Da su nemacka vozila pouzdana i kvalitetna - je najveca prevara u automobilizmu

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.480
Obratite paznju na sledeci sajt

http://www.reliabilityindex.com/

Sajt je podigla engleska osiguravajuca kuca Warranty Direct koja decenijama u UK osigurava vozila izmedju ostalog i protiv kvarova. Sto znaci ako vam se tamo pokvari auto, vi ga ne popravljate vec to za vas radi vasa osiguravajuca kuca, vi samo placate polisu osiguranja. E sobzirom da se sva auta ne kvare jednako , tj neka se kvare vise neka manje, oni su izracunali na osnovu prijavljenih kvarova koja su auta pouzdana , tj ne kvare se a koja se kvare mnogo i na osnovu tog indeksa za ova koja su kvalitetna je manja polisa osiguranja protiv kvarova a za ova manje kvalitetna - veca.

E svi znamo da nesto slicno satro radi nemacki ADAC , sto ja smatram daje prevara i laz jer oni imaju direktan interes da proteziraju nemacku auto industriju dok to kod Engleza nije slucaj jer su oni sve sve auto fabrike rasprodali strancima tako da danas nemaju englesku fabriku automobila tj u engleskom vlasnistvu ako ne racunamo Bentley i tako te skupe varijante, tj imaju najmanji sukob interesa.

I ako obratite paznju na BEST 10 CARS i WORST 10 CARS IMATE SLEDECE INFORMACIJE:

Top 10 Best

Position Make/Model
Reliability Rating
1 Kia Picanto 3.00
2 Vauxhall Agila 5.00
3 Honda HR-V 6.00
4 Suzuki Alto 6.00
5 Ford Fiesta 13.00
6 Toyota Corolla 14.00
7 Suzuki Ignis 15.00
8 Volvo S40 16.00
9 Honda Jazz 18.00
10 Mazda 2 19.00

U prvih 10 nijednog VW, Audija, Mercedesa, BMW-a

Idemo dalje

10 najgorih automobila po njima su

Bottom 10 Worst
Position Make/Model
Reliability Rating
1 Mercedes-Benz SL 376.00
2 Mercedes-Benz CL 352.00
3 Land Rover Range Rover 308.00
4 Mercedes-Benz S-Class 274.00
5 Renault Espace 257.00
6 Jeep Grand Cherokee 250.00
7 Mercedes-Benz V-Class 248.00
8 Nissan Pathfinder 245.00
9 Land Rover Freelander 230.00
10 BMW 7 Series 229.00

od 10 najgorih 5 su nemacke proizvodnje 4 Mercedesa i 1 BMW . Interesantno je da su svih ovih 5 automobila, automobili najvise premium klase , u vrednosti od 60.000 evra pa na vise. Samim tim su ovi podaci jos porazniji.

Samim tim moj zakljucak je bio da je najveca prevara i laz u istoriji automobilizma da su nemacki automobili merilo kvaliteta i pouzdanosti.

Kao sto vidimo merilo kvaliteta i pouzdanosti , barem u ovom trenutku su JAPANCI I KOREANCI I NEKI "AMERIKANCI"

Prvih 10 pozicija zauzimaju KIA, Vauxall/Opel sto je u stvari General Motors americki, Suzuki, Honda, Toyota, Volvo, Mazda, Ford.

Znam da ce me sad odredjeni sto se kunu u VW, Mecke, Bembare i Audije napljuvati al sta da im radim - surova statistika govori drugacije. Da su njihovi ljubimci medju manje pouzdanim vozilima na trzistu i samim tim debelo precenjeni u odnosu na konkurente.

Poslednja izmena:
Mercedes SL je jedno 16 puta slozeniji auto od Kie picanto npr.
I ima 16 puta vise stvari da krene naopako.
Po tvojoj logici je najbolje kupiti bicikl, jer gotovo nema sta da se pokvari..
Tvoj zakljucak poredi razlicite klase automobila i to je glupo.

Slazem se donekle ali....

Pravi Mercedes i auto za siroke narodne mase kao sto je A klasa pa ga nema nigde ....

