Дачић; Србија да извуче поуке из Првог Светског Рата.

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

YHYK

Aktivan član
Poruka
1.992
Dačić: Nastavak dijaloga 28. januara
nebojsa - 13. januar 2014. u 18.52

Sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton dogovorio sam se da dijalog nastavimo 28. januara, rekao premijer Ivica Dačić. Ponavljanje izbora na severu Kosova ne bi bila dobra varijanta za tamošnje Srbe, napomenuo je Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će 28. januara biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine u Briselu, rekavši da je ostavka Krstimira Pantića na mesto zamenika direktora Kancelarije za KiM lični čin.

Dačić je novinarima ispred Skupštine grada Beograda rekao da ponavljanje izbora na severu Kosova i Metohije ne bi bila dobra varijanta za tamošnje Srbe.

„Danas sam se čuo sa Ketrin Ešton i dogovorio da dijalog nastavimo 28. januara, da rešavamo ta pitanja. Ja sam više puta rekao da imamo problem, a to je da neka periferna pitanja postaju ključna politička i da Priština želi da bilo kojom formom afirmiše svoju državnost i time se stvaraju nepotrebni problemi”, rekao je Dačić upitan da prokomentariše odluku Krstimira Pantića da podnese ostavku.

Prema njegovim rečima, ta ostavka je lični čin, a Srbija treba da ima jedinstvenu politiku o tome šta dalje treba činiti. Vlada Srbije „sigurno neće prihvatiti bilo kakva uslovljavanja koja se odnose na statusna pitanja”, dodao je Dačić.

„Mora se tražiti kompromisno rešenje i ja sam više puta ocenio da je traženje rešenja koja će omogućiti da se što pre dođe do konstituisanja Zajednice srpskih opština kao hod po žici”, naveo je Dačić.

Govoreći o ponavljanju izbora, Dačić je istakao da će se izbori ponoviti tamo gde moraju da se ponove, ali da je to sada u rukama nadležnih organa.

„U ovom trenutku nemoguće je reći šta će se tačno dogoditi, ali Vlada Srbije će i dalje učestvovati u dijalogu. Mi nemamo alternativu i ne možemo da se izolujemo i zatvorimo u sebe već moramo da nastavimo”, poručio je Dačić.

Na pitanje da prokomentariše Pantićevu izjavu da ne može da sarađuje sa ministrom bez portfelja zaduženim za KiM Aleksandrom Vulinom, Dačić je napomenuo da je Pantića predložio baš Vulin i poručio da Vlada Srbije ima poverenje u Vulina.

Dačić je rekao da je Vulin najvećim delom zaslužan za implementaciju Briselskog sporazuma, iako je u početku, kako je rekao, bio protiv njega, dodavši da je na tome principijelno radio.

Govoreći o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je rekao da ne bi trebalo da ih bude, kao i da ih on ne traži.

„Ja ne tražim izbore, i ne bi trebalo da ih bude. Stalno se najavljuju izbori, a da li će ih biti - to nije pitanje za mene”, istakao je Dačić.

„Srbija nije kriva za Prvi svetski rat”
Premijer je poručio je da je Srbija u Prvom i Drugom svetskom ratu bila na strani sila pobednica i da kao takva ne može biti okrivljena za početak Velikog rata, kako često nazivaju Prvi svetski rat.

„Nije dobro da se ceo svetski rat svodi na to da su ga Srbi izazvali. To istorijski nije tačno i zato je dobro da odbrana nacionalnog interesa i istina o tom događaju, o uzrocima, povodima, ne pretrpi reviziju, koja je postojala od početka”, rekao je novinarima Dačić, komentarišući neke navode da je Srbija odgovorna za izazivanje Prvog svetskog rata.

Sarajevski atentat, prema njegovim rečima, bio je samo neposredni povod za Prvi svetski rat, koji bi, kako je podvukao, sigurno izbio i nekim drugim povodom.

„Prvi svetski rat je bio odraz određenih političkih trenutaka u tom periodu. Mnogo je važnije da iz svega izvučemo pouku za budućnost”, zaključio je Dačić. (RTS)

Какве то поуке Србија има да извуче??? Да треба да допусти да нас газе, јашу, силују, угњетавају, убијају, понижавају, киње, набијају на колац...??

Пас му Матер усрану и ко га постави да он Влада Србијом???!

Какве то поуке Србија има да извуче??? Да треба да допусти да нас газе, јашу, силују, угњетавају, убијају, понижавају, киње, набијају на колац...??

Pa sudeci po svemu sto se desava, takvu pouku je izvukao. Uveliko nas gaze i ponizavaju a i receno je da srbija nikada nece ratovati i da nema neprijatelje :lol:

Postavila ga je Služba. A Službom gazduje antihrist. Svi oni koji su se namerno odrekli Hrista.
One je jedan jadni, uniženi ratluk-pajac na koncima koje vuku oni koji mu o glavi rade.
Sutra mogu Žiku Obretkovića da nam postave za premijera, Ekrema Jevrića, Samija da je živ.

pa normalno....da smo im tad dozvolili, vec bi bili deo EU,i cvetalo bi nam cvece,i zato pod hitno,shto je pre moguce,moramo da damo sve od sebe,pa makar uchinili i nemoguce,da postanemo chlan te humanistichke i prijateljske organizacije!

Pa valjda da ne pucamo u svetske drzavnike...to je valjda pouka....
АЈДЕ??
Па није Влада Србије пуцала нити организовала Атентат на Принца Фердинанда! Осим тога, урађено је на територији, која не припада Држави Србији. Дакле, ни по том питању Србија НЕ МОЖЕ БИТИ ОДГОВОРНА ЗА АТЕНТАТ!

Кад си ти тако паметан, боље да Историјски, Законски, Патриотски и Морално да образујеш Малог Прцопевца.
Мали прцопевац се завукао Еу у гузицу до балчака. Само два прста вире...јер не може без дувана!! :per:

Back