nije kasno ni za jedan borilacki sport...cak sto se tice nabijanja mase tj snage,misica vrlo je preporucljivo da se sa tim vezbama pocne nakon zavrsetka oblikovanja-rasta tela...te godine 21-22 su savrsene...da kazemo do 20-te godine vezbati samo tehniku,kondiciju,udarce,razgibavanje,ritmiku itd I vrlo malo snagu,a posle poceti I sa tim...ja sam npr sa kikboksom poceo u 12 godini,trenirao godinu ipo,bio sam odlican brzo ucio,ali sam pre toga trenirao I karate 2 god, I gimnastiku uporedo,pa mi je bilo lakse,na kikboksu sam imao nestrucnog trenera pa zbog vezbi snage I nemenjanja garda iskrivio sam kicmu u jednu stranu,srecom vrlo malo,pa sam ispravio to za kratko vreme...
zasto si izabrao bas boks? malo je dosadan sport,sta znam...sve sto imas u boksu imas I u kik boksu,mau taiu...bolje pocni odmah za MMA borca ili sl,nesto sto je danas I sto ce biti I posle najpopularnije,zbog kinte.....u boksu druze imas najgore povrede,udarci pretezno u glavu,cesti,vecina penzionisanih boksera nisu najzdraviji,ne zelis recimo Parkinsovu bolest I sl----Muhammed Ali....