Da nastavim sa komentarom ....

...ili,ne bih bila ja koja sam

Ne dešava se često,ali ima dana kada ne znam šta da radim :),a onda počnem prekapati po mojoj biblioteci i nekim starim rokovnicima koje onako ljubomorno čuvam skrivene od radoznalih pogleda,manje zbog toga što se u njima nalazi nešto što bi trebalo kriti,više zbog neuglednog izgleda ,jer ponekad mi liče na glavice kupusa koje se nisu do kraja zaglavičile,pa onako raskriljenih listova isčekuju seču,a neće biti posečene i uglavnom ostanu,čekajući prve mrazeve.Tako i danas,nakon razgovora sa jednom meni dragom dušom,koja mi uvek nekim svojim gestom ili rečju,upali neku lampicu ,što bi dovelo do zaključka da mi često služi kao podsetnik ili inspiracija,posegnuh za tim skrivenim "blagom" punim, često s velikom nestrpljivošću zapisivanim mislima ili odlomcima isčitanih knjiga,(pa zbog toga,nakon dugog vremena i teško čitljivog,više po sećanju :) )i pronadjoh jedan zapis,za koji se nadam da ću uspeti pravilno da prenesem i podelim sa vama.Žao mi je samo ,što se toga nisam setila sinoć,pomogao bi kao ilustracija tome koliko je velika iluzija da smo ono što posedujemo :)Verujem da će mi Joseph Newton oprostiti,ako ne budem baš do kraja uspela pročitati svaku reč sa davno požutelog papira.
Tekst se zove :

RAZMISLI....

Imaš li naviku čuvanja beskorisnih stvari,misleći da će ti jednog dana možda zatrebati ?
Imaš li naviku sakupljati novac i ne trošiti ga,jer misliš da bi ti u budućnosti mogao zatrebati?
Imaš li naviku pohranjivanja odeće i cipela,nameštaja,pribora i ostalih kućnih potrepština koje ne koristiš već dugo vremena?
A duboko u sebi,imaš li naviku držati i čuvati zameranja,tugu,strah, zabrinutost i ostala negativna osećanja?
Ne čini to,radiš protiv sopstvenog napretka.
Potrebno je napraviti mesta,ostaviti slobodan prostor za dolazak novih stvari u tvoj život.
Potrebno je rešiti se svih nepotrebnih stvari,koje se nalaze u tebi i tvom životu da bi napredak mogao doći.
Snaga te praznine je ta koja će privući sve što želiš.
Sve dok se materijalno i emocionalno držiš starih stvari i osećaja,neće biti mesta za nove mogućnosti.Stvari moraju cirkulisati.
Očisti svoje fioke,pregrade,ormare,radni sto,garažu....Daj ono što ti više ne koristi.
Mentalni stav čuvanja beskorisnih stvari,veže i tvoj život i čini ga beskorisnim.
Nisu stvari te zbog kojih tvoj život stagnira,nego stav čuvanja i zadržavanja.Kada nešto čuvamo,zapravo razmišljamo o potrebi,o siromaštvu.Verujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći zadovoljiti potrebe.Na taj način šalješ poruku svom mozgu i svom životu da ne veruješ u sutra i da misliš da novo i bolje nije za tebe.
Pusti ono što ti ne koristi u životu,otvori se za novo!

PLEŠI - kao da te niko ne gleda !!
VOLI - kao da nikad nisi bio/la povredjen/na !!
PEVAJ - kao da te niko ne čuje !!
ŽIVI - kao da je raj na zemlji !!

Reši se onoga što je izgubilo sjaj i boju.
Dopusti da novo udje u tvoj dom i u tebe.
Zbog toga nakon čitanja ovog pisanija,odmah se nečeg reši...nečeg što ti ne treba,nečeg što te opterećuje,nekog osećanja koje pritiska,a ne možeš promeniti uzrok tom osećanju,....reši se nečeg bespotrebnog,taman to bio i ovaj tekst ,koji doduše ,samo ja mogu obrisati,ali ti ne moraš pročitati do kraja,ili odslušati propratni klip.
I uživaj današnji dan,ne drhti nad sutrašnjicom,pusti neka život kruži ,napravi mesta u sebi i oko sebe i neka te napredak i mir dostignu što pre !!

Svim mojim dragim prijateljima,i svim blogerima za DOBAR DAN I DOBRU SREĆU....

...s ljubavlju REVELIN :)

Sve mi se dopalo danas u tvom tekstu..prepun je životnih istina i pesma mog zemljaka ŽIVOT JE MORE

Nije more samo jedan greben
samo jedna luka
More je mnogo šire
od vidika
jednog brodolomnika
i posle tebe
naćiće se ruka
koja će točiti ljubav
spontano kao da sipa čaj
iz čajnika...

nisam mogao da ne dospem nešto malo svoje

:hvala::cmok::bye:

Unruhe.jpg

miwka;bt53761:
Sve mi se dopalo danas u tvom tekstu..prepun je životnih istina i pesma mog zemljaka ŽIVOT JE MORE

Nije more samo jedan greben
samo jedna luka
More je mnogo šire
od vidika
jednog brodolomnika
i posle tebe
naćiće se ruka
koja će točiti ljubav
spontano kao da sipa čaj
iz čajnika...

nisam mogao da ne dospem nešto malo svoje

:hvala::cmok::bye:

Drago mi je da si dosuo nešto svoje,jer s velikim zadovoljstvom pročitam svako tvoje duše "sipanje",i kad jeste i kad nije oslikano.:)
Hvala ti na ovom divnom komentaru :hvala::zag:

Da li je mazohizam ako čuvam stare dnv+evnike...ne mogu ih abciti...to sam ja...mlađa, drukčija...zaista neka druga ja, ali uzimamih ih povremeno i čitam...nekad plačem...i htjela bih se riješiti te dozvan stare tuge...al ne mogu...to sam ja...
"Brzo dođe taj talas i znam da ću da potonem..."...taj talas je u tim starim dnevnicima,,,zato ih ne uzimam u ruke često. To je moj način čišćenja...

Back