Dal će Miloš u subotu, s oproštenjem, da se obrati Muratu

Kshatriya

Zainteresovan član
Poruka
336
Autorska:

Dal će Miloš u subotu, s oproštenjem, da ga .... Muratu tj
Miloš cumartesi günü Murat'ı becerecek mi?

Svi znamo ko je u ovom našem malom igrokazu Murat. No, ko je Miloš. Ako bi gledali baš striktno po imenu, koga ima on u najbližem okruženju? Kažem okruženju, jer, svakako, taj neko, koji će da mu ga surdukne, mora biti blizu njega, a pošto se on okružio neprobojnim zidom, zapravo koncentričnim krugovima neprobojnih zidova lojavista, nema prilaska. Ma ni kao, navodna izdaja. Gotovo, taj film smo već svi gledali (a dobar tu bio pokojni Žarko, dobar).
Dakle ko, Vučević? Nee, taj je aseksualan (u pojavi, mislim). Mali Ćaci Pavlović. Hm, zanimljivo, tu bi trebalo razmišljati u smeru MK Ultra programiraqnja. Brnaba. Dobro, ona nije Miloš, ali samo što nije.
Dobro, uozbiljimo se. Ko će da ga izda i, figurativno, mu ga zarije do balčaka u subotu?

Sta se bre lozite, od ponedeljka pocinje sezona letnjih odmora, Halkidiki (za one sa manje novca), Santorini & Mikonos (za one sa nesto malo vise), Sicilija, Spanija, Dubai, Maldivi ( za one sa dosta novca)... ko ce bre da dzudzi po BGD mostovima usred jula na 40 stepeni u hladu. Istutnji se u subotu, onda se po drustvenim mrzeama pise "jeste li videli, yebali smo im kevu" , malo se kace fotografije/videJi napravljeni pomocu AI dok se sedi u grckom apartmanu i kaci na dzaba wifi... a onda dolazi avgust i povratak u veliki prljavi grad iz svojih provincija. Ultimatum do 21.00h se verovatno svodi na to, odosmo mi na more. Beograd je u julu i prvih 20 dana avgusta mrtav da mrtviji ne moze biti.

No, bumo videli od recimo 20-25.avgusta sta se desava.

Poslednja izmena:
Ništa, penetriraće Murat do balčaka. Tek negde 2035 će možda biti nešto.
Realno ovakva situacija u Srbiji ne moze da potraje bas godinama, moze da se valja mozda do proleca sledece godine ali ce nekako morati da se resi.
Jer, do.k.urcilo je i onima koji su protiv zvaloustog a bogami i blokade su do.k.urcile onima koji zive normalne zivote u toj drzavi, ovim razvojem situacije pasce krv ili na jednoj ili na drugoj sstrani.

Sta se bre lozite, od ponedeljka pocinje sezona letnjih odmora, Halkidiki (za one sa manje novca), Santorini & Mikonos (za one sa nesto malo vise), Sicilija, Spanija, Dubai, Maldivi ( za one sa dosta novca)... ko ce bre da dzudzi po BGD mostovima usred jula na 40 stepeni u hladu. Istutnji se u subotu, onda se po drustvenim mrzeama pise "jeste li videli, yebali smo im kevu" , malo se kace fotografije/videJi napravljeni pomocu AI dok se sedi u grckom apartmanu i kaci na dzaba wifi... a onda dolazi avgust i povratak u veliki prljavi grad iz svojih provincija. Ultimatum do 21.00h se verovatno svodi na to, odosmo mi na more. Beograd je u julu i prvih 20 dana avgusta mrtav da mrtviji ne moze biti.

Ne bih ja tako lako odbacila ovu decu.

Mnogo nas je shvatilo da mozemo da odemo na sve pobrojane destinacije, mozemo da se odselimo u vrazju mater, mozemo da zaradimo, mozemo da spavamo sa nn razlicitih nacija, mozemo da se obucemo i mozemo da naucimo jezike, dobijemo diplome i naucimo decu da budu finiji od izvikanijih nacija...

...ali da ne mozemo da promenimo cinjenicu da smo iz Srbije.
To je jedino na sta ne mozemo da uticemo.

Gospodin na vlasti je potcenio sta smo sve mi shvatili.
On smatra da je sve na trgovinu i ne razume da ta komunisticka trgovina vise ne pali.
Ne daje komitet ausvajz za soping u Italiji.

Mnogo nas je shvatilo da mozemo da odemo na sve pobrojane destinacije, mozemo da se odselimo u vrazju mater, mozemo da zaradimo, mozemo da spavamo sa nn razlicitih nacija, mozemo da se obucemo i mozemo da naucimo jezike, dobijemo diplome i naucimo decu da budu finiji od izvikanijih nacija...

On smatra da je sve na trgovinu i ne razume da ta komunisticka trgovina vise ne pali.
Reality calling…

Reality calling…

Sta nije realno, da Srbi daleko vise putuju nego ranije, da bolje govore jezike, da su u vecem broju zavrsili skolu ili da su manje zavisni od drzave?

Koji deo tacno nije realan?

Nekada je Italija bila Mars. Danas je ipak Italija do koje mozes lako stici ako krenes, a da te ne vozi klop, klop, lokomotiva do Trsta na jedan dan.

Sta nije realno, da Srbi daleko vise putuju nego ranije, da bolje govore jezike, da su u vecem broju zavrsili skolu ili da su manje zavisni od drzave?

Koji deo tacno nije realan?

Nekada je Italija bila Mars. Danas je ipak Italija do koje mozes lako stici ako krenes, a da te ne vozi klop, klop, lokomotiva do Trsta na jedan dan.
Mislio sam na nešto drugo…

Sta se bre lozite, od ponedeljka pocinje sezona letnjih odmora, Halkidiki (za one sa manje novca), Santorini & Mikonos (za one sa nesto malo vise), Sicilija, Spanija, Dubai, Maldivi ( za one sa dosta novca)...

M'jok, Santorini, Mikonos i sva ta čudesa po Egej otpadaju, vidiš kaki se zemljotresi tamo dešavaju. Sicilija, isto, Etna proradila. Maldivi, samo što ih ne potopi okean, jel čitaš ti žutu štampu, vidiš da pišu da ga ima neko globalno otpljavanje (nečega). Dubai, ej, Dubai, ko, bre ide tamo leti, pa tamo je ne +50C, nego 50+C sad, a i mnogo nešto lete ove raketle po okolinu, pa mož neka i na tamo da pretekne. Jedino ova Španija može. A i to samo u Lloret de Mar gde idu svi pravoverni Srbi. Ovo južnije od toga je za nepravoverne.

Ja govorim o odlasku na letovanje, more, sunce, provod, ribe & frajeri a ne o iseljavanju. Znaci ako nemas nikoga (kao i sto nemas) tokom 1,5 mesec u BGD-u tesko mozes da demonstriuras, svi su u nekom drugom filmu. Znaci, BGD staje na to vreme.

A sta je ko shvatio bumo videli.

Konacno jedan dobar komentar. Danas bukvalno ko radi za minimalac moze svake godine na more bar u Grcku. A za prosenu platu i na skuplje destinacije. Pa zar je onda toliko lose u Srbiji? Dali je narod ovo mogo priustit za vreme bivse vlasti? Tesko...

Konacno jedan dobar komentar. Danas bukvalno ko radi za minimalac moze svake godine na more bar u Grcku. A za prosenu platu i na skuplje destinacije. Pa zar je onda toliko lose u Srbiji? Dali je narod ovo mogo priustit za vreme bivse vlasti? Tesko...
Zavisi šta ko želi. Neko želi da za minimalac ide na more, a neko da blokira raskrsnicu. Srbija je, fala Bogu, zemlja u kojoj se želje ispunjavaju,
Serbian Dream na max.

Back