dali je lepa devojka<savrsen oblik,koji priroda moze da stvori !

Jos u antickoj Grckoj,kao i u antickom Rimu,vajale su se tela devojaka,kao savrseno
delo,koje majka Priroda,moze da iznedri.Interesantno je,da su vajari kroz vekove i vekove,pokusavali da nadju "srz" lepote.Pokusavali su sa svim mogucim oblicima,koji
postoje na ovoj nasoj zemlji.Ostali su predivno izvajani stubovi,raznih umetnickih pravaca.Ostale su biste,i cele figure antickih svetaca.Gotske Katedrale,ukrasavane su
predivnim kipovima.Ali kroz sve te stotine godina,iskristalisala se jedna univerzalna
vrednost.Statue devojaka,carobnih oblina,isklesane u belom mermeru,ostale su za sva
vremena,kao vrhunska lepota,isklesana rukom velikih svetskih kipara.Ta lepota,zadojena je bozanskom snagom,koja nam napobitno sugerise,da je prelepo
devojacko telo,dar bozanske darezljivosti,koje su bogovi dali ljudima,da se dive
i uzivaju u necemu,sto nema premca po lepoti,na ovoj nasoj maloj planeti.

:klap::klap::klap::klap:

Da su helenski pa i rimski muškarci pa i političari znali vrednosti lepote žena , pa ih i ovekovečili , tome nema zbora !

images
images
images

Da naši ponosni muškarci , zajedno sa liderima javnog i političkog života neznaju o tome ništa , vidi se po paradi ponosa , njihovim ženama , saradnicama i političkim izabranicama .

Sve ove "lepotice svetskih razmera" , morao sam ovako da postavim , pojedinačno , jer se nekako ne trpe - ali , okreni obrni , imale su i imaju , nenormalno veliki skriveni uticaj na naše lične živote. Ima ih još čuma , takvih , "lepih" - mnogo lepih , ali nek mi oproste , ovako bih završio sa izložbom lepote - koju priroda nije stvorila , moran reći , jer tako nešto ona ne može ni pod razno da stvori ; mislim da su se one same preporodile , da tako kažem , te postale to što jesu !

Back