Dali ulje 20w50 moze da se koristi i za zimu

Ima tog Stila i za manje para tako da je ta cena zato sto su se oni vec ugradili ali za te pare ste vec mogli da vidite na slikama koje sam kacio kakva su to kola.
Sto se tice Elf ulja ja ga necu kupovati a verujem jedino jos Motul i Mobil1 uljima mada se pocelo u NS pojavljivati Agip ulje i deluje mi skroz dobro a namenjeno je VW vozilima.

Ja sam provezao skoro 3000km sa Q8 10w40 i za sad mi se cini vrlo dobro. Mislim, auto mi lepo radi kao i pre, ali je mozda neki subjektivan osecaj da je malo zivahniji. U svakom slucaju, sa tim uljem sam isao na more i jos na par mesta, uvek doobro opterecen i uvek voznja bez stednje i nema znakova da ga trosi motor, za sad. Recimo, pre toga sam imao u motoru Lukoil Lux i prvih par hiljada nisam zabelezio potrosnju, ali je u drugom delu eksploatacije, to jest od 4000 do 7000km motor pojeo otprilike 3 decilitra, i to je najveci deo ove kolicine otisao u zadnjih 1500km. Mislim da se ulje razbilo pred kraj, ali i dalje smatram da je dovoljno dobro, i da ovo nije nikakva potrosnja vredna paznje, narocito ako uzmemo u obzir da Honda mora da se zavrti da bi povukla, a ja je vrtim, nije mi tesko :).
Videcemo kako ce se Q8 pokazati posle 5000 - 6000km predjenih, nadam se bolje.

Jedan majstor iz Bg kog je doveo kupac da pregleda auto mi je rekao da je sipao u Floridu iskljucivo Motul 300V i eno sad ima 250k km na satu i i dalje radi kao sat.
Jednom je testirao lose plocice sa ostecenjima i stavio ih umesto dobrih i sa obicnim uljem se bregasta osteti posle 10-tak km i pocne da lupa a ovde ni posle par stotina km nista se nije culo i kad je otvorio a ono isto kao kad je i stavio. I otada sipa u svoja kola iskljucivo Motul300V i kune se u to ulje.
Litra tog ulja je inace 1750 din ali vredi svaki dinar a sto se tice specifikacije na ambalazi pise da je nema jer je bolja od svih postojecih.:)

Dejane ulje koje imam je Elf Synt 10-40W polusintetika i kod nas ga nema u prodaji a ja ga kupio od drugara koji ga je doneo iz Italije.
Video sam tvoj oglas na Krsti da prodajes Golfa i kako si ga opisao izgleda da je dobar primerak. Tu se isplati uraditi generalku jer ovako neces dobiti neke pare a ako je u takvom stanju vredi uloziti 500 eura koliko generalka izadje.Mene bi verovatno izasla i nesto manje jer majstor mi je drugar a delove imam sa popustom kao i obradu glave i bloka kod Cubike.:)
Za iole dobrog Punta bi morao da das minimum 2500 eura a to je mnogo vise nego 500 eura za nov motor i najbolji auto ikad napravljen.:D

Videcu ))) pozdrav, samo da kazem, stavio sam novi navoj kod cubike za svecicu kod kosilice, radi ko avion, ima 20 godina min i ne trosi ni kap ulja,sledece godine sipam mobil 1 15w40 u kosilicu zasluzla je najbolje

Poslednja izmena:
Hehe, ne postoji Mobil 1 u gradaciji 15w40, cak ni 10w40, donja brojka moze da bude samo 0 ili 5. Ako nadjes nesto drugacije da znas da je kopija, bezi od toga. Kao 15w40 moze da se nadje Mobil (bez one jedinice, dakle nije Mobil 1) i to je za nase trziste prakticno Esso 15w40, koje se vise ne proizvodi pod tim imenom, vec je sad Mobil 3000. U svakom slucaju, odlicno ulje, neces pogresiti ako ga sipas.

Hehe, ne postoji Mobil 1 u gradaciji 15w40, cak ni 10w40, donja brojka moze da bude samo 0 ili 5. Ako nadjes nesto drugacije da znas da je kopija, bezi od toga. Kao 15w40 moze da se nadje Mobil (bez one jedinice, dakle nije Mobil 1) i to je za nase trziste prakticno Esso 15w40, koje se vise ne proizvodi pod tim imenom, vec je sad Mobil 3000. U svakom slucaju, odlicno ulje, neces pogresiti ako ga sipas.

Hvala, zaboravi, uglavnom sipacu najkvalitetnije 15w40,zasluzila je to, jeste da probudim celo selo kad radim sa njom,gas se zaglavio na maksimumu, treba da sredim to, ali nedam je ni za jednu kinesku novu od 150-200 evra evra, ili neku koja nema bar B&S motor nije joj cak ni zamenjena svecica do sada ni jedan put ni filter za vazduh, nemacka je kosilica

Poslednja izmena:
joooj ja obozavam da razradjujem motore posle generalne jer sam par puta dosad to radio i posle su se svi cudili kako auto dobro ide i kako lepo radi.:per:
Prvih 1000 km nemoj slucajno da si presao 80 km/h a onda obavezno zameni ulje i filter i sipaj sto bolje ulje-ja preporucujem Motul a onda ga malo vozis kao baba a malo kao Schumacher pa onda kao baba i opet malo sportski i to sve na vrlo kratkim deonicama.Kod ovih novih kola i ne mora tako al kod starih obavezno ako hoces da ide kako valja.
Tako ga onda vozis do jedno 7-8k km i posle toga mozes da mu radis sta hoces.
Dobro si i platio generalku pa pretpostavljam da ti je majstor ugradio najkvalitetnije delove na nasem trzistu.
Kako si opisao Golfa na oglasu vec sam hteo da ti kazem da ti je najisplativije da uradis generalku jer ako je tacno opisan onda je vredelo uloziti u njega jer inace nebi dobio neke pare.

joooj ja obozavam da razradjujem motore posle generalne jer sam par puta dosad to radio i posle su se svi cudili kako auto dobro ide i kako lepo radi.:per:
Prvih 1000 km nemoj slucajno da si presao 80 km/h a onda obavezno zameni ulje i filter i sipaj sto bolje ulje-ja preporucujem Motul a onda ga malo vozis kao baba a malo kao Schumacher pa onda kao baba i opet malo sportski i to sve na vrlo kratkim deonicama.Kod ovih novih kola i ne mora tako al kod starih obavezno ako hoces da ide kako valja.
Tako ga onda vozis do jedno 7-8k km i posle toga mozes da mu radis sta hoces.
Dobro si i platio generalku pa pretpostavljam da ti je majstor ugradio najkvalitetnije delove na nasem trzistu.
Kako si opisao Golfa na oglasu vec sam hteo da ti kazem da ti je najisplativije da uradis generalku jer ako je tacno opisan onda je vredelo uloziti u njega jer inace nebi dobio neke pare.

Hvala puno na odgovoru, posto je motul 10w40

Back