Dacia sandero stepway 2021

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Pozdrav drustvo... voleo bi da cujem vase misljenje o ovom automobilu posto imam plan ove godine da kupim novi auto, pa sam razmisljao o ovom modelu. Dizajn mi se veoma svidja, i ono sto sam pogledao u videima koje sam uspeo naci na netu me veoma ohrabruje u vezi tog auta da se usudim da ga kupim. Solidan auto, pristojnih dimenzija i mogucnosti.. enterijer su takodje odradili da stvarno nemam zamerku... ja nisam neko ko ocekuje neko savrsenstvo i ludacke performanse od automobila, tako da mi je ovo prilicno bar po meni dobar izbor u odnosu cena/kvalitet, sa obzirom da je u pitanju nov automobil sa garancijom, sa kojim bi bio miran bar 5 godina. E sad , tu je opet ona dilema, rumunski auto, da li je to sigurno kupovati, kakav je po pitanju potrosnje i bezbednosti.. pa bih zato voleo cuti nekoga ko se malo bolje razume da mi napise koju pametnu. Bio sam i na dacia placu i video ga uzivo , i stvarno odaje dobar utisak, ali nisam probao test voznju. Eto, pa neka pise ko god misli da moze pametno da me posavetuje, da li je to best buy do nekih 13-14k eura?

renault-sandero-stepway-front2-mini.jpg
Ljudi koji su kupili nove dačije pre x godina i dan danas su zadovoljni. Jedan prešao 80 drugi 100 tkm. Opet to nije neka kilometraža ako me razumeš sve je to tu negde dosta pouzdano.
U principu je to renault zastarela tehnologija od pre prethodne generacije koju nasleđuje dačija.
Ono što ti ja savetujem kao stari mudrac sa ovog foruma je da ne uzimaš trocilindrični motor. To je živa glupost i nemoj da te namame slatkim ponudama i pričama. Održavanje je skuplje i više troši.

U obzir uzmi i koreance a najviše pažnje posveti motoru. Po meni benzinac četvorocilindrični sa minimum 16 ventilazadovoljava svakog prosečnog vozača.

Poslednja izmena:
Ono što ti ja savetujem kao stari mudrac sa ovog foruma je da ne uzimaš trocilindrični motor.
Ti kao stari mudrac ocigledno ne znas da ne postoji vise motor koji savetujes da se uzme. z:lol:
Preostaje da se uzme dizelas 1,5DCi koji se realno pokazao odlicno u Dacia modelima.
Pre neki dan sam bio u Nissan Renault salonu pa je izmedju ostalog tu bila i Dacia koja zaista deluje skromno posle ovog dvojca ali sedao sam u Stepway i priliko otvaranja vrata upali ekran navigacije tj upali info i daje neke zvuke kao i kod Renaulta. Na ukrasnoj lajsni kokpita je bila mrezica koja je odavala utisak da ce tu sa godinama biti prasine samo tako ali sve u svemu izgledalo je to sasvim pristojno. Licno sam slikao cenu ovog sto sam sedao u njega. Licno ne bih razmisljao o benzincu nego uzeo provereno dobar dizelas i to samo zato sto ne daju motor sa 4 ciindra i bez turbine.
75D0E7D8-796B-48E1-909E-7C34267BDBCE.jpeg

Sto evra gumene patosnice i torbica, nisu ni ovi rumuni mutavi vidi kako zavlače ruku u džep sirotinji a ja se smejao kada mi je diler napomenuo da mi poklanjaju patosnice i onaj kineski paket sa pp trouglom i ostalim imitacijama :lol:
Štaznam koliko je skuplji sa tim dci motorom dal se isplati u odnosu na koreance i slično? Vidi slepci traže doplatu i za garanciju? Slična neka takva priča je bila i kada sam ja kupovao pa su otpali.
Kad sabereš to nešto osnovno ispadne skuplje od mercedesa.
dacia-sandero-stepway-2vs-3-3.jpg

Auuu miladine, nema one koja bi ti rekla ne! 🤗

Poslednja izmena:
Teraju sirotinju da kupuje trocilindraše na kredit mnogo bržim tempom i povećaju globalno potrošnju nafte jer se inače smanjuje sa krizom i ovim izmišljenim boleštinama. Niko nigde ne mrda svi smrde kod kuće. Ako ideš negde skokneš biciklom ništa daleko. Kako će to dolar da izdrži?

Back