Volvo S40 je isto auto premium segmenta pa je u prvih 10

Obratite paznju na sledeci sajt

http://www.reliabilityindex.com/

Sajt je podigla engleska osiguravajuca kuca Warranty Direct koja decenijama u UK osigurava vozila izmedju ostalog i protiv kvarova. Sto znaci ako vam se tamo pokvari auto, vi ga ne popravljate vec to za vas radi vasa osiguravajuca kuca, vi samo placate polisu osiguranja. E sobzirom da se sva auta ne kvare jednako , tj neka se kvare vise neka manje, oni su izracunali na osnovu prijavljenih kvarova koja su auta pouzdana , tj ne kvare se a koja se kvare mnogo i na osnovu tog indeksa za ova koja su kvalitetna je manja polisa osiguranja protiv kvarova a za ova manje kvalitetna - veca.

E svi znamo da nesto slicno satro radi nemacki ADAC , sto ja smatram daje prevara i laz jer oni imaju direktan interes da proteziraju nemacku auto industriju dok to kod Engleza nije slucaj jer su oni sve sve auto fabrike rasprodali strancima tako da danas nemaju englesku fabriku automobila tj u engleskom vlasnistvu ako ne racunamo Bentley i tako te skupe varijante, tj imaju najmanji sukob interesa.

I ako obratite paznju na BEST 10 CARS i WORST 10 CARS IMATE SLEDECE INFORMACIJE:

Top 10 Best

Position Make/Model
Reliability Rating
1 Kia Picanto 3.00
2 Vauxhall Agila 5.00
3 Honda HR-V 6.00
4 Suzuki Alto 6.00
5 Ford Fiesta 13.00
6 Toyota Corolla 14.00
7 Suzuki Ignis 15.00
8 Volvo S40 16.00
9 Honda Jazz 18.00
10 Mazda 2 19.00

U prvih 10 nijednog VW, Audija, Mercedesa, BMW-a

Idemo dalje

10 najgorih automobila po njima su

Bottom 10 Worst
Position Make/Model
Reliability Rating
1 Mercedes-Benz SL 376.00
2 Mercedes-Benz CL 352.00
3 Land Rover Range Rover 308.00
4 Mercedes-Benz S-Class 274.00
5 Renault Espace 257.00
6 Jeep Grand Cherokee 250.00
7 Mercedes-Benz V-Class 248.00
8 Nissan Pathfinder 245.00
9 Land Rover Freelander 230.00
10 BMW 7 Series 229.00

od 10 najgorih 5 su nemacke proizvodnje 4 Mercedesa i 1 BMW . Interesantno je da su svih ovih 5 automobila, automobili najvise premium klase , u vrednosti od 60.000 evra pa na vise. Samim tim su ovi podaci jos porazniji.

Samim tim moj zakljucak je bio da je najveca prevara i laz u istoriji automobilizma da su nemacki automobili merilo kvaliteta i pouzdanosti.

Kao sto vidimo merilo kvaliteta i pouzdanosti , barem u ovom trenutku su JAPANCI I KOREANCI I NEKI "AMERIKANCI"

Prvih 10 pozicija zauzimaju KIA, Vauxall/Opel sto je u stvari General Motors americki, Suzuki, Honda, Toyota, Volvo, Mazda, Ford.

Znam da ce me sad odredjeni sto se kunu u VW, Mecke, Bembare i Audije napljuvati al sta da im radim - surova statistika govori drugacije. Da su njihovi ljubimci medju manje pouzdanim vozilima na trzistu i samim tim debelo precenjeni u odnosu na konkurente.

Iskreno da ti kazem Tihi medju tih 10 kao najboljih/najpouzdanijih auta jedino kojeg bi mozda razmatrao je Volvo S40,a te druge ne bih uzeo ni da su dzabe,pre bih vozio auto koji se svaki dan kvari ali da kad sednem u njega da uzivam nego te azijske kante(cast izuzecima ali tih nema na listi) koje sluze samo da predjes iz tacke A u tacku B.
A ima jedna velika greska tog testa,na primer ta V-klasa mercedesa se ne proizvodi jos od 2003,takodje za tu S klasu koja se tu spominje se odnosi na predzadnju verziju kad je izasla 1999 a znalo se da te prve serije nisu bile najbolje zbog mnogo elektronike.

