Da li znas..,?

Koliko vremena provedemo razmisljajuci o ponasanju drugih ljudi, a razmisljanje o svojim postupcima stavljamo na cekanje? Cini mi se dosta. Uludo potroseni sati i godine u promatranju i analiziranju svih drugih sem samih sebe. Uvek spremni pronaci i najmanji nedostatak u svom bliznjem. Ali, imajte na umu, oni isto tako pronalaze mane na nama i u nama. I oni se usudjuju, kao i mi, usmeriti nas na “pravi” put, jer toliko mudrosti su skupili u svojim tzv. analizirajucim danima, godinama, desetlecima.. Opet, kazem, uludo utrosenim na sve i svakoga, osim na sebe. Na onoga koji bi trebao biti najbitniji, najvazniji, najvoljeniji. On ili ona ili oni, usudjuju se biti i sudije i bogovi i mudraci i samani i gurui i iscelitelji, a da nisu izlecili najbolesnijeg. Nisu izlecili sebe.

E, sad, stanimo malo. Ko su svi ti ljudi? Ko je taj covek koji se usudi mi pricati kakva bi trebala biti, kao da sam deo neke kolektivne svesti, a on/ona/oni nadcovek ili nadljudi ili mozda ti bogovi za koje nam govore da bi trebali u njih verovati? Ko je ta osoba koja istinu “brani” tlacenjem, nametanjem, izrugivanjem, strahom? Ko su ti koji od nas zele uciniti inferiornija bica, oblikujuci nas prljavim, fanaticnim, ideoloskim, zastrasujucim, perverznim sredstvima?

Ja sam punoooooo vise od onoga što ti vidis, punoooooooo vise od onog po cemu mI sud is. Moja svrha je mozda i punoooooooo veca od onoga sto i sama mogu zamisliti. Zato, mani me se s tim strahovima. Biram ljubav! Ne kazem da cu je uvek imati snage dati, ali znacu da je u meni, kao što je i u tebi (samo ti nikako da joj se predas). Pusti mene da idem svojim ritmom, cineci ono sto me cini srecnom, ispunjenom, radosnom, nasmejanom, blesavom, posebnom, autenticnom.
.

Ti si taj koji odlucujes. Zato, odluci, izaberi, probaj naredni put kada sretnes osobu pitati je je li srecna,
A ko si ti? To je samo na tebi da otkrijes, kao što je na meni da ja otkrijem svoja blaga, svoju svrhu. Na meni je da BUDEM.

IMG_0418.jpeg

Poslednja izmena:

Back