Da li znate za tužni ponedeljak

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.200
Tužni ponedeljak je treći ponedeljak u januaru, koji se smatra najdepresivnijim danom u godini
Treći ponedeljak u januaru ima i zvanični naziv „Blue Monday“. Psiholozi i psihijatri ne veruju u koncept najdepresivnijeg dana u godini.
Oni ističu da je klinička depresija, za razliku od krize posle praznika, mnogo složenije stanje, na koje mogu da utiču mnogi unutrašnji i spoljni faktori.

Pojam „tužnog ponedeljka“ se pojavio 2005. godine
Prvobitni smisao „tužnog ponedeljka“ bio usmeren da ohrabri, na borbu protiv bilo kakve postpraznične potištenost. Ideja je veoma brzo postala popularna na društvenim mrežama.Neke kompanije su iskoristile priliku i od koncepta „blue monday“ napravile priliku za dobro poslovanje, medjutim sručnjaci kažu da je treći ponedeljak u januaru, dan kao i svi ostali dani u godini, ali i prilika,posle svih slavlja i praznovanja, da preispitamo neke odluke i ustrajemo na onima
koje nam pomažu da u svakom smislu budemo bolji ljudi.Na primer da posle svih praznicnih trpeza jela i pica odemo na post ili dijetu :)

Bilo koji ponedeljak moze da bude Blue Monday , kao prvi radni dan posle vikenda :)
Tako da ni ja ne verujem u ovaj koncept, osim da je jos jedna tema kojom nas zaludjuju
Prošao je ovogodišnji tužni ponedeljak a nesto se nisam preispitivala.

Preispitujete li se vi nekada ?

Nikad ne razmisljam da su neki dani losi a drugi dobri u sedmici..zavisi sta mi se desava u toku toga dana. ...da li me pozitivno pokrece neki dogadjaj ili me demolarise...nekad mi je dovoljna i sitnica ujutro da budem citav dan raspolozena i vesela....pozitivnost u zivotu je bitna stvar jer ako samo kukumacemo tako se i osjecamo....sve se lakse obavlja i resava sa stavom da to mozemo....Sve vrste negativnosti nas povlace u svoju tamu i nedaju nam da funkcionisemo normalno...zato se ne treba predavati njima....ja to mogu je moja parola....

Tužni ponedeljak je treći ponedeljak u januaru, koji se smatra najdepresivnijim danom u godini
Treći ponedeljak u januaru ima i zvanični naziv „Blue Monday“. Psiholozi i psihijatri ne veruju u koncept najdepresivnijeg dana u godini.
Oni ističu da je klinička depresija, za razliku od krize posle praznika, mnogo složenije stanje, na koje mogu da utiču mnogi unutrašnji i spoljni faktori.

Pojam „tužnog ponedeljka“ se pojavio 2005. godine
Prvobitni smisao „tužnog ponedeljka“ bio usmeren da ohrabri, na borbu protiv bilo kakve postpraznične potištenost. Ideja je veoma brzo postala popularna na društvenim mrežama.Neke kompanije su iskoristile priliku i od koncepta „blue monday“ napravile priliku za dobro poslovanje, medjutim sručnjaci kažu da je treći ponedeljak u januaru, dan kao i svi ostali dani u godini, ali i prilika,posle svih slavlja i praznovanja, da preispitamo neke odluke i ustrajemo na onima
koje nam pomažu da u svakom smislu budemo bolji ljudi.Na primer da posle svih praznicnih trpeza jela i pica odemo na post ili dijetu :)

Bilo koji ponedeljak moze da bude Blue Monday , kao prvi radni dan posle vikenda :)
Tako da ni ja ne verujem u ovaj koncept, osim da je jos jedna tema kojom nas zaludjuju
Prošao je ovogodišnji tužni ponedeljak a nesto se nisam preispitivala.

Preispitujete li se vi nekada ?

Ne bas, ali tokom perioda zivota na zapadu bilo je puno rasprave oko toga kako vreme bozica utice na to da ljudi budu depresivni u tom delu godine. Glavna tema su neispunjena ocekivanja, jer u tom drustvu se sve zahuktava mnogo ranije pre samog dana bozica a on cesto zbog ocekivanja da se desi nesto lepo i nesvakidasnje obicno se zavrsi sa razocarenjem.

Tokom celog mog zivota januar je bio poznat po tome kako nema dovoljno para koliko ima meseca dana... i to preispitivanje ... sta sam radio i zasto sam radio tako kako sam radio. U poslednje vreme Januar mi je mesec sa previse desavanja tako da cesto ni ne primetim kad je bre pre vec prosao. Vise me protrese prolecni period.

ne mogu da nadjem fotku grafita ali kad sam ga procitao slatko sam se nasmejao:

It's not Monday that suc.ks, it's your job.

Back