Dali zoloft izaziva celavost?

Ayeye_Brazdorf

Domaćin
Poruka
4.290
Lekar mi je prepisao zoloft da pijem, da ne ulazim ovde u pricu zbog cega i kako..

Ali na nekim forumima sam cuo da izaziva celavost i opadanje kose, a posto sam suvise mlad da ocelavim,i izgled mi je jako bitan, voleo bih da cujem misljenje nekog farmaceuta ili nekoga ko je imao iskustva za zoloftom...

Takodje bih voleo da dobijem informacije i o ostalim nuspojavama u vezi ovog leka...

Hvala unapred...

www.depresija.org

Na ovom sajtu imas mnogo o zoloftu, i ostalim lekovima.. Pridruzi nam se! :D

Ovo deluje pomalo sektaski...

Znam da taj sajt, ali nisam nasao nista konkretno o vezi izmedju zolofta i celavosti, osim jednog lika koji sumnja da upravo taj lek kod njega izaziva celavost, ali ni on nije siguran dali je to pravi razlog...

Upravo zbog toga sam postavio i pitanje ovde na forumu...

Ovo deluje pomalo sektaski...

Znam da taj sajt, ali nisam nasao nista konkretno o vezi izmedju zolofta i celavosti, osim jednog lika koji sumnja da upravo taj lek kod njega izaziva celavost, ali ni on nije siguran dali je to pravi razlog...

Upravo zbog toga sam postavio i pitanje ovde na forumu...

Ako imaš depresiju, bolje potraži mišljenje još kojeg psihijatra...Terapijski učinak zolofta se u poslednje vreme dovodi u pitanje, tako da mu upotreba konstantno pada....:neutral:
mr ph sci spec...:)

Lekar mi je prepisao zoloft da pijem, da ne ulazim ovde u pricu zbog cega i kako..

Ali na nekim forumima sam cuo da izaziva celavost i opadanje kose, a posto sam suvise mlad da ocelavim,i izgled mi je jako bitan, voleo bih da cujem misljenje nekog farmaceuta ili nekoga ko je imao iskustva za zoloftom...

Takodje bih voleo da dobijem informacije i o ostalim nuspojavama u vezi ovog leka...

Hvala unapred...
daaaaa

Poslednja izmena:

Hvala unapred...

Moze za izazove opadanje kose.To je potvrdjeno i dokazano. Naime, to opadanje kose je indirektna pojava, nezeljenog delovanja ZOLOFTA a to je gubitak vlage iz koze jer raznim slozenim mehanizmima usled upotrebe ovog leka, koza dehidrira.
Usled dehidracije koze glave, dolazi do perutanja, svraba i slabljenja korena dlake sto dovodi do opadanja kose ali ne do CELAVOSTI.
Ova pojava ima incidencu tj frekvenciju pojavljivanja otprilike 2% tako da licno smatram da nema razloga za vasu zabrinutost.
Srdacan pozdrav.

Back