@ Tihi ,ako neznaš šta je dobro pitaj šta je skupo .Ako sam neznaš koji je auto dobar pitaj taxiste koji prolaze hiljade kilometata dnevno, oni će ti reči šta je dobro a ne ovde zabalio sa englezima koje niko ne ceni .Kupi nemački auto i njihovo iskustvo se pokazalo kao najbolje u proizvodnji i sigurnošću auta.Dobro nisi rekao da naše kolečke su najbolje jer traju 100 go.Papir trpi pa pišu svašta iskustvo vozača je merodavno.

Bas su ti Englezi objektivni , pa medju prvih 10 stavili Voksal .
Jel to neko vozi ?:eek:

To je Opel, za britansko trziste. Sve je isto, samo je razlicit znak, i volan je na drugoj strani. Mislim da se proizvodi u Britaniji.

Inace, i ako je Opel deo GM-a, ja ga smatram za nemacko vozilo, jer je osnovano od strane Adama Opela u Nemackoj. To sto je vlasnik americka kompanija nema nikakve veze. Razvojno odeljenje, dizajn, inzenjering, sve se to odvija u Nemackoj, tako da Amerikanci tu nemaju nikakvog udela.

Uz to, ako se rukovodimo tom logikom, Bentley, RR i ostali proizvodjaci nisu britanski, vec mahom Nemacki, jer su u vlasnistvu VW, BMW-a itd.

PS
Fiat je bese kupio GM??? Onda su sva GM-ova vozila u Americi italijanska.

Sto se tice pouzdanosti i kvaliteta, Nemci, Japanci i Skandinavci prednjace, dok su Americki automobili, za njihovo trziste, obicne kante, koje traju koliko traje i garancija, a zatim idu pod presu.

Неки су помешали поузданост и сигурност у експлоатацији возила са луксузом и опцијама које поједини модели имају. Осигурање шлепа и поправља возила која су из било ког разлога стала и покварена. Била она луксузна или неки јефтини и скромнији модели. Ако то имамо у виду, ништа необично што ће нека Тоуота ређе стати него Мерцедес и тако заузети бољу позицију на листи поузданости. Такође, кудити јапанце у погледу позданости могу само јaчи дилетанти и који јапанце нису возили. Друга ствар је што су за њих у Европи скупи делови и сервиси. Рецимо, мој другар дугогодишњи механичар не памти када је видео Хонду са масним мотором. Уосталом, погледајте цене половњака по Европи па упоредите recimo неку Хонду и VW у приближној класи, годишту, километражи.

@ Tihi ,ako neznaš šta je dobro pitaj šta je skupo .Ako sam neznaš koji je auto dobar pitaj taxiste koji prolaze hiljade kilometata dnevno, oni će ti reči šta je dobro a ne ovde zabalio sa englezima koje niko ne ceni .Kupi nemački auto i njihovo iskustvo se pokazalo kao najbolje u proizvodnji i sigurnošću auta.Dobro nisi rekao da naše kolečke su najbolje jer traju 100 go.Papir trpi pa pišu svašta iskustvo vozača je merodavno.

izvini to je za mene totalno glupa logika koja nema veze blage sa zivotom.

znaci sve ove kompanije sto testiraju pouzdanost automobila su debili jedino si pametan ti i takvi kao ti sto misle da sto je nesto skuplje to je kvalitetnije. pa po toj logici , mi smo trebali Yuga da cenimo 100.000 evra i istripovalo bi se pola sveta da se radi o extra kvalitetnom vozilu :roll:

Неки су помешали поузданост и сигурност у експлоатацији возила са луксузом и опцијама које поједини модели имају. Осигурање шлепа и поправља возила која су из било ког разлога стала и покварена. Била она луксузна или неки јефтини и скромнији модели. Ако то имамо у виду, ништа необично што ће нека Тоуота ређе стати него Мерцедес и тако заузети бољу позицију на листи поузданости. Такође, кудити јапанце у погледу позданости могу само јaчи дилетанти и који јапанце нису возили. Друга ствар је што су за њих у Европи скупи делови и сервиси. Рецимо, мој другар дугогодишњи механичар не памти када је видео Хонду са масним мотором. Уосталом, погледајте цене половњака по Европи па упоредите recimo неку Хонду и VW у приближној класи, годишту, километражи.

