Da ste imali priliku da izmislite državu, kako bi je nazvali?

I ne samo kako bi je nazvali, već i kako bi izgledala, funkcionisala, kakvi bi je ljudi naselili i dr.

Ja bi je nazvala Lapsiguzija.
To bi bio otok, udaljen od kopna toliko da se kopno i ne nazire na horizontu. Vlada ne bi ni postojala. Ni novac. Samo robna razmjena. Žene bi bile glavne, a muškarci podređeni.
ja bi voleo da posetim to mesto

I ne samo kako bi je nazvali, već i kako bi izgledala, funkcionisala, kakvi bi je ljudi naselili i dr.

Ja bi je nazvala Lapsiguzija.
To bi bio otok, udaljen od kopna toliko da se kopno i ne nazire na horizontu. Vlada ne bi ni postojala. Ni novac. Samo robna razmjena. Žene bi bile glavne, a muškarci podređeni.
Моја држава би се звала Миланија.Стално би било топло,ретко би падала киша,а што се тиче закона,сви би били равноправни,а сваки законски прекршај би се строго кажњавао.Генерално би било либерално уређење,дакле постојала би слобода говора,без цензурисања.

Име је најмање битно, неко обично по некој централној реци, планини. Владао би меки социјализам (социјализам са слободама све док се не угрожавају туђе слободе) и закони засновани на правди и начелу "око за око, зуб за зуб".

Back