Dabogda crkla??

hihihi... e bash mi je krivo shto nikad nisam znala da joj uzvratim tako nekom gluposhcu kad me iznervira..samo plachem i plachem...a ona gleda tv..i samo dobaci neshto u stilu "Plachi..manje cesh 3,14shkiti.." :roll: Jbg...kad sam suvishe fino i strogo vaspitana... a sad je chini mi se kasno za takve nestashluke... :)

O da da da:) to su moje omiljene fore. Ili ako postoji neka odredjena tema oko koje ste se svadjale npr oko cizmi ili tako nesto uzmes noktic ili nesto slicno i maaalko zagrebes povrsinu :lol: Tako sam ja jednom ;)

Peta W.:
hihihi... e bash mi je krivo shto nikad nisam znala da joj uzvratim tako nekom gluposhcu kad me iznervira..samo plachem i plachem...a ona gleda tv..i samo dobaci neshto u stilu "Plachi..manje cesh 3,14shkiti.." :roll: Jbg...kad sam suvishe fino i strogo vaspitana... a sad je chini mi se kasno za takve nestashluke... :)

ja od svoje mame nisam čula baš takve uvrede, ali bilo je ispada da mi muka sad kad se setim. Ni ja nisam imala hrabrosti, niti sam znala kako da joj vratim. Koristila je istu rečenicu, baš si me sad podsetila:roll:

shashava:
ali u svakom slucaju ako ne gresim nikome od vas to nije rekla MAMA! Ne znam, za mene je to nesto najodvratnije sto sam cula, ne mogu ocima da je vidim, danas je nisam ni jednom pogledala a prosla sam pored nje par puta.... Uzas.

Od moje najbolje drugarice majka je nervnjak i kad odem kod nje NASLUSAM SE SVEGA I SVACEGA...
Navescu nesto od toga>Obraca se ocu moje drugarice i kaze"Jo****, cerka ti je *****.
Ona je ludaca. Necu vise ocima da je gledam nek ide iz kuce, ceo dan mi ide po zivcima,
Alo Ludaco
.....

Najruznije stvari joj kaze ali mislim da je to u afektu, i nije bez razloga a razloga zena ima mnogooooooo (muz je vara, cerka je zajebava, sin narkoman...) Pa onda sta ce mora na nekom da se iskali... ALI POSLE SE NARAVNO KAJE

Verovatno tvoja mama nije takva ja samo navodim ovo da te utesim jer neke cerke cuju i ruznije stvari pa opet se ne zivciraju!

Zato iskuliraj pusti mamu par dana da se smire strasti, i onda je pitaj za to sto ti je rekla - da li je stvarno mislila i reci joj da te je mnogo povredila tom recenicom. Moja savet

SRECNO U MIRENJU SA MAMOM!

E i ja sam sad htela nesto jako slicno da kazem na drugoj temi i ponovicu i tamo...slazem se iako ne kazem da je to uredu.....i ne treba da se kajes sto se osecas uvredjeno i povredjeno, ali to joj i reci....bice ti lakse....a mozda se desi nesto sto nisi ocekivala .....mozda ti kaze bas ono sto ti treba da cujes...ne znam kolikoimas godina...ali mozda ces morati da je shvatis kao zenu tj kao odraslu osobu sa mnooogo mana.....SRECNO ti bilo u svakom slucaju....A ja sam htela da kazem tamo jednoj devojci, a moze da se primeni i na ovu pricu da je najgore kad mislis da si sam. Kao vidi sta mi se to desava....a nikom drugm vise.....eto to nisi sama u tome to se skoro pa svima desava!!!
Puno pozdrava

Peta W.:
Koliko vidim,vecini ovde je teshko da poveruju u to... e sad ovako,ja da vam kazhem.... mene je moja mama mahom uglavnom saplitala u zhivotu..
....