ja vozim hondu. bio ja pre neki mesec u radnji da kupim ulje za menjac za moj auto i ispred mene neki lik , kupuje pola radnje, cekam ga 15 minuta da zavrsi kupovinu. I pitam ga ja sta to uzima , kaze on , ja sam mehanicar pa uzimam za jednog VW Caddy-ja delove ,2003 godiste, znaci kupovao je kompletnu mehaniku auta koja ide ispod trapove , viljuske , spirale, amortizere itd. Preko 20 artikala je slozio na tezgi.....

I pitam ja opet, sta je to bilo mora da ga je vlasnik nasadio negde, imao udes. A kaze on meni "NE TO MU JE REDOVAN SERVIS" :roll:

Ja na to kazem e pa nisam znao da su ti VW toliko sranje . A on meni VW nije nista kvalitetniji od Fiata, to se ljudi samo tripuju da jeste :roll:

Drugi primer. Moj drugar koji zivi u inostranstvu vozi Audi A4 S line 2010 godiste platio ga preko 50.000 evra cini mi se. I prvo mu rikne posle 6 meseci motor , a onda sledece godine prilikom odmora u Srbiji , samo auto nije hteo da se upali sam od sebe. I posto mu je bio u garanciji i dalje transferuju ga na slepu u preljinu gde je bio prvi najblizi ovlasceni servis. I tamo provede ceo dan , gde oni satro utvrde , da se odvrnuo neki sraf na alanseru i zato nije hteo da radi.

Vidis to se na Hondi nikad nije desilo - da crkne motor .

Sto reko meni jedan mehanicar jos pre 10 godina "Kada bi svi vozili Toyote i Honde mi bi smo totalno ostali bez posla" :roll:

Al zato sva sreca Srbadija voza fiate vw-ove audije mercedese renaulte citroene i bmw-ove zato pucaju svake godine velike pare na popravke a majstori uvek imaju posla :roll:

Najskuplji su delovi za Mercedes i BMW. Za Hondu i Toyotu uopste nisu skupi delovi . Pricam o originalnim delovima a ne o kineskim kopijama koje crknu posle par dana do par meseci.

ja vozim hondu. bio ja pre neki mesec u radnji da kupim ulje za menjac za moj auto i ispred mene neki lik , kupuje pola radnje, cekam ga 15 minuta da zavrsi kupovinu. I pitam ga ja sta to uzima , kaze on , ja sam mehanicar pa uzimam za jednog VW Caddy-ja delove ,2003 godiste, znaci kupovao je kompletnu mehaniku auta koja ide ispod trapove , viljuske , spirale, amortizere itd. Preko 20 artikala je slozio na tezgi.....

I pitam ja opet, sta je to bilo mora da ga je vlasnik nasadio negde, imao udes. A kaze on meni "NE TO MU JE REDOVAN SERVIS" :roll:

Ja na to kazem e pa nisam znao da su ti VW toliko sranje . A on meni VW nije nista kvalitetniji od Fiata, to se ljudi samo tripuju da jeste :roll:

Drugi primer. Moj drugar koji zivi u inostranstvu vozi Audi A4 S line 2010 godiste platio ga preko 50.000 evra cini mi se. I prvo mu rikne posle 6 meseci motor , a onda sledece godine prilikom odmora u Srbiji , samo auto nije hteo da se upali sam od sebe. I posto mu je bio u garanciji i dalje transferuju ga na slepu u preljinu gde je bio prvi najblizi ovlasceni servis. I tamo provede ceo dan , gde oni satro utvrde , da se odvrnuo neki sraf na alanseru i zato nije hteo da radi.

Vidis to se na Hondi nikad nije desilo - da crkne motor .

Sto reko meni jedan mehanicar jos pre 10 godina "Kada bi svi vozili Toyote i Honde mi bi smo totalno ostali bez posla" :roll:

Al zato sva sreca Srbadija voza fiate vw-ove audije mercedese renaulte citroene i bmw-ove zato pucaju svake godine velike pare na popravke a majstori uvek imaju posla :roll:

Ја нисам возио јапанце али моји јесу. Хонду, Тоуоту и Мазду. Ко их није возио и не зна шта је поуздан ауто.

