da li zelite da vam" pomognem"

Mozes...samo toj drugoj osobi moras dati PUNOMOC...a moguca je uplata i od TRECIH lica...samo im moras dati IBAN broj...
znam za punomoc ali ne bih to... sta je iban broj je li to za automate... kad sam bila na moru tata mi nije mogao u bg uplatiti novac da devizni, samo na dinarski racun a na njegovu karticu bez punomoci mama je mogla da uplacuje novac u jednoj drzavi, ja da podizem u drugoj dok je tata bio u trecoj

Poslednja izmena:
znam za punomoc ali ne bih to... sta je iban broj je li to za automate... kad sam bila na moru tata mi nije mogao u bg uplatiti novac da devizni, samo na dinarski racun a na njegovu karticu bez punomoci mama je mogla da uplacuje novac u jednoj drzavi, ja da podizem u drugoj dok je tata bio u trecoj

The International Bank Account Number (IBAN) is an international standard for identifying bank accounts across national borders with a minimal risk of propagating transcription errors. It was originally adopted by the European Committee for Banking Standards (ECBS), and later adopted as an international standard under ISO 13616:1997. The current standard is ISO 13616:2007, which indicates SWIFT as the formal registrar.

The IBAN was originally developed to facilitate payments within the European Union but the format is flexible enough to be applied globally and has now been adopted by many Middle Eastern countries as well as most European countries. It consists of a four character header comprising an ISO 3166-1 alpha-2 country code, followed by two check digits that are calculated using a mod-97 technique and a country-specific Basic Bank Account Number (BBAN) of up to thirty alphanumeric characters.

http://www.swift.com/solutions/mess...tory_products/iban_format_registry/index.page

U Intesi slanje maila sigurno nije problem.

Navedena banka je daleko ispred drugih po pitanju aplikacija u kojima rade i uopste mogucnosti sistema u odnosu na ostale banke, koje su naspram njih ostale negde u srednjem veku..stap i kanap....Provereno znam, moj posao je u vezi sa tim.
Da bi se uopste dobila prilika za odlazaqk na testiranje za zaposlenje, u Intesi, za rad na salteru - sto je najniza lestvica, OBAVEZAN je fakultet iskljucivo ekonomske struke.
Sad, koliko je ko i gde naucio, koliko kome lezi bankarstvo ili konkretnije rad sa strankama tj. ljudima uopste..je druga stvar...

Koliko znam, a znam, možeš i sa svakim privatnim faxom da se zaposliš u Intezi. ;) I da, šta uopšte znači fax ako nisi za taj posao?:roll:

U Intesi slanje maila sigurno nije problem.

Navedena banka je daleko ispred drugih po pitanju aplikacija u kojima rade i uopste mogucnosti sistema u odnosu na ostale banke, koje su naspram njih ostale negde u srednjem veku..stap i kanap....Provereno znam, moj posao je u vezi sa tim.
Da bi se uopste dobila prilika za odlazaqk na testiranje za zaposlenje, u Intesi, za rad na salteru - sto je najniza lestvica, OBAVEZAN je fakultet iskljucivo ekonomske struke.
Sad, koliko je ko i gde naucio, koliko kome lezi bankarstvo ili konkretnije rad sa strankama tj. ljudima uopste..je druga stvar...

koliko se ja secam, prilika za testiranje se dobija preporukom, bas za Intezu.
u, ako kao najbolji prodjete testiranje, a veza vam nije dovoljno jaka- poniste konkurs pa ga ponove bez vas kao najboljeg :)

ovde nije toliko problem rad sa strankama nego nestrucnost- cimanje da pravnik posalje mail, za koji tek naknadno ustanovi da je neadekvatan pa problem da sroci sto je tacno potrebno, tj. sta se trazi. konkretno- za ovaj transfer novca vam treba to to i to. tacka.

u, ako kao najbolji prodjete testiranje, a veza vam nije dovoljno jaka- poniste konkurs pa ga ponove bez vas kao najboljeg :)

ovde nije toliko problem rad sa strankama nego nestrucnost- cimanje da pravnik posalje mail, za koji tek naknadno ustanovi da je neadekvatan pa problem da sroci sto je tacno potrebno, tj. sta se trazi. konkretno- za ovaj transfer novca vam treba to to i to. tacka.

Najbolje je o ovakvim stvarima ne diskutovati,kako da bilo sta kazes a da se ne iznerviras.
Sta treba da zna bankarski cinovnik,ako ne zna da obavi transfer novca.I stace mu fakultet za to,pa to je racun,nema veze sa matematikom.Abeceda,azbuka,treba bre da je bankarski pismen i n ista vise.I to po bankama u srbiji ne znaju,gleda te ko tele u sarena vrata.Neverovatno da se osnovne stvari ne znaju.A to sto stojis kao konj za salterom,pa te salje na sprat da ti neko tamo odobri da podignes svoje pare sa svog racuna,pa onda opet cekas red na tom istom salteru...nismo mi ni za Bagrdan,kakva crna Evropa.