Eh da mi je bio forum u to doba... Pa da vidim da nisam jedina. Ovako, bila okruzena ljudima kojima su majke poklanjale paznju, ljubav, neznost, podrsku... Godinama verovala da me rodjena majka mrzi. Dobro, na kraju smo uspele da se razumemo, ali bas je dugo trebalo.

samuraijack:
Možda ona nije tvoja prava majka!!!!!!! Možda ja ceo tvoj život zabluda!!!!! Možda je ceo tvoj život laž!!!!
Šalim se!! Što joj nisi rekla "Ša je bre? Ša oćeš? Aj izađi napolje da te ispeglam bre"!!! Opet se šalim!!
Izvini ali ne mogu da iskuliram, ali jel si se zapitala nekad: "Da li je ONA stvarno moja mati"?????

Oprostite shto cu da se udaljim od teme, ali pade mi na pamet, jedan biser iz gradskog…udjoh u bus i‘’prikljuchih ushi’’dijalogu izmedju neke zene i tipa pored nje koji joj objashnjava teoriju nekih znakova i linija na dlanu lijeve i desne ruke po kojima moze da se utvrdi da li je otac stvarno njen pravo otac i da li je majka stvarno njena prava majka . Tip se uziveo u objashnjavanje, zena ga uljudno slusha chini mi se chak i malo zainteresovana, jer tip zivahno pichi po teoriji:’’Svako treba da se zapita da li mu je majka stvarno prava majka ili negdje postoji prava majka a da to dete ni ne zna…pogreshni roditelji odgajaju decu i to je strashno koliko toga ima !!!’’ (dok on razvija alternativne puteve trazenja pravih roditelja, meni postaje vec smijeshno dok slusham, a zena klima glavom i slusha’’da…da…’’)…dok tip ne odvali:’’Tako su i mene odgajali pogreshni dok nisam otkrio ko je moja prava majka…hocete da vam pokazem…ona se odrekla mene i nece da chuje za mene, ali to je moja majka…’’ Otvara fasciklu,vadi slozene papire, sve pod konac slozeno…istrgnuti listovi iz Glorije. I trazi , trazi…i nadje chlanak o glumici Oliveri Katarini :’’Evo ovo je moja prava majka!’’… nastavlja prichu toliko realno , kao da je to najnormalnija istina …(zeni spade smijeshak sa lica, a i meni tugo moja…o, siroti chovjek je bash’’u svom svijetu’’’)…a onda pochinje mrtav ozbiljan da lista dalje i pokazuje slike stranih glumaca, koji su njegova braca, ali nece da se druze snjim…pa onda fotografije krunisanja nekog kralja, koji mu je rodjak i pokazuje prstom koji su mu josh rodjaci na toj grupnoj fotografiji …Zena preblijedi, klima glavom i polako se izvlachi prema vratima, da strugne napolje chim autobus stane, a tip revnosno slozi svoje slichice nazad u fasciklu…do sledeceg slushaoca…

Shto se tiche teme…ne moze se iz jedne rechenice zakljuchiti da ti je mater monstrum…opishi neshto krvolochnije…svashta chovjek kaze u ljutini…I ja se sjecam da su u mladjim danima padale razne varnice, razumjeli smo se kao vanzemaljci sa dvije razlichite planete…(mada u tim godinama mi se chinilo da nije jedina koja me ne razumije)…ali sreca je bila shto sam rano otishla od kuce…pa su nashe kritichne tripove ‘’trpjeli’’ vaspitachi, a ne roditelji…nismo se imale kad kachiti…pa onda odrastash , pichish po svome…i opet padaju varnice, kad ti se stane na put, …i opet odrastash i menja ti se slika koju vidish kroz svoje ochi…i pochinjesh da shvatash, mnoge stvari…i da ti nedostaje …i sad je chesto potsjetim na neke ‘’bisere’’koji su mi bili tragichni nekad (kako je mogla da mi tako kaze !!!)…i smejemo se dok josh mozemo…jer vrijeme brzo prolazi, tek sad vidim koliko brzo prolazi…kad vidish kako stari pred tvojim ochima….i da su proshla vremena kad si mogao da ‘’zase*esh’’ali i da imash kad reci’’Izvini’’ …

Ako postoji ishta pozitivno shto ti pruza ta zena koja ti je rekla tako strashne rechi, razmisli da li bi ti nedostajala da sad nestane? A ako je zaista monstrum, onda cesh morati da izdrzish terror…