Za mene licno najvaznija stvar kod automobila je pouzdanost i sigurnost . Tj da me ne ostavi na putu i da sam siguran u tom vozilu za recimo nedaj Boze prilikom udesa. Nikada nisam imao saobracajku ali opet smatram da je sigurnost uz pouzdanost najvaznija stvar.

Sto se tice "luxuza" danas je to najobicnija sminka. Luksuzno je vozilo danas koje u sebi ima kozna sedista, kameru za parkiranje, parking senzore, klima uredjaj, dobro ozvucenje, i dobru izolaciju kabine od spoljnih zvukova, i naravno udobnost. Dodajte ako sam nesto zaboravio.

90% ovih stvari cak i da nemas u vozilu vozac moze da doda sam. Mozes sam da dokupis i kozna sedista i da ugradis kameru za parkiranje parking senzore ozvucenje jedino sto mislim da ne moze da se odradi eksterno je bolja izolacija kabine od spoljnih zvukova i zvuka motora. Znaci to nije vise nista specijalno ko sto je nekad bilo.

Sto se tice udobnosti, tu je najgori VW, ima najgore vesanje i imas osecaj kad sedis u njihovim vozilima ko da sedis na nekoj drvenoj klupi negde na nekoj seoskoj slavi - barem ja :roll:

Sto se tice sigurnosti, tu je najbolji po meni Volvo. Pa tek onda svi ostali.

To je Opel, za britansko trziste. Sve je isto, samo je razlicit znak, i volan je na drugoj strani. Mislim da se proizvodi u Britaniji.

Inace, i ako je Opel deo GM-a, ja ga smatram za nemacko vozilo, jer je osnovano od strane Adama Opela u Nemackoj. To sto je vlasnik americka kompanija nema nikakve veze. Razvojno odeljenje, dizajn, inzenjering, sve se to odvija u Nemackoj, tako da Amerikanci tu nemaju nikakvog udela.

Uz to, ako se rukovodimo tom logikom, Bentley, RR i ostali proizvodjaci nisu britanski, vec mahom Nemacki, jer su u vlasnistvu VW, BMW-a itd.

PS
Fiat je bese kupio GM??? Onda su sva GM-ova vozila u Americi italijanska.

Sto se tice pouzdanosti i kvaliteta, Nemci, Japanci i Skandinavci prednjace, dok su Americki automobili, za njihovo trziste, obicne kante, koje traju koliko traje i garancija, a zatim idu pod presu.

Nisi upravu ovo za Opel. Kompletan razvoj se radi u Americi i delovi su svi General Motors. Samo je sminka mozda nemacka.

Evo uzmi na primer najpoznatiji mode Opel Insignia-u.

Pogledas na wiki stranici i vidis sledece
http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Insignia

Manufacturer Opel
Also called Vauxhall Insignia
Buick Regal
Chevrolet Vectra

Da je to isti auto kao i Buick Regal ili Chevrolet Vectra u Americi

Cak i dizajner auta nije nemac vec amerikanac

Designer Mark Adams

Slazem se da u razvoju ucestvuju i nemci iz njihove baze u Nemackoj , al ipak su glavni ovi GM inzinjeri iz Amerike.

PS. Nije Fiat kupio GM vec Chrysler :) Tj deo akcija

Caddy je privredno vozilo, i za tih 9 godina je obrnuo bar pola miliona km. Posle tolike kilometraze, sve i da su trapovi potpuno funkcionalni, trebalo bi ih promeniti, pre svega zbog bezbednosti.

Ne mozes da poredis auto koji godisnje prelazi 50 i vise hiljada km, i onaj koji prelazi 10-ak hiljada.

Da su japanci drasticno kvalitetniji i pouzdaniji, i oni bi u ponudi imali privredna vozila, koja cine veliki udeo na trzistu automobila, a i firme bi rado kupovale takva vozila. To bi bila obostrana korist.

Caddy je privredno vozilo, i za tih 9 godina je obrnuo bar pola miliona km. Posle tolike kilometraze, sve i da su trapovi potpuno funkcionalni, trebalo bi ih promeniti, pre svega zbog bezbednosti.