Koliko znam, a znam, možeš i sa svakim privatnim faxom da se zaposliš u Intezi. ;) I da, šta uopšte znači fax ako nisi za taj posao?:roll:

Nisam rekla da ne moze.Rekla sam fakultet iskljucivo ekonomske struke - nisam ulazila u to da li je privatni ili drzavni.Svakako da moze i privatni,ako ima akreditaciju..a o tome nije odlucivala banka...
Sad ko j e kompetentan da proceni da li je neko za taj posao, diskutabilno je...tesko da svaki klijent koji udje moze to da proceni....

To sa preporukom je bilo i bice,uvek i svida,ali nije jedini nacin.....znam ih nekoliko koji su tamo dobili posao ,a da niko nije urgirao, da im mame i tate nisu ovi i oni....
A te teorije zavere o ponistavanju konkursa....Nema ponistavanja, jer nema ni konkursa...Intesa ne raspisuje konkurse - postoji portal na koji svi mogu da posalju svoj cv, postoje preporuke, postoje ljudi koji licno dodju i ostave svoj cv i mahom svi budu pozvani na testiranje, zavisno od potrebe
Pre izvesnog vremena u manjem gradu je bilo potrebe ,ali nisu imali vise koga da posalju na testiranje, jer niko od malobrojnih nije prosao testove...bilo je ono daj, je l znas nekoga ko je zavrsio ekonomski....
Za Bg je jedna prica o mogucnostima zaposlenja, a za poslove u unutrasnjosti druga..ali svi bi za Bg...

Poslednja izmena:
To sa preporukom je bilo i bice,uvek i svida,ali nije jedini nacin.....znam ih nekoliko koji su tamo dobili posao ,a da niko nije urgirao, da im mame i tate nisu ovi i oni....
A te teorije zavere o ponistavanju konkursa....Nema ponistavanja, jer nema ni konkursa...Intesa ne raspisuje konkurse - postoji portal na koji svi mogu da posalju svoj cv, postoje preporuke, postoje ljudi koji licno dodju i ostave svoj cv i mahom svi budu pozvani na testiranje, zavisno od potrebe
Pre izvesnog vremena u manjem gradu je bilo potrebe ,ali nisu imali vise koga da posalju na testiranje, jer niko od malobrojnih nije prosao testove...bilo je ono daj, je l znas nekoga ko je zavrsio ekonomski....
Za Bg je jedna prica o mogucnostima zaposlenja, a za poslove u unutrasnjosti druga..ali svi bi za Bg...

u principu se moze nazvati konkurs iako pravnim jezikom nije javni konkurs u pitanju ;)

gde vide teoriju zavere, ja samo nakuckala iskustva :confused:

ne radi se samo-svi bi za Bg, nego i o bankarskoj hijerarhiji, nizi profili se zaposljavaju po manjim, a visi u vecim mestima

Da, da pa se ljudi iz unutrasnjosti sele za Bg jer je tako lep i udoban za zivot, miran k'o banja:lol:

Mhm, milina jedna...
Bio mi je super dok sam studirala, jer tada možeš koliko-toliko da oragnizuješ svoje vreme kako ti odgovara,ali kada radiš i imaš porodicu....
Moj dragi je pre godinu dana prešao da radu u bg, jer je napredovao i dobio sjajnu priliku i da gradi karijeru i da zaradi.Ja još nisam prešla, iako mogu - mislim što se posla tiče.
Koš uvek vagamo da li je i koliko to dobro za nas, isplativo....
Ali kao što rekoh, mnogima je bitno da budu tamo, pa makar čistili cipele,iako ima i onih koji su iz mesta u kojima prosto nemaju šansu ni da rade, ni da zarade....
No, to nije tema...malo sam otišla u off

sto je mene sokiralo i iznova me sokira- bahatost kojim se sluzbenik obraca dok mu pomazem da uradi SVOJ a ne MOJ posao ....
setih se iskustva mm na starom DIFu, iscaseno rame, koje dr. DIFa pola sata siluje i ne obraca sekund paznju na MOLBE- uradite ova dva pokreta, rame se vraca u leziste ... ne, ona ne hebe zivu silu, fura svoju politiku i jos je drska!
na kraju je urgentni, i pravnik sa strane bio neophodan i zavrsili su posao

sto su nepismeniji, sigurni su u svoju poziciju, ne boje se otkaza- to su bahatiji i ponasaju se da ti cine ne zna koju uslugu dok te zahebavaju dok im ti pokazujes kako da rade sopstveni posao
Bahahaha, hajde da se i ja zadrzim na banci, od kada sam racun otvorila samo su gresku za greskom pravili...
Za pocetak su mi dali pogrešan PIN za karticu haha tako da sam je već prilikom prve kupovine blokirala ah kad se samo setim.
Msm, šta više da pričam.

Back