P.S. bila sam dugogodishnji uchesnik i slushalac dvije zivotne drame, priche o katastrofalnom odnosu sa majkama…dvije moje drugarice su u pitanju (ne poznaju se medjusobno.)…znachi katastrofa jedna dugogodishnja, ali zaista svega je bilo…toliko mrznje, kao najljuci neprijatelji…Najgore priche o majci…Preispitivanje sebe, kroz nepopravljive greshke majke, trajne traume itd…svaki dan, svaki dan…I obje majke su dozivjele mozdani udar trenutna smrt…Ja ne mogu opisati rijechima koja je to tuga bila kod obe…kajanje shto su se toliko svadjale na krv i noz , do rijechi’’moja majka je bila svetica zena’’itd…I naravno teshka psihichka dubioza zbog gubitka…ni rijechi jedne o svadji ? Shta je to, sad ? Zashto je sve bilo tako…moglo je drugachije…Nazalost, kasno za obe , za ovaj zivot…a mi ga zivimo, kao da imamo vechnost ovdje a ne samo treptaj…

Aleksej_BASO:
Roditelj da se izvini????

Pa dragi moj,verovao ti ili ne, postojimo i mi roditelji koji se svojoj deci izvinemo kada pogresimo.Biti roditelj je stvarno tesko!!!!Znam da ces prevrnuti ocima na ovo ali jednog dana kada to postanes shvatices da sam u pravu.Sta god ti uradio kao roditelj, pa sve u najboljoj nameri, postoji mogucnost da je to sasvim suprotno od onog sto je tvoje dete ocekivalo.Ja polako odrastam sa svojom decom,stariji ima 14 god. i upravo prolazimo buran pubertet,a mladji je jos uvek maza pa sa njim lecim "rane"koje mi(znam nenamerno)napravi stariji.
Poenta je u tome da smo odmah od samog pocetka uspostavili takve odnose da pricamo o svemu sto nas tisti,da prihvatamo neraspolozenje jedni drugih i naravno da se izvinemo kada pogresimo.Ja to radim od momenta kada su progovorili,a i oni se izvinjavaju meni(mada mora da prodje bar pola sata pre nego sto prevale preko usana).
RAZGOVOR,RAZGOVOR I SAMO RAZGOVOR!!!!Nikada nemojte preci preko problema i zaobici razgovor zbog povredjenosti ili neceg drugog,jedan neresen nesporazum radja drugi i na kraju postajemo stranci koji se mrze i ne podnose.Ti razgovori nisu uvek najprijatniji,ponekad i ne resavaju nista ali barem se oslobodimo te negativne energije....
Pozdrav! :oops:

PAWLLE:
Roditelj da se izvini????

Pa dragi moj,verovao ti ili ne, postojimo i mi roditelji koji se svojoj deci izvinemo kada pogresimo.Biti roditelj je stvarno tesko!!!!Znam da ces prevrnuti ocima na ovo ali jednog dana kada to postanes shvatices da sam u pravu.Sta god ti uradio kao roditelj, pa sve u najboljoj nameri, postoji mogucnost da je to sasvim suprotno od onog sto je tvoje dete ocekivalo.Ja polako odrastam sa svojom decom,stariji ima 14 god. i upravo prolazimo buran pubertet,a mladji je jos uvek maza pa sa njim lecim "rane"koje mi(znam nenamerno)napravi stariji.
Poenta je u tome da smo odmah od samog pocetka uspostavili takve odnose da pricamo o svemu sto nas tisti,da prihvatamo neraspolozenje jedni drugih i naravno da se izvinemo kada pogresimo.Ja to radim od momenta kada su progovorili,a i oni se izvinjavaju meni(mada mora da prodje bar pola sata pre nego sto prevale preko usana).
RAZGOVOR,RAZGOVOR I SAMO RAZGOVOR!!!!Nikada nemojte preci preko problema i zaobici razgovor zbog povredjenosti ili neceg drugog,jedan neresen nesporazum radja drugi i na kraju postajemo stranci koji se mrze i ne podnose.Ti razgovori nisu uvek najprijatniji,ponekad i ne resavaju nista ali barem se oslobodimo te negativne energije....
Pozdrav! :oops:

Dobro ja znam da ima i takvih ali JAKO malo.

Back