Ne mozes da poredis auto koji godisnje prelazi 50 i vise hiljada km, i onaj koji prelazi 10-ak hiljada.

Da su japanci drasticno kvalitetniji i pouzdaniji, i oni bi u ponudi imali privredna vozila, koja cine veliki udeo na trzistu automobila, a i firme bi rado kupovale takva vozila. To bi bila obostrana korist.

auto je imao 160.000 km na kilometar satu. i to sam pitao. kupljen je kao nov u Srbiji i koriscen je za lokalnu dostavu robe.

А ако говоримо о "привредним возилима" сличним кедију, па погледајте на РТС-у снимке разних побуњеника по целој Африци и Блиском истоку (другу страну тих сукоба и не показују), дакле, у врло тешким условима за експлоатацију, и када видите ишта осим тих јапанских "привредних возила", рецимо да угледате кедија у ужареном афричком песку, то би заслужило да се кафана части. И да се разумемо, не мислим ништа лоше о европским маркама, али не треба понижавати јапанце када за понижење нису. Напротив.

A ako se neko seca ja sam jos ranije napominjao da ni japanci nisu sto su bili i da u garantnom roku crkavaju neke stvari koje dosad nisu a sve ,verovatno,zbog recikliranih materijala i sve slabijeg kvaliteta.
Toyota Yaris sa 8000 km koju je kupio drugar svovoj majci otisao je menjac ,komsiji na Yarisu crkao motor na 60k km a on je bio prvi vlasnik, Auris od moje poznanice se nenormalno greje i bez obzira sto je temperatura motora po skazaljci normalna ja ruku ne mogu da ostavim ni sekundu na haubi koliko je vrela i trebala je da ode da reklamira al ne znam sta je uradila.Zvacu je da cujem.
Sto se tice Opela i Forda to su nemci i nalaze se na prvoj listi a znate i sami da su englezi u emisiji TopGear nahvalili Focusa kao da je njihov.
Tihi nemoj biti zaostao i tvrditi da je VW tvrd kad nije istina jer su sva kola danas takva a to sto ih ti poredis sa svojom Hondom koja je starija od 10 godina i kad su se pravila meksa kola to nije merodavno a plus sto ti licno sigurno nisi vozio vecinu modela VW-a .Dobra su to kola ma sta mi pljuvali i pricali sa manama kao i svaki drugi proizvodjac ali ono sto je sigurno da je kvalitet nekad bio veci i da su to shvatili i da danas zbog toga prave kola sa nekim manje kvalitetbnim delovima da bi im mi svojim dolascima na servise i kupovinom delova doneli sto vise novca.

ja sam vozio hondu i lexusa od japanaca. sem menjanja ulja i sijalica nikad nista u zivotu nisam zamenio.

Vozim i ja Micubisi, dogurao je do 105000 milja i ja vise zivaca da se bakcem sa njim nemam, svaki 6 meseci nesto rikne. . . Nijedan mehanicar vise nece da prica samnom, cim me vide beze od mene ko djavo od krsta. . . Inace njega vozim zadnjih 26000 milja. . .
A vozim i M3 koji je odgurao preko 130000 milja i za skoro godinu dana koliko ga imam samo sam zamenuo ruku brisaca jer nije bila originalna, keder na zadnjem staklu jer je onda stari puko i radio jer nije pustao CD-ove. . .

Ti indeksi sto stoje uz modele, a koje je dala ta osiguravajuca kuca, pokazuju visinu osiguranja, a ne pouzdanost. U cenu osiguranja je u racunicu morala da udje i cena servisa i delova, a ona nikako nije ista za top i bottom 10, sto se ocigledno i vidi, jer se gore nalaze narodski automobili, a dole sve nesto sto kosta po 50 i 100k evra. Kad ti otpadne kapica od ventila na Mercu, to te kosta 100e i jos 20e za dobar dan u ovlascenom servisu. Kad ti ista stvar otpadne na malom gradskom, dobices od lokalnog vulkanizera saku kapica za dzaba, da ti se nadje.
Mislim, ako si hteo nesto da dokazujes, mogao si naci neke merodavnije liste.

Back