Dagestan: Ubijeni imam i vjernik u džamiji

E to ne volim kod vas Srba. Vi uredjujete pravila i ne pitate nacionalne manjine. Prvo uredite pravilo i donesete zakon koji je suprotan osjecanjima nacionalnih manjina pa poslije toga za krsenje tog loseg pravila optuzite nacionalen manjine za nelojalnost. Kad se donose pravila trebaju ucestvovati svi i mi se nacionalne manjine ne moze nadati u vasu milost da li cete vi dati neko pravo manjinama ili ne. Inace Srbi su poznati po tome da sve rade po zakonu i da na zakonski nacin potcjenjuju one koje ne vole.

Srbija nikada nije radila na stetu manjina,neke manjine i danas dan rade na stetu Srbije a nisu kaznjene
to moze samo kod nas.Kod nas svi krse zakon vecina i manjina,srbin ne voli kad sedi sa nekim jede i pije
a on ceka kad ce mu se pruziti prilika da mu zabode noz u ledja i to nije potcenjivanje nego oprez.
Vremena su takva sta da se radi mozda u buducnosti bude bolje.

Sad ispade da mi ne postujemo zakone a vi dobrice postujete zakone. Ma idi begaj toliko ste providni. Zar je problem samo u postovanju zakona? Ako je tako onda sa tim muslimani nemaju problema. Muslimanima se prigovara nepostovanje zakone ako se bore za svoja prava u okviru neke drzave. Odmah im se pripisuje saparatizam pa cak i terorizam tako da nam se ne da, da otvorimo usta da trazimo ono sto svakom covjeku pripada a to je ljudsko pravo. Vama smetaju Ezani i Dzamije a ovamo se kao hvalite da ste dali prava manjinama.

Ne smetaju nama Dzamije nama smeta to preterivanje sa izgradnjom tolikog broja,nije moguce niti dopustivo
da svaka kuca muslimanska ima dzamiju pored kuce to sto rade u Sarajevu i federaciji nemam nista protiv ali
u Srbiji i evropi nije takav trend niti ko odobrava.

Back