno, msm mogu da budu trudni po količinskoj potrebi...malo, malo više, malkice, mnoooogo...i svi k'o Georgine, majkumu, nikako da se porode i odu na porodiljsko da odmorimo :rotf:
Oni su ti jedina kategorija bađavnog dobijanja davanja, gde svi dobijamo svašta, a ne dajemo ništa, a oni isto dobijaju svašta :zcepanje:

Poslednja izmena:

Back