Da se zna ko je glavni

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sugenzi

Domaćin
Banovan
Poruka
3.644
Posto sam prestao da pijem kafu jer mi vise ne prija odlucih da zavedem red na odeljenju.Zabranio sam da se kafa kuva i dao sam striktno upustvo da se iz svih prostirja uklone resoi i sprave za pripremu iste.Ova odluka je kod zenskog dela zaposlenih izazvala opsti revolt ali posto sam ja taj koji se pita i odlucuje o svemu mogu samo da kokodachu.Evo slusam kako danima jaucu i kokodachu kako ne mogu bez kafe ali sam ne popustljiv.Juce su mi poslali apel da im dozvolim kuvanje u zajednickoj prostoriji za odmor ali sam iz principa opet taj zahtev odbio jer su ga uputile zene.:per:Kome se kafa pije morace da je donese od kuce u termosu ali je vise nece kuvati na odeljenju niko dok sam ja glavni i odgovorni.

Posto sam prestao da pijem kafu jer mi vise ne prija odlucih da zavedem red na odeljenju.Zabranio sam da se kafa kuva i dao sam striktno upustvo da se iz svih prostirja uklone resoi i sprave za pripremu iste.Ova odluka je kod zenskog dela zaposlenih izazvala opsti revolt ali posto sam ja taj koji se pita i odlucuje o svemu mogu samo da kokodachu.Evo slusam kako danima jaucu i kokodachu kako ne mogu bez kafe ali sam ne popustljiv.Juce su mi poslali apel da im dozvolim kuvanje u zajednickoj prostoriji za odmor ali sam iz principa opet taj zahtev odbio jer su ga uputile zene.:per:Kome se kafa pije morace da je donese od kuce u termosu ali je vise nece kuvati na odeljenju niko dok sam ja glavni i odgovorni.
Mislim sta reci...? Vrlo glupo i sebicno. Sad ako tebi nesto ne odgovara treba da stane svet?! Neces ti jos dugo da budes glavni osim ako nije tvoja firma, a i radnik tj. radnice ako ti nameste igru neku onda si najebao...

A poenta teme je?

koje dofno od chojeka

pi.

tako je i jelashic doduse doneo je automate a izbacio kafe kuvarice
Pokusali su da ih ubace i kod mene ali sam striktno zabranio sve sto bi davalo povod za kafenisanje.Nema vise kafe i slus red rad i disciplina ko prekrsi odredbe dobija radnu knjizicu u sake pa neka trazi posao na drugom mestu.Bilo je i medjusobnog cinakrenja sto je odlicna solucija da neku uspijusu koja se drzne da prekrsi moju naredbu javno oglasim pred kolektivom sta mi je javila .:per:Drzim ih sve u sah mat poziciji i samo vrebam koju cu prvo da najurim cisto za primer ostalima.

To je dozvoljeno ali avaj nema ono ceremonije oko okupljanja i tracarenja a samim tim i nerada.To je ono sto ih boli i sto sam uveo video nadzor i citace kartica pa nema vise strafte kad gde i ko zeli kasnjenja na posao i odlaska pre kraja radnog vremena.Dobili su propisanu pauzu u toku radnog vremena i to je sve.
Primenio sam sva zakonska ovlascenja i sve je po zakonu a tek im predstoji dril koji nameravam da uvedem.Ima da igraju samo tako i nece vise biti sanse da se izvalce i krivinase.

Pokusali su da ih ubace i kod mene ali sam striktno zabranio sve sto bi davalo povod za kafenisanje.Nema vise kafe i slus red rad i disciplina ko prekrsi odredbe dobija radnu knjizicu u sake pa neka trazi posao na drugom mestu.Bilo je i medjusobnog cinakrenja sto je odlicna solucija da neku uspijusu koja se drzne da prekrsi moju naredbu javno oglasim pred kolektivom sta mi je javila .:per:Drzim ih sve u sah mat poziciji i samo vrebam koju cu prvo da najurim cisto za primer ostalima.

jel to državna ili privatna firma?

nego sugi, respect za odlučnost i principijelnost!
socijalističko samoupravljanje je i propalo kada je stvoren ogroman birokratski aparat ispijača kafa i čitačica u šolje:D

Код мене могу и да кувају, имамо чајну кухињу, али тешко да стижу од теренског посла.
И да, неверовастно колико девојке једу, то су читаве припреме и дискусије на тему: а шта ћемо данас да доручкујемо.

Е, да, у првој фирми у којој смо радили, имали смо бесплатну кафу, чај, све напитке и сокове.
Али, опет, то није никад могло да се злоупотребљава због динамике посла и терена :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back