Daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja-krivične prijava

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije istina da se u Srbiji deca oduzimaju zbog siromastva. Svaki roditelj koji zeli da se brine o detetu, u 99,999% on to i radi, izuzev nekih bas ekstremnih primera.

Ne znam samo po kojoj logici si iz ovog slucaja zakljucila da se deca oduzimaju roditeljima zbog siromastva? :dontunderstand:

Hranitelju su samo hranitelji sa razlogom. Da su usvojitelji, ne bi dobijali pare od drzave. UVEK je poenta naci detetu usvojitelje, ako moze, a ne da se vucara po hranitetljskim porodicama ceo zivot.

И поред оволике Србије баш су га у Шведској нашли?

Nije istina da se u Srbiji deca oduzimaju zbog siromastva. Svaki roditelj koji zeli da se brine o detetu, u 99,999% on to i radi, izuzev nekih bas ekstremnih primera.

Ne znam samo po kojoj logici si iz ovog slucaja zakljucila da se deca oduzimaju roditeljima zbog siromastva? :dontunderstand:

Hranitelju su samo hranitelji sa razlogom. Da su usvojitelji, ne bi dobijali pare od drzave. UVEK je poenta naci detetu usvojitelje, ako moze, a ne da se vucara po hranitetljskim porodicama ceo zivot.

konkretno za ovaj slucaj tako sam procitala u nekoj drustvenoj grupi, koja se kao bavi izmedju ostalog i ovim slucajem. tamo su takodje napisali da je dete zdravo i pravo, a da je usvojiteljima u srbiji nudjeno kao "dete sa posebnim potrebama". ne znam da li je to tacno.
oduzimanje dece iz primarne porodice zbog siromastva je jednako strasno i kad se roditelji sloze sa tom odlukom. mozda je to i strasnije.

konkretno za ovaj slucaj tako sam procitala u nekoj drustvenoj grupi, koja se kao bavi izmedju ostalog i ovim slucajem. tamo su takodje napisali da je dete zdravo i pravo, a da je usvojiteljima u srbiji nudjeno kao "dete sa posebnim potrebama". ne znam da li je to tacno.
oduzimanje dece iz primarne porodice zbog siromastva je jednako strasno i kad se roditelji sloze sa tom odlukom. mozda je to i strasnije.

Kada roditelj daje dete na usvajanje/staranje to nije nikakvo 'oduzimanje dece', vec dobrovoljna odluka roditelja.

Сећам се једног потресног документарца (приказаног на ХРТ у оквиру одличне а сад непостојеће емисије Мирјане Ракић - "Репортери") о данској агенцији која оперише по афричким земљама, не сећам се више тачно којим. Углавном, у емисији је описана жалосна судбина деце која су, поред живих родитеља, са лажно дијагностификованом сидом (што је тек после утврђено) завршила у тој европској земљи, где су их шетали из породице у породицу. Деца су, наводно, била неприлагодљива. Родитељи се и дан данас боре да их врате, што је практично немогуће.

Poslednja izmena od moderatora:
Msm da ona valjda nikad ni nije imala zakonskih uslova da usvoji dete vec samo da mu bude hranitelj,sto znaci da je znala da joj isto moze biti oduzeto,te i da joj buduci roditelji bilo da su iz Srbije ili inostranstva mogu zabraniti dalji kontakt..
S druge strane znajuci nasu korumpiranu vlast verovatno se neko ugradio u ovaj poslic..Msm koliko tek porodica ima u Srbiji koje cekaju da usvoje dete,i prvo bi trebalo njima izaci u susret posebno jer realno nema kontrole kad jednom dete napusti zemlju...
Mozda mu i bude bolje negde drugde al ce verovatno imati neke traume zbog razdvajanja ,a recimo ovde da je usvojen mogla bi ona zena da nastavi da mu se prezentuje povremeno kao baka..Mada mozda ni to nije zdravo,jer bi uvek nju vise trazilo nego nove roditelje..U sv sl zajebana situacija za sve...

Back