Dačić: Uskoro i prodaja preko PejPala

Drago mi je da se drzava usresredila na informacione tehnologije...

Sad ne znam ko mi je ovo pricao, mislim da je jedan profesor sa fakulteta,

Da su ja mislim Islandjani ili Irci pokrenuli svoju drzavu uloganjem velikog novca u IT, e sad ne kapiram kako to?
Island je imao problema sa bankama,proglasili su bankrot i sada su u fazi,,izvalacenja iz krize".Irska je u velikom problemu i za sada se ne vidi izlaz.Ovo sa razvojem IT kod nas je jos daleko od realizacije,tako da treba pricekati.Ne bi bilo prvi puta da se tresla gora,a rodio se mis.Najlakse je nesto obecati,mnogo teze je to obecano i uraditi.

Island je imao problema sa bankama,proglasili su bankrot i sada su u fazi,,izvalacenja iz krize".Irska je u velikom problemu i za sada se ne vidi izlaz.Ovo sa razvojem IT kod nas je jos daleko od realizacije,tako da treba pricekati.Ne bi bilo prvi puta da se tresla gora,a rodio se mis.Najlakse je nesto obecati,mnogo teze je to obecano i uraditi.

Pre nego sto je krenula kriza, Island mi i nije neka uzor zemlja jer nisu nista bolji od nas, sem sto su clan EFTA.
Irska je vec druga stvar, verovatno su oni.

Pre nego sto je krenula kriza, Island mi i nije neka uzor zemlja jer nisu nista bolji od nas, sem sto su clan EFTA.
Irska je vec druga stvar, verovatno su oni.
Mislim da nisi u pravu sto se tice Islanda.Island nema tako lepu zemlju i pogodnu za zivljenje kao sto je mi imamo.Oni se ne mogu baviti delatnostima kojima se mi bavimo i bas usled tih manjkavosti usled nezgodne klime,pogodnog zemljista za bavljenje poljoprivredom,nedostatka pogodnosti za turizam,drumska infrastruktura im ne moze nikada doneti prihod koje mi mozemo imati,mnogoljudniji smo od njih za nekoliko miliona(ima nas oko 7.2 miliona vise u odnosu na njih)...znaci,oni su kroz vekove zivljenja u takvim uslovima stekli sigurno vecu stedljivost,marljivost,izdrzljivost i vecu radnu disciplinu od nas koji smo vekove izgubili ratujuci ili stenjuci pod okupacijom nazadnih carevina kao sto je to bila npr.Turska.Oni ce upravo zbog toga morati spas u budicnosti traziti u ,,mozgu',a mi se uvek mozemo izvlaciti preko proizvodnje hrane.Sto je veca nelagodnost,to je i veca motivacija i brzina pokretanja u nekoj privrednoj aktivnosti.Nije slucajno da su bas Skandinavci najdalje otisli u razvoju drustva ili sto je npr.Kanada u neporedivo boljoj situaciji od USA.Da mi nemamo reljef kao sto ga imamo,da smo u oskudici sa vodom,da nam klima ne dozvoljava ravoj i bavljenje privredom..mi bi sigurno razvili kroz vekove drugacije karakteristike i kao pojedinci i kao narod,tj.drustvo